Eerlijke ervaringen met de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm

Echte ervaringen met de Afslank Receptenbijbel

Oscar Helm is een veel gelezen afslank-blogger, die onder andere schrijft op de website HappyHealthy. Sinds een tijdje heeft hij ook een eigen receptenboek: de Afslank Receptenbijbel. Overweeg jij om dit kookboek te kopen? Lees dan eerst deze pagina, want hier heb ik de echte ervaringen van kopers verzameld en vertel ik je waar je op moet letten als je dit receptenboek aanschaft.

Wie op internet zoekt naar ervaringen met dit boek komt al snel de nodige recensies en reviews tegen. De meeste van deze recensies komen op mij echter niet bepaald echt over.

Voor deze review pak ik het daarom anders aan. Ik ben op sociale media op zoek gegaan naar echte ervaringen met de Afslank Receptenbijbel.

Al snel kwam ik onderstaande reactie van BN-er Nicolette van Dam tegen:

Nicolette van Dam over de Afslank Receptenbijbel

Verderop op deze pagina vind je meer ervaringen van kopers. Hieronder beschrijf ik echter eerst wat de Afslank Receptenbijbel voor boek is en wat je kunt verwachten als je dit boek aanschaft.

Actuele kortingen Receptenbijbel

Wat is de Afslank Receptenbijbel voor receptenboek?

Wie de Afslank Receptenbijbel voor de eerste keer opent ziet vooral heel veel recepten en food-foto's. Het boek lijkt daarmee op andere favoriete koolhydraatarme receptenboeken, zoals bijvoorbeeld het Simpel Slank boek en de receptenboeken van Jasper Alblas. Dat koolhydraatarme receptenboeken zo populair zijn op het moment is logisch: koolhydraatarm eten is voor de meeste mensen de beste manier om af te vallen en vet te verbranden zonder honger.

Maar wat maakt dit boek nu anders dan andere receptenboeken? Het is bovenal een erg volledig boek met veel recepten. Oscar verpakt zijn informatie daarnaast op een simpele en goed te begrijpen manier, zonder belangrijke details achterwegen te laten.

Oscar beschrijft zijn visie op afvallen als volgt:

De visie van Oscar Helm

Hoe zijn de recepten samengesteld?

Zoals ik al eerder opmerkte zijn de recepten in de Receptenbijbel koolhydraatarm. Daarnaast bevatten ze ook relatief veel eiwitten. Dit is een beproefde combinatie die je tegenwoordig steeds vaker terugziet bij receptenboeken. Dat komt omdat deze combinatie erg goed werkt om de honger tegen te gaan en de vetverbranding te stimuleren. Ideaal dus als je snel en zonder honger wilt afvallen.

Om je een beetje een idee te geven van het type recepten dat je zult aantreffen in dit kookboek, geef ik je hieronder enkele voorbeelden:

Alle recepten zijn voor 2 personen. Daarnaast vind je in het boek zes flexibele weekmenu's, waarbij je ook plek hebt om je eigen favorieten uit het kookboek in te passen. Deze flexibiliteit maakt het een niet te streng dieet.

Wie is Oscar Helm?

Oscar Helm (Helmstater) met zijn receptenboek

Oscar Helm is niet de echte naam van Oscar. Dat is namelijk Oscar Helmstäter. Oscar zegt hierover dat hij zijn naam heeft afgekort omdat de volledige naam lastig is voor veel mensen. Een andere reden kan zijn dat zijn broer Laurens ook al actief is op internet in de afslankbranche en dat ze zo verwarring willen voorkomen.

Oscar is volgens zijn linkedin afgestudeerd als sociaal psycholoog en heeft zich verdiept in orthomoleculaire geneeskunde.

Wie op de site van Oscar kijkt, leest dat hij zichzelf daarnaast ook afslankcoach, voedingsdeskundige en auteur noemt. Dit zijn allemaal titels die niet beschermd zijn, en die je dus makkelijk aan jezelf kunt geven. Feit is in elk geval dat Oscar geen diëtist of voedingswetenschapper is.

Op zich vind ik het niet zo'n probleem dat Oscar geen diëtist is of voedingswetenschappen gestudeerd heeft. Veel kennis is ook prima zelfstandig te leren zonder naar een universiteit of hogeschool te gaan. En afgaande op zijn boek en zijn website heeft Oscar zich in elk geval goed verdiept in de materie.

Is Oscar Helm te vertrouwen?

Oscar is te vertrouwen: Het boek werd bij mij keurig op tijd geleverd en Oscar antwoordde snel op mailtjes die ik hem stuurde. So far so good dus.

Er zijn echter wel twee dingen die mij opvallen die het vertrouwen een beetje schaden. Zo lijkt het er op dat zijn broer en vrienden wat ervaringen hebben gedeeld op internet met dit receptenboek. Laurens Helmstäter schrijft er bijvoorbeeld lovend over, zonder te melden dat dit boek van zijn broer is. Prima dat hij positief is over het boek van zijn broer, maar vermeld er dan wel even bij dat het van je broer is. Dit zou natuurlijk wel zo transparant zijn.

Ook schrijft Richard Ridder zeer lovende commentaren over dit boek, terwijl Richard Ridder nog de auteur was van de vorige editie van dit boek. Of zou Richard Ridder wellicht een ander pseudoniem van Oscar Helm zijn? Hoe dan ook, dit was niet nodig geweest wat mij betreft, er zijn immers genoeg tevreden klanten (zie de ervaringen hieronder).

Daarnaast probeert Oscar een abonnement te verkopen bij zijn boeken. De optie om dit abonnement af te nemen staat standaard aan. Let hier dus op als je het boek wilt kopen!

Een nadeel van de Receptenbijbel, een upsell voor een abonnement

Het is jammer dat Oscar gebruik maakt van dit soort trucjes, want het receptenboek is wat mij betreft goed genoeg om "zichzelf" te verkopen zonder marketingtrucjes.

Ondanks deze punten zijn de meeste klanten van Oscar Helm buitengewoon tevreden met zijn boek. Bekijk de recensies hieronder maar eens.

Ervaringen met de Afslank Receptenbijbel (PDF en fysiek boek)

De beste plek om te zoeken naar echte ervaringen is op Facebook en Twitter en fora. Vandaar dat ik daar op zoek ben gegaan.

Omdat dit receptenboek nog vrij nieuw is, kwam ik nog niet zoveel reacties tegen, maar in elk geval wel een paar. Om de privacy van de mensen te beschermen heb ik de achternamen deels weggehaald, maar verder zijn de reacties 100% echt en onbewerkt.

Ervaringen op Facebook met Afslank Receptenbijbel De ervaring van Yorien Afslankbijbel recensie van Elbrich De recensie van Marina Ervaring met Oscar Helm Danny over de Afslank Receptenbijbel Ervaring van Marianne

De voordelen en nadelen van de Afslank Receptenbijbel

Hieronder lees je in het kort wat volgens mij de voordelen en nadelen van de Afslank Receptenbijbel zijn:

De voordelen van de Afslank Receptenbijbel:

De nadelen van de Afslank Receptenbijbel:

Waar is de Afslank Receptenbijbel te koop?

Momenteel is de Afslank Receptenbijbel alleen te koop via AfslankReceptenbijbel.nl. Je kunt het boek dus nog niet tegenkomen in een boekenwinkel of op Bol.com.

Op de website kun je het digitale boek (PDF) direct downloaden. Het fysieke boek wordt binnen een dag na aanschaf gratis opgestuurd. Je kunt afrekenen met iDeal, PayPal of Bancontact/Mister Cash.

Korting op de Afslank Receptenbijbel


Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl