Detox dieet kuur voor thuis - ontgiften in 7 dagen

Ontgiften met een detox kuur

Met een detox-dieet verwijder je toxische stoffen uit je lichaam door een tijdje een specifiek dieet te volgen. Vaak duurt een detox-kuur een week. In deze week zal je lichaam worden ontgift en verlies je als 'bonus' vaak ook de nodige kilo's! Benieuwd hoe zo'n detox-kuur er uit ziet, of het werkt en wat je allemaal nodig hebt om zelf te detoxen? Lees gauw verder.

Werken detox pillen, zoals Detox Plus?

De laatste tijd krijg ik erg vaak vragen over Detox pillen, zoals Detox Plus. De vragen zijn vaak hetzelfde:

Ik heb zelf Detox Plus niet getest. Wel heb ik de laatste tijd een paar mailtjes gekregen van mensen die Detox Plus geprobeerd hebben, en niemand was er tevreden over. Op zich verbaasd me dat niet. Want pillen om af te vallen werken eigenlijk nooit. Hetzelfde lijkt dus ook te gelden voor Detox Plus.

Detoxen om af te vallen werkt echter wel. Wil je een gezonde, goede en natuurlijke Detox volgen? Onderaan deze pagina staan een paar methodes die wel goed werken.

Waarom detoxen oftewel ontgiften?

Detoxen is een ander woord voor schoonmaken. Dit is dan ook het doel van een detox-programma, het schoonmaken van je verteringssysteem en lichaam. Maar waarom is dat nodig? Elke dag wordt ons lichaam gebombardeerd met sterke toxines en chamicaliën. Bijvoorbeeld door wat we eten, maar ook door de schoonmaakmiddelen die we gebruiken. De meeste bewerkte en verpakte voeding bevat wel één van de onderstaande gifstoffen:

Deze stoffen maken ons ziek en kunnen leiden tot klachten zoals overgewicht, depressie en lusteloosheid.

Door een detox-kuur te volgen worden gifstoffen verwijderd. Hierdoor verbeteren bij de meeste mensen het slaapritme, het emotionele welzijn en de algemene vitaliteit. Bovendien verliezen veel mensen gewicht en verbeteren huidklachten en huidonzeverheden aanzienlijk.

Hét grote voordeel van detoxen is dat je je beter zult voelen en er beter uit zult zien.

Voor wie zijn detox-kuren geschikt?

Ontgiften is aan te raden voor iedereen met:

Bij veel mensen verbeteren bovenstaande klachten na een detox-dieet-kuur.

Hoe ziet een detox-dieet-kuur eruit?

Er zijn veel verschillende kuren om je lichaam te ontgiften. Vaak bestaat de basis uit het drinken en eten van heel veel groenten en fruit(sapjes).

Tijdens een dieet-kuur mag je meestal geen bewerkte voeding en suikers eten. Andere voedingsmiddelen die vaak verboden zijn:

Eet veel groenten als je je lichaam wilt reinigen

Hoe voelt het om te detoxen?

Het kan heel erg verschillen hoe mensen zich voelen tijdens een detox kuur. Hoe je je zult voelen is helemaal afhankelijk van je eigen omstandigheden. Zo maakt je huidige eetpatroon veel uit, maar ook hoe lichamelijk actief je bent.

Als je nu veel ongezonde dingen eet en drinkt, zoals koek, snoep en bijvoorbeeld veel frisdrank, dan is de kans groot dat je best een aardige 'klap' zult krijgen tijdens de detox. Zo kun je dan last krijgen van hoofdpijn en een gebrek aan energie. Wanneer je echter volhoudt, dan zul je je na de kuur vaak als herboren voelen.

Feitelijk kun je stellen dat hoe gezonder je bent bij het starten van de detox, hoe makkelijker het je af zal gaan.

Detoxen: werkt het?

Is een detox-dieet-kuur een wondermiddel dat je in een klap van al je klachten verlost? Nee, dat waarschijnlijk niet. Maar veel mensen voelen zich wel een stuk beter na een detox.

Maar betekent dat ook dat het werkt? Tegenstanders van detoxen beweren graag dat het overbodig is om te detoxen. Want je lichaam heeft immers zijn eigen systemen om zichzelf te reinigen. Zo kan je lever bijvoorbeeld toxines uit het bloed verwijderen. En je nieren filteren je bloed en zorgen er onder andere voor dat overtollig water zo veel mogelijk verwijderd wordt uit je lichaam.

Dat je lichaam zijn eigen reinigingssystemen heeft betekent natuurlijk niet dat je niks kunt doen om lichaam te ondersteunen bij het reinigen. En dat is precies wat een goede Detox-kuur doet. Een goede kuur bevat de voedingsstoffen die de leverfunctie en nierfunctie ondersteunen, bijvoorbeeld voldoende voedingsvezel, water, omega-3 vetzuren en choline.

Doordat een detox-kuur de lever- en nierfunctie ondersteunt, maakt het volgen van een detox-kuur voor veel mensen een enorm verschil. Eigenlijk voelt vrijwel iedereen zich beter na een detox-kuur. Daarom zou ik zeggen: probeer het uit en bekijk voor je zelf hoe je je voelt na een detox kuur!

Kan ik werken terwijl ik detox?

De meeste mensen kunnen gewoon werken tijdens een detox. Maar hou er wel rekening mee dat het vaak wat voorbereiding vereist. Als je werk fysiek zwaar is, dan is een kuur combineren met werk vaak niet slim.

Hoeveel kilo kan ik afvallen met een detox dieet?

Veel mensen verliezen een paar kilo in één week. De hoeveelheid vet die je zult verliezen is afhankelijk van je gezondheid en voedingspatroon. Hoe meer bewerkte voedingsmiddelen er nu in je dieet zitten, hoe meer kilo's je kunt verliezen!

Veel gemaakte Detox-kuur fouten

Veel mensen maken dezelfde fouten wanneer ze een detox kuur proberen. Val niet in deze valkuilen.

Te snel willen detoxen
Wanneer je te snel detoxt dan komen er veel toxines in één keer in je bloedsomloop terecht. Waardoor je lichaam overbelast raakt en je last kan krijgen van hoofdpijn, misselijkheid en/of vermoeidheid.
De oplossing: Kies voor een detox-programma waarbij je geleidelijk begint met detoxen. En kies voor een programma dat uit minimaal 5 dagen bestaat. In een weekend detoxen is simpelweg te snel. De methode die ik onder aan deze pagina beschrijf is zeer geschikt voor een geleidelijke detox.

Het te gecompliceerd maken
Veel mensen maken het zichzelf te moeilijk en gaan zonder goed programma aan de slag. Detoxen is echt iets dat je beter kunt doen met een goed programma dan op eigen kracht. Zeker als je resultaat wilt boeken en je zo veel mogelijk uit je detox wilt halen.

Slechte timing
Detoxen vraagt best wat van jou en je lichaam. Het is daarom verstandig om een goed moment uit te kiezen om te beginnen aan een detox kuur. Zeker in combinatie met te snel willen detoxen is dit een grote valkuil.

Detoxen versus vasten

Detoxen en vasten zijn twee verschillende zaken die vaak door elkaar worden gehaald. Vasten betekent simpelweg niet eten. Tijdens een detox is het doel niet om zo weinig mogelijk te eten, maar om alle 'rotzooi' uit je dieet weg te halen.

Zowel met detoxen als met vasten kun je gewicht verliezen, maar het is dus zeker niet hetzelfde. Benieuwd hoe je met vasten kunt afvallen? Dan verwijs ik je graag naar mijn pagina over intermittent fasting.

Ervaringen met Detoxen

Zoals je ziet hebben veel mensen positieve ervaringen met Detoxen. Maar er zijn ook mensen die het niet volhouden. Daarom is het belangrijk om het juiste moment te kiezen om te gaan detoxen. Ook is het verstandig om een goede kuur te kiezen.

Wat zijn goede Detox Kuren voor Thuis?

Detoxen kan op zeer uiteenlopende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit:

Maar welke is nou het meest geschikt voor jou? Hieronder bespreek ik de diverse detox-kuren in het kort.

Een korte en intensieve detox-kuur

Wil je in een paar dagen je lever, darmen en andere organen detoxen en een verse start maken? En wil je dit zelf vanuit huis doen met enkel natuurlijke ingrediënten? Dan raad ik je de detox-kuur van personal trainer Jesse van der Velde aan.

Detox boek

Jesse heeft een compleet detox handboek gemaakt met verschillende detox kuren. Waaronder:

Het BioProfiel Detox-programma van Jesse van der Velde bevat alles wat je nodig hebt als je op een serieuze en veilige manier je lijf wenst te detoxen. In het BioProfiel Detox-programma vind je onder andere:

Nu tijdelijk met een speciale korting voor bezoekers van Gezonder-Afvallen.nl

Ervaring Bioprofiel Detox

Bekijk hier de BioProfiel Detox voor thuis

Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl