Welkom op de discussie fora van Gezonder-afvallen.nl!

Op deze discussie fora kun je o.a. informatie en kennis delen over afvallen, gezond leven en sporten.

Let op: forum is gesloten voor opmerkingen.

New reply

#1 06-06-2006 12:48:09

Gezonder-afvallen.nl
Administrator
RankingRankingRankingRanking

Tips en trucs om gewicht te verliezen!

Op zoek naar informatie over: snel afvallen zonder pillen?

Wat zijn jouw favoriete tips en trucs om gewicht te verliezen? Denk aan voedingstips, maar ook bijv. tips om bijv. minder vaak te snacken. Heb je een gouden tip die je erg geholpen heeft bij het afvallen? Deel hem hier met de andere lezers en leden.

Afval tips om in vorm te komen voor de zomer:

Nu de eerste echte lentedagen weer zijn aangebroken heb je misschien al plannen gemaakt om naar de fitnesszaal te gaan om snel in vorm te raken voor de zomer. Mocht het zo zijn dat je de hele winter op de bank hebt rondgehangen, dan is dit niet verstandig. Hetzelfde geldt voor het volgen van crashdieeten, al is dit in geen enkel geval aan te raden.

Het lichaam reageert vaak niet goed op extreme veranderingen in zowel beweging als dieet. Het gevolg kan zijn dat je ernstig geblesseerd raakt of dat je in het geval van dieeten door het bekende jojo effect juist steeds zwaarder wordt.

Het is nu duidelijk wat je beter niet kunt doen, maar wat dan wel zul je denken. Het toverwoord is een levensstijlverandering en wel op een geleidelijke manier. Stop met zoveel mogelijk van het gedrag waarvan je weet dat het slecht is en ga nieuwe dingen doen die juist goed voor je zijn. Met andere woorden; ga gezonder eten (en niet jojo diŰten!) en ga sporten, maar bouw je sportschema zo op, bijv. met je sportleraar, maar je kunt het ook zelf doen, dat je per week ietsje verder hardloopt, iets langer op de fitness apparaten traint etc. Daarnaast kun je het beste de eerste weken enkel cardio training doen (hardlopen, fietsen, roeien etc.) en pas na twee tot drie weken daarnaast ook lichte krachtsport gaan doen. Het is belangrijk om vooral niet teveel hooi op de vork te nemen.

- begin met 30 minuten sporten per dag en bouw dit langzaam op, je kunt er ook voor kiezen om eerst 3 dagen per week 30 minuten te sporten en vervolgens dit uit te bouwen tot 4 a 5 dagen per week.
Tips om meer te bewegen & sporten....

Wat te eten?

Zorg voor een evenwichtige voeding en als je van plan bent minder te gaan eten, laat dan alleen die dingen weg die ongezond zijn: bijv. snoep en snacks. Blijf verder gewoon regelmatig eten en "bespaar" niet op het ontbijt, de lunch en het avondeten. Drink daarnaast veel water, dit reinigt je lichaam en vult je maag wat het honger gevoel enigszins kan remmen.
Gezonde voeding
Afvallen zonder honger

Simpel uitvoerbare tips om je op weg te helpen:
- weg met frisdrank -> thee en water zijn calorieloze alternatieven.
- bruin / volkoren brood ipv wit brood -> langer voldaan gevoel
- nooit meer sausen gebruiken -> weinig tot geen nuttige stoffen en erg calorierijk.
- eet zo min mogelijk na 20 uur
- beperk alcoholhoudende drankjes tot een minimum -> wijn is beter dan bier
- koop producten met zo weinig mogelijk vet, zout en suiker -> light is niet altijd beter.
Meer afvaltips...

Volhouden

Volhouden is het allerbelangrijkste: hoe moeilijker het je jezelf maakt hoe moeilijker het wordt om het sporten en je dieet en of nieuwe voedingspatroon vol te houden. Wees dus realistisch in de doelen die je jezelf stelt. Het werkt altijd stimulerend als je samen met je gezin en/of met een vriend(in) plannen opstelt om je gewicht aan te pakken. Dit zorgt ervoor dat je er niet alleen voorstaat daarnaast is het moeilijker om te stoppen door de "druk" van anderen.

- verveling leidt vaak tot ongezond eetgedrag. Zorg dus dat je bezig en afgeleid blijft, daarnaast helpt het ook om al het ongezonde voedsel de deur uit te gooien en juist een plaats te maken waar je gezonde snacks kunt vinden (fruit, ontbijtkoek, groenten etc.) voor het geval je toch echt iets moet snacken.
Meer over afvallen volhouden....

Hoeveel gewicht kan ik per week verliezen?

Tussen de 0,5 en 1 kilo per week is heel goed mogelijk, ga je voor meer, dan is er een erg groot risico dat het gewichtsverlies maar tijdelijk is. Bedenk wel dat als je gaat trainen je spieren in omvang toenemen, dit kan er voor zorgen dat je in het begin nauwelijks afvalt terwijl je vetpercentage wel omlaag gaat! Let dus niet teveel op de weegschaal.

Succes!

Offline

 

06-06-2006 12:48:09

Advertorial

#2 06-06-2006 16:40:12

Pope
gast
RankingRankingRankingRanking

Re: Tips en trucs om gewicht te verliezen!

Ik val veel af door minder brood en pasta te eten en bij het avondeten i.p.v. wijn/bier water te drinken.

 

#3 07-06-2006 16:28:48

bea
Lid
Ranking

Re: Tips en trucs om gewicht te verliezen!

Ik ben gestopt met het eten van producten met gehard vet en verzadigd vet.  K heb boter bij koken vervangen voor olijfolie. Ik ben wel afgevallen, maar het gaat maar mondjesmaat. Ik zou daarom ook graag weten wat jullie aanranden....smiley-rolleyes

Laatst bewerkt door bea (07-06-2006 16:29:22)

Offline

 

#4 09-06-2006 12:13:09

Joke
gast
Ranking

Re: Tips en trucs om gewicht te verliezen!

Het belangrijkste is een goed sportschema op te stellen. Vergeet patat en ander frituur voedsel, dan kom je al een heel eind. Ik zelf ben de afgelopen 3 maanden 6 kilo kwijt geraakt.

 

#5 22-06-2006 12:09:36

dc
gast
Ranking

Re: Tips en trucs om gewicht te verliezen!

bea schreef:

Ik ben gestopt met het eten van producten met gehard vet en verzadigd vet.  K heb boter bij koken vervangen voor olijfolie. Ik ben wel afgevallen, maar het gaat maar mondjesmaat. Ik zou daarom ook graag weten wat jullie aanranden....smiley-rolleyes

Haha, nou ik rand niks aan hoor ghehe...
Nee even serieus...
Heel goed dat je de vaste margarine hebt vervangen voor een vloeibaar
product! Ik zou alleen de olijfolie af en toe vervangen voor vloeibare bak en braad, omdat daar vitamine A en D inzitten, en in olijfolie niet.
Wees verder zuinig met boter op brood (liefst halvarine), maar laat dit zeker niet weg!
Dit ook weer ivm Vit. A en D.
Verder is het belangrijk dat je niet in de gezonde voedingsmiddelen gaat minderen, omdat je een basis aan voedingsmiddelen gewoon nodig hebt voor een goede conditie van je lijf. Beter kun je aandacht besteden aan de tussendoortjes die je eet. Misschien kun je een verantwoorder stukje koek kiezen of neem een stuk fruit tussendoor!
Verder is het belangrijk dat je voldoende beweegt...

Greetzz

 

#6 08-07-2006 13:02:38

onzeker meisje
gast
Ranking

Re: Tips en trucs om gewicht te verliezen!

ik ben een meisje van 13 bijna 14 en ik heb geen overgewicht maar ben wel te zwaar vind ik zelf en ik probeer wel dingen maar dan mis ik soms ook nog dingen die ik graag wel wil eten. ook is het me vaak gelukt om ergens van af te blijven maar ik wil dat het iets sneller mag gaan  want ik ben nu pas 1 kilo kwijt en wil er graag uit zien zo als ik het eigenlijk wil het hoeft niet super slank maar als mijn vet rolletjes wel met de week minder worden.smiley-blush
ik zou graag iets meer info willen hoe ik het kan aan pakken.

ps. ik wil geen pillen, wil het niet met tegen zin doen.(het moet wel een beetje leuk blijven en dus ook dat ik het vol wil en kan houden) alvast bedankt!smiley-worthy

 

#7 11-07-2006 14:37:08

Gezonder-afvallen.nl
Administrator
RankingRankingRankingRanking

Re: Tips en trucs om gewicht te verliezen!

De beste manier om het aan te pakken klinkt simpeler dan het waarschijnlijk uiteindelijk zal zijn:

- Meer bewegen
- Gezonder (minder vet en zoetigheid) eten

Wat betreft het bewegen; misschien kun je met vriendinnen afspreken om te gaan hardlopen, zwemmen, dansen etc.?

Wat betreft het eten zou je aan je moeder kunnen vragen of zij rekening wil houden met je plannen, misschien kun je zelfs samen afspreken dat jullie allebei gezonder gaan eten?

ook is het me vaak gelukt om ergens van af te blijven maar ik wil dat het iets sneller mag gaan  want ik ben nu pas 1 kilo kwijt en wil er graag uit zien zo als ik het eigenlijk wil het hoeft niet super slank maar als mijn vet rolletjes wel met de week minder worden.

Snel afvallen kan uiteraard wel, maar uit onderzoek blijkt dat bij veel van de crash dieten mensen nadat ze stoppen weer snel aankomen en uiteindelijk vaak zelfs zwaarder zijn dan voor ze begonnen....


Succes.

Offline

 

#8 22-07-2006 15:59:10

boyo
gast
RankingRankingRankingRanking

Re: Tips en trucs om gewicht te verliezen!

hey,
ik ben een jongen van 15 jaar en mijn gewicht is 59kg mijn bmi is goed voor me leeftijd maar toch heb ik een buikje ben al maand aan uithoudingsloop bezig maar weinig verandering wat kan ik hier aan doen

alvast bedankt

 

#9 22-07-2006 17:46:33

Jannie
gast
RankingRankingRankingRanking

Re: Tips en trucs om gewicht te verliezen!

Hallo Boyo,

Ben je naast het duurlopen ook begonnen met buikspieroefeningen? Door bijv. sit ups worden je buikspieren sterker, hierdoor lijkt je buik al direct minder groot!

Succes,
Janneke

 

#10 07-08-2006 16:46:46

sahbaan
gast
RankingRankingRankingRanking

Re: Tips en trucs om gewicht te verliezen!

wie kan me helpen met afvalleen
ik ben 13 jaar en ben 54 kg
en heb veel vet

 

#11 17-08-2006 21:42:56

sophie
Lid
Ranking

Re: Tips en trucs om gewicht te verliezen!

Gezonder eten;
- kook de kipfile in bouillon, dus niet bakken. Heerlijk op een geroosterd broodje met tomaat en aromat(kruiden) en gemalen peper.

Geen jus, wat dan wel? Beetje jus aanmengen met veel water en ketjap.

-Tussendoortjes zonder vet;
-matze crackers met beetje boter en zoetstof.
-Ontbijtkoek.(gesneden, anders snij je te dik)
-Magere bouillon met soepstengels.
- Fruit; kijk uit met druiven, zit veel druivensuiker in.

Teveel suiker zet zich in je lichaam op in vet.

Wat is het probleem bij afvallen; je maag is te groot geworden, door het te veel eten.
Je maag moet kleiner worden, dus minder en gezond eten.
Gaat helaas gepaard met misselijkheid, hoofdpijn, maar kom op even doorzetten!!!!!!

Heb je zin in iets zoet; neem suikervrije kauwgom of een paar pepermuntjes per dag mag ook, er zijn ook pepermuntjes met druivensuiker, dit is voor als je je een beetje flauw voelt, je lichaam heeft ook suiker nodig.

Drink veel the´ne vrije thee, van normale thee waar het wel in zit, ga je vocht vast houden.
Kies voor Sterrenmix of zoethout thee, is lekker zoet.

In plaats van boter gebruik ik slankie smeerkaas, minder calorieen en vet en lekker.

Als ik me eraan hou, val ik 2,5 kilo in de week af, is me nu weer gelukt, de vakantiepondjes zijn er bijna weer af. Yew.

Succes Sophie

Offline

 

#12 17-08-2006 21:46:56

sophie
Lid
Ranking

Re: Tips en trucs om gewicht te verliezen!

boyo schreef:

hey,
ik ben een jongen van 15 jaar en mijn gewicht is 59kg mijn bmi is goed voor me leeftijd maar toch heb ik een buikje ben al maand aan uithoudingsloop bezig maar weinig verandering wat kan ik hier aan doen

alvast bedankt

Als je 16 jaar bent mag je meedoen met bodypump, je doet oefeningen met gewichten, je kan het net zo zwaar maken als je wilt.
Hiermee verbrand je veel vet, vet gaat zich omzetten in spieren.
En is erg leuk om te doen.
Groetjes van een bodyshapelerares.

Offline

 

#13 27-08-2006 09:57:01

meisje van 13
gast
Ranking

Re: Tips en trucs om gewicht te verliezen!

ik ben 13 jaar en ik wil afvallen men boven benen zijn erg dik en mijn buik de rest ziet er goed uit help help ik wil geen pillen !!!!!!smiley-laugh en dat veel jongens op me vallen:hug:smiley-wub en alvast bedankt een kreeft:worthy:

 

#14 27-08-2006 09:59:42

jannie medema
gast
Ranking

Re: Tips en trucs om gewicht te verliezen!

Ik ben een meisje van 13 jaar en wil graag afvallen
maar ik weet niet hoe !! het liefst niet met pillen!!!  en dat m,en ouders het niet merken

een hoopeloos meisje:angel:

 

#15 20-09-2006 17:14:46

een te dik meisje
gast
Ranking

Re: Tips en trucs om gewicht te verliezen!

Hallo,

Ik ben een meisje van 16 jaar en weeg te veel namelijk 75 kg.

Het probleem is dat ik vele groente en fruit niet lust dus als ik honger heb neem ik altyd koekjes of andere ongezond snoep.

Ben vanaf 20 september beginnen te fitnessen, maar ik ben bang dat als iktoch zoveel ongezonde dingen blijf eten , het niet gaat helpen.

Dus kan er aub iemand mij helpen

groetjes

 

#16 21-09-2006 22:44:44

Gezonder-afvallen.nl
Administrator
RankingRankingRankingRanking

Re: Tips en trucs om gewicht te verliezen!

Je kunt alleen jezelf helpen. Niemand behalve jijzelf kan ervoor zorgen dat je van de koekjes en snoep afblijft.

Wat nog wel wil helpen is s'ochtend een stevig ontbijt nemen en ook s'middags goed te lunchen. Je hebt dan minder trek de rest van de middag waardoor je minder zult snacken.

Succes!

Offline

 

#17 09-10-2006 13:06:22

...
gast
RankingRankingRankingRanking

Re: Tips en trucs om gewicht te verliezen!

onzeker meisje schreef:

ik ben een meisje van 13 bijna 14 en ik heb geen overgewicht maar ben wel te zwaar vind ik zelf en ik probeer wel dingen maar dan mis ik soms ook nog dingen die ik graag wel wil eten. ook is het me vaak gelukt om ergens van af te blijven maar ik wil dat het iets sneller mag gaan  want ik ben nu pas 1 kilo kwijt en wil er graag uit zien zo als ik het eigenlijk wil het hoeft niet super slank maar als mijn vet rolletjes wel met de week minder worden.smiley-blush
ik zou graag iets meer info willen hoe ik het kan aan pakken.

ps. ik wil geen pillen, wil het niet met tegen zin doen.(het moet wel een beetje leuk blijven en dus ook dat ik het vol wil en kan houden) alvast bedankt!smiley-worthy

Eejj,, k ben ook 13 en ik wil ook graag wat afvallen.. k heb het heel lang volgehouden om s,morgens 2 brood en s,avond,s 2 brood.met melk. en,middags warm eten..
toen ben ik 2 kilo afgevallen.. maar nu heb ik soms vreetbuien .. dat is echt heel k*t..
ik probeer het wel weer toen doen .. ( wat ik dee ) maar uhm,, miss is het een tip voot jouw.. en ga op een sport .. ( als je nog niet op een sport zit..
X.. MeisjEE,,

 

#18 12-10-2006 20:36:50

Florre
gast
RankingRankingRankingRanking

Re: Tips en trucs om gewicht te verliezen!

Juuuuuuw
ik ben ne jong van 16 jaar en ik heb echt wel overgewicht! Ik weeg namelijk 80 kilo, probeer altijd van snoep en al die dingen af te blijven maar het is wel heeeeeeeel moeilijk! Anders drink ik nog tamelijk veel water, maar in het weekend is dat omgekeerd! Met andere woorden BIER:S. Ik vind het ook hatelijk als meisjes zeggen dat ik zweet!!! En als ik kwaad ben of droevig of enorm pissed heb ik van die buien dat ik niet kan stoppen met eten:s! Kan er mij iemand helpen, een tip of een goed schema om dingen te eten.
PS ik eet 3 stukken appels per dag maar ik mag bijna niets anders dan appels en groenten zijn ook niet bepaald mijn lievelingskost!! Wie kan mij helpen AUB!!smiley-worthy

 

#19 17-10-2006 10:27:26

mimi
gast
RankingRankingRankingRanking

Re: Tips en trucs om gewicht te verliezen!

ik zit dus met een raar probleem vind ik.ik ben nu 16, en ben 65 kilo ik heb jaren lang gedanst en dan ook echt 2 uur per dag, en dat doe ik nu moet meer en nu ben ik van 57kilo naar 65kilo bijgekomen in 3 maanden en het gaat er ook gewoon niet af! ik probeer gezond te eten maar als ik dat doe gebeurt er of nix, of ik wordt duizelig omdat ik blijkbaar niet genoeg binnen krijg.. maar ik eet wel gewoon! ik sport ook nog wel maar dan maar 2/3 uur per week en dat is wel iets anders als 2 uur per dag.. help smiley-sad

 

#20 19-10-2006 13:11:15

Gezonder-afvallen.nl
Administrator
RankingRankingRankingRanking

Re: Tips en trucs om gewicht te verliezen!

Hierbij nog even in het kort een herhaling van het stappenplan in het kort.

Verantwoord en blijvend afvallen stappenplan: 
 
Goed eten:
Kijk bewust naar je voeding. Vermijd fast food, gefrituurd voedsel, suikerrijk voedsel en rood vlees. Kies daarentegen voor producten uit onze gezonde voeding lijst.

Lichte inspanning:
Probeer dagelijks tot een halfuur lichte inspanning te komen door te sporten of door bijv. wat vaker de fiets te pakken.


Zorg voor voldoende nachtrust:
Cruciaal om goed af te vallen. In je slaap wordt je lichaam hernieuwd en gerepareerd. Uit diverse onderzoeken is naar voren gekomen dat mensen die een goede nachtrust hebben makkelijker gewicht verliezen.


Drink voldoende water:
Water is o.a. belangrijk voor de afvoer van afbraakproducten en vetten.

Offline

 

#21 21-11-2006 18:36:23

Liesje
Lid
Ranking

Re: Tips en trucs om gewicht te verliezen!

ik snoep gewoon niet ,eet 3 keer gezond en 3 tussendoortjes,fruitje ,ontbijtkoek en nog een fruitje. bevalt mij prima.
(maar waar zitten jullie allemaal,ik dacht dat dit geen slapend forum  is.)

Offline

 

#22 22-02-2007 17:51:59

de goede tip gever
gast
Ranking

Re: Tips en trucs om gewicht te verliezen!

onzeker meisje schreef:

ik ben een meisje van 13 bijna 14 en ik heb geen overgewicht maar ben wel te zwaar vind ik zelf en ik probeer wel dingen maar dan mis ik soms ook nog dingen die ik graag wel wil eten. ook is het me vaak gelukt om ergens van af te blijven maar ik wil dat het iets sneller mag gaan  want ik ben nu pas 1 kilo kwijt en wil er graag uit zien zo als ik het eigenlijk wil het hoeft niet super slank maar als mijn vet rolletjes wel met de week minder worden.smiley-blush
ik zou graag iets meer info willen hoe ik het kan aan pakken.

ps. ik wil geen pillen, wil het niet met tegen zin doen.(het moet wel een beetje leuk blijven en dus ook dat ik het vol wil en kan houden) alvast bedankt!smiley-worthy

heeey ik ben 16 en ik had ook overgewicht ......
maar dta is nu verleden tijd ik ben nu bezig met Sonja Bakker dieetboeken en geloof me hou je eraan en je heb je figuurtje die je wil.

 

#23 22-02-2007 17:56:30

stede goede tip gever
gast
Ranking

Re: Tips en trucs om gewicht te verliezen!

Florre schreef:

Juuuuuuw
ik ben ne jong van 16 jaar en ik heb echt wel overgewicht! Ik weeg namelijk 80 kilo, probeer altijd van snoep en al die dingen af te blijven maar het is wel heeeeeeeel moeilijk! Anders drink ik nog tamelijk veel water, maar in het weekend is dat omgekeerd! Met andere woorden BIER:S. Ik vind het ook hatelijk als meisjes zeggen dat ik zweet!!! En als ik kwaad ben of droevig of enorm pissed heb ik van die buien dat ik niet kan stoppen met eten:s! Kan er mij iemand helpen, een tip of een goed schema om dingen te eten.
PS ik eet 3 stukken appels per dag maar ik mag bijna niets anders dan appels en groenten zijn ook niet bepaald mijn lievelingskost!! Wie kan mij helpen AUB!!smiley-worthy

het beste wat je kan doen is met sonja bakker beginnen elke week ben je 1 kilo kwijt.
dus ik zou echt beginnen want namelijk ik ben ook 16 en had ook overgewicht

 

#24 07-03-2007 18:14:38

meisjee
gast
Ranking

Re: Tips en trucs om gewicht te verliezen!

heyhey ik probeer ook af te valleeen maar ik verveel me heel snel en daardoor ga ik eten en als het in de zomer was geweest kon ik natuurlijk nog een stukje fietsen maarja rond deze tijd is het niet zo lkkr om te fietsen in de regen heeft iemand tips voor als ike me verveel ????smiley-sad 
hulpeloos meisje

 

#25 02-11-2007 08:31:06

Spy
gast
Ranking

Re: Tips en trucs om gewicht te verliezen!

sophie schreef:

Wat is het probleem bij afvallen; je maag is te groot geworden, door het te veel eten.
Je maag moet kleiner worden, dus minder en gezond eten.
Gaat helaas gepaard met misselijkheid, hoofdpijn, maar kom op even doorzetten!!!!!!

In plaats van boter gebruik ik slankie smeerkaas, minder calorieen en vet en lekker.

Als ik me eraan hou, val ik 2,5 kilo in de week af, is me nu weer gelukt, de vakantiepondjes zijn er bijna weer af. Yew.

Succes Sophie

Beste sophie,
ik vind deze reactie echt belachelijk.

Ik snap dat je haar wil helpen maar doe dat op de maatschappelijk verantwoorde manier; 13 is te jong om af te vallen, en ze is niet te zwaar!
Vertel haar alleen dat ze kan proberen om minder te snoepen en goed fruit te eten.
Op deze manier laat je haar ziek worden "hoofdpij, misselijkheid?"  helemaal niet nodig om af te vallen hoor.

Kijk voortaan uit wat je zegt, er zijn meer mensen aanwezig op internet.

MVG

 

Actions