Sapje detox kuur test: mijn review + ervaringen

Review van de Sapje detox kuur van drie dagen

Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van een premium kant en klare detox kuur. Een van de aanbieders van dit soort kuren is Sapje, een bedrijf dat zegt dat zij geen enkele concessie doen aan de kwaliteit van hun sap. Om te testen of dit echt zo is, probeerde ik de 3 daagse Sapje detox kuur en al hun groentesapjes. In deze review lees je wat de voordelen en nadelen van de Sapje detox kuur zijn en waarin de groentesappen van Sapje verschillen van die van andere aanbieders.

Wat is Sap.je?

Sapje is in 2014 opgericht door Joël Goudsmit en Rosalynn Campbell. In een zoektocht naar een simpele manier om gezonder te leven kocht dit stel een slowjuicer en begonnen ze met het dagelijks drinken van verse groentesapjes. De effecten waren groot; Joël kon na een half jaar van zijn astmamedicatie af en had minder last van allergieën.


Vrienden, buren en familie vroegen of ze ook sapjes konden afnemen en zo ontstond Sap.je. Inmiddels is de bijkeuken ingeruild voor een saplab in De Kwakel (vlakbij Amsterdam) en worden er dagelijks honderden sappen gemaakt voor onder andere klanten als sterrenchefs Ron Blaauw en Jonnie Boer, het NOC-NSF en bestsellerauteur Richard de Leth.

De kernwaarden van Sap.je zijn ondanks de groei niet veranderd. Sap.je staat voor biologisch, ambachtelijk bereid groentesap, zonder conserveringsmiddelen en conserveringsbehandelingen.

Hoe werkt detoxen met Sapje?

Detoxen met Sapje is simpel. Je selecteert in de webshop je kuur, kiest wanneer de kuur bezorgd kan worden en rekent af. Je ontvangt vervolgens op het afgesproken tijdstip een pakket met alles wat je nodig hebt om te detoxen.

Sap.je biedt diverse detox kuren. Afhankelijk van je wensen kun je kiezen tussen:

Voordat je begint met je Sapje detox doe je er goed aan om een pretox te doen. Je ontvangt hiervoor instructies, maar in het kort houdt het in dat je gedurende een paar dagen voor de detox:

Unboxing van de Sap.je detox kuur

Je ontvangt op de dag dat je kuur afgeleverd wordt meerdere berichten van de bezorgdienst. Zo weet je precies wanneer ze voor de deur staan. Op de foto zie je wat je krijgt van de bezorger.

Unboxing van de sapje detoxbox


In het geval van de drie dagen kuur ontvang je een doos met 21 flesjes met juices en shots, drie flesjes met soep, kamillethee en een instructieboekje. Alles wordt bevroren geleverd.

Mijn ervaring met de 3 dagen detox kuur van Sapje

De meeste reviews voor sapkuren op internet beschrijven zeer uitgebreid hoe de beleving is van de reviewer. Ik kies voor een andere aanpak, omdat ik denk dat het belangrijker is om te kijken in welke mate de groentesappen van Sapje verschillen van die van concurrenten. Deze verschillen heb ik uiteengezet onder het kopje voordelen.

Mocht je toch benieuwd zijn naar mijn ervaring: de kuur beviel me heel erg goed. De sapjes smaken over het algemeen licht zoetig (door de natuurlijke suikers in de groenten en het gebruik van een beetje fruit) en zijn verrassend lekker. Ik vond het heel fijn dat er een warm gerecht in de vorm van een soepje in de kuur zit, dit is bij de meeste andere detox kuren niet het geval.

De eerste dag van de kuur was ik 's middags wat moe, maar verder heb ik gedurende de drie dagen nergens last van gehad, ook niet van honger. De laatste dag had ik juist meer energie dan normaal.

Een groentesap van sap.je

Voordelen van de Sap.je detox kuur

Dit zijn wat mij betreft de voordelen van Sapje, vergeleken met andere aanbieders van detox kuren.

Nadelen van de Sap.je detox kuur

Ervaringen van anderen met de Sap.je detox kuur

Bij het schrijven van een review kijk ik ook altijd even op internet naar de ervaringen van anderen. De reviews voor Sap.je zijn bijna zonder uitzondering postief. Sap.je is de hoogst beoordeelde leverancier van detox kuren in Nederland, met een 4,9 op 5 uit meer dan 300 reviews op Facebook en een zelfde score op Google reviews.

Hieronder vind je enkele van de ervaringen en beoordelingen zoals ik ze online tegenkwam. Ik heb deze ervaringen geanonimiseerd door de achternamen weg te halen.

De Sapje review van Alexandra De ervaring van Bethly met sap.je Beoordeling van Simone Ron Blaauw over sap.je

Tot slot: goede koop of niet?

Detoxen is niet noodzakelijk om je lichaam te ontgiften: je lichaam kan zichzelf prima reinigen. Toch zijn er genoeg redenen om eens een sapkuur te proberen. Een detox is bijvoorbeeld een goed moment om te resetten en je zelf bewust te maken van je eigen (eet)gedrag. Ook kan een detox kuur helpen om je wilskracht en zelfvertrouwen te vergroten. Immers, als je een sapkuur succesvol ten einde kunt brengen, dan weet je dat je nog veel meer veranderingen kunt doorvoeren.

Een dag uit de detox kuur van Sap.je

Als je op internet wat gezocht hebt over detoxen, dan heb je vast al veel advertenties voor detox kuren voorbij zien komen. Er zijn de laatste jaren namelijk nogal wat aanbieders van sapkuren bijgekomen. Helaas laat de kwaliteit van veel van deze kuren te wensen over. De detox kuur van Sapje is wel een goede keuze. Zo gebruikt Sapje biologische en voornamelijk lokale groenten voor hun sapjes. Ook hebben ze bewust gekozen voor de beste techniek om hun sappen te maken, namelijk met de slowjuicer. Daarnaast vriezen ze hun sappen in, in plaats van gebruik te maken van goedkopere conserveringstechnieken zoals HPP.

Het resultaat van deze keuzes merk je. De groentesappen van Sapje zijn voller van smaak dan die van andere kuren die ik heb geprobeerd. Het verbaast me dan ook niet dat sterrenkoks Ron Blaauw en Jonnie Boer klanten en ambassadeurs zijn van Sapje.

Ik ben positief verrast door de groentesappen van Sapje en ik kan je de detox kuur dan ook van harte aanbevelen. Bestel de Sap.je detox kuren hier extra voordelig.

Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl