Eerlijke WW (Weight Watchers app) Digital review en ervaringen

Afvallen met Weight Watchers in 2018 - ervaringen en voordelen & nadelen

Weight Watchers heet sinds oktober 2018: WW. Weight Watchers, heruitgevonden. Het nieuwe WW richt zich niet meer alleen op gewichtsverlies, maar ook op gezonder eten en leven, iets dat ze wellness noemen. Met het nieuwe Flex programma kun je snel en interactief afvallen door gebruik te maken van je mobieltje en/of computer. Althans dat is de belofte van het WW Flex Digital programma. Op deze pagina kun je lezen of en hoe WW Flex Digital werkt, voor wie het programma wel en niet geschikt is en wat de (eerlijke!) ervaringen van anderen met Weight Watchers zijn.

Weight Watchers is de moeder van alle dieetprogramma's, het bestaat al meer dan 50 jaar. Ondanks de recente vernieuwingen - waaronder de nieuwe naam WW - is de methode van het Weight Watchers programma na 50 jaar nog altijd in grote lijnen hetzelfde: het bereiken en behouden van een gezond gewicht en levensstijl door het tellen van punten. De manier waarop is echter wel flink veranderd. Zo wordt er nu meer gebruik gemaakt van technologie, zoals je smartphone en het internet. Daarnaast is Weight Watchers overgestapt van ProPoints naar SmartPoints en ZeroPoints. Verderop lees je wat dit betekent voor mensen die het programma volgen.

Daarnaast lees je hier veel ervaringen van anderen met WW Digital Flex. Zoals deze ervaring van Ingrid.

Ingrid's ervaringen met WW

Ook vind je hier actuele aanbiedingen en kortingscodes voor als je het programma wilt gaan proberen.

Actuele kortingen Weight Watchers
Gebruik code: 4-16-612-18680

Wat is Weight Watchers Flex Digital?

WW Flex Digital is de variant van het Weight Watchers programma die je online kunt volgen. Het grootste verschil tussen WW Digital en het klassieke Weight Watchers programma is dat je niet naar meetings hoeft te komen. Verder is de opzet van het programma hetzelfde: je mag alles eten, maar wel met mate. Om dit te bereiken werk je met SmartPoints, een slimme manier van bijhouden wat je eet en hoeveel je nog mag eten. De SmartPoints kun je makkelijk bijhouden door met je mobieltje streepjescodes te scannen van alles wat je eet.

In de online omgeving van Weight Watchers kun je verder zelf je voortgang bijhouden en recepten en oefeningen vinden.

Hoe werkt Weight Watchers en de SmartPoints?

Het Weight Watchers dieet werkt anders dan de meeste andere diëten. Zo zijn er bijvoorbeeld geen verboden voedingsmiddelen. Ook stimuleert het Weight Watchers programma je om meer te bewegen, met honderden oefeningen - voor elk niveau - die je makkelijk thuis of waar je maar wilt kunt doen.

De basis van het Weight Watchers systeem is echter altijd punten tellen geweest. En dat is ook bij de Online versie zo. Elk voedingsmiddel heeft een bepaald aantal punten, de zogenaamde SmartPoints.

De SmartPoints werken als volgt:

Niet alle voedingsmiddelen hebben overigens punten. Onbewerkte groenten en fruit kun je onbeperkt eten, zo lang je er bijvoorbeeld geen sapjes van maakt.

Het Feel Good Programma is geupdate naar de laatste wetenschappelijke inzichten

De Weight Watchers app: makkelijk SmartPoints bijhouden door te zoeken tussen meer dan 12.000 voedingsmiddelen en 2000+ recepten.

Van ProPoints naar SmartPoints en ZeroPoints: nieuw puntensysteem

Het Feel Good Programma is geupdate naar de laatste wetenschappelijke inzichten

Als je Weight Watchers al eens hebt geprobeerd dan herinner je je misschien nog dat de punten vroeger ProPoints genoemd werden. In 2015 heeft Weight Watchers zijn puntensysteem echter helemaal omgegooid. Het programma besteed nu meer aandacht aan bewegen en mindset, en heeft zelfs een nieuwe slogan en huisstijl: WW feel good.

Met de nieuwe SmartPoints wordt niet meer enkel gekeken naar het aantal calorieën in een product, maar veel meer naar de voedingswaarde. Bevat een product veel gezonde eiwitten, dan krijgt het minder punten. Maar omgekeerd geldt ook: bevat het product veel ongezonde suikers en vetzuren, dan krijgt het meer punten.

In 2017 kwamen er naast de SmartPoints ook de ZeroPoints bij. Dit zijn gezonde voedingsmiddelen die je van WW niet langer hoeft bij te houden. Voorbeelden van voedingsmiddelen zonder punten zijn alle groenten en fruit, eieren, vis, magere yoghurt en kip- en kalkoenfilet. Dat je ZeroPoint voedingsmiddelen niet bij hoeft te houden, betekent natuurlijk niet dat het gezond is om deze ongelimiteerd te eten. WW raadt aan om vooral naar je eigen verzadigingsgevoel te luisteren.

Twee voorbeelden van hoe het puntensysteem veranderd is:

Het systeem is dus zo veranderd dat je meer kunt eten van gezonde producten, en juist minder van ongezonde. Uit de onderzoeken van Weight Watchers blijkt dat je met SmartPoints in de eerste vier weken (veel) meer afvalt dan met de ProPoints punten. En dit kan ik ook beamen, de nieuwe punten zijn slimmer dan de oude punten en houden meer rekening met de voedingswaarde.

Anders dan het laatste hippe dieet

Ik ben geen fan van calorieën tellen, maar met het nieuwe Weight Watchers doe je dat ook niet meer. Daarom is dit absoluut een grote vooruitgang!

Voor wie is WW Digital bedoeld

Het Online programma is volgens Weight Watchers bedoeld voor iedereen die wil afvallen en daarbij wat hulp kan gebruiken. Dat ze dit zeggen lijkt logisch, ze willen immers zoveel mogelijk klanten.

Ik denk niet dat het online programma voor iedereen even geschikt is. Ik raad je Weight Watchers online vooral aan als:

Wat maakt Weight Watchers anders dan andere diëten?

Weight Watchers is niet zo zeer een dieet als wel een programma om je levensstijl te veranderen. Het leert je om gezonder te eten en meer te bewegen. Bovendien mag je alles eten, bijv. ijs, pasta, kaas, snoep. Maar wel met mate natuurlijk. Uiteindelijk verander je je zo je gedrag en verlies je gewicht.

WW Digital ervaringen (recent: 2017 & 2018)

Ik ben op Facebook voor je op zoek gegaan naar ervaringen en reviews van mensen die al een langere tijd het Weight Watchers Digital programma volgen. Vrijwel alle reacties die ik tegen kwam zijn positief.

Afvallen met Weight Watchers in 2016 - ervaringen en voordelen & nadelen

Hier zie je het gemiddelde van de Facebook reviews en recensies van Weight Watchers Nederland.

Zoals je kunt zien zijn er veel maximale scores, oftewel tevreden mensen. Er zijn wel een paar mensen die klagen. Bijvoorbeeld dat de app het soms eventjes niet doet, of dat het bedrijf niet op tijd de facturering stopt.

Maar klachten over het resultaat van Weight Watchers ben ik eigenlijk nergens tegen gekomen. De meeste reviews zijn dus positief.

Hieronder zie je enkele van de ervaringen die ik dit jaar (2016) tegenkwam op Facebook.

Ervaringen met Weight Watchers online Ervaring via Facebook De ervaring van Ramona met het online programma

Voordelen van Weight Watchers

Dit zijn in mijn ogen de grootste voordelen van het Weight Watchers online programma:

Kortom, het is vooral een erg uitgebreid programma, met ondersteuning op vele vlakken.

De nadelen van Weight Watchers Digital

Het online programma heeft enkele nadelen:

Ten Slotte: is Weight Watchers Digital een goed dieetprogramma?

WW Digital Flex is een van de meest uitgebreide dieetprogramma's van Nederland. Met zeer veel informatie over afvallen, voeding, recepten, kooktips, fitnesstips en een hele grote community die je zal helpen bij het je eigen maken van het programma.

Als je wilt afvallen maar niet bereid bent om:

... dan is Weight Watchers Digital Flex waarschijnlijk een goed programma voor je.

Werkt Weight Watchers echt?

Er is veel onderzoek gedaan naar Weight Watchers. Ook zeer respectabele medische tijdschriften zoals The Lancet, hebben gepubliceerd over de effectiviteit van Weight Watchers. Zo blijkt uit een artikel in de Lancet dat mensen met overgewicht of obesitas betere afslankresultaten behalen als een arts ze doorverwijst naar Weight Watchers.

Uit de onderzoeken komt naar voren dat leden gemiddeld tot 1 kilo per week verliezen. Bovendien laten de onderzoeken zien dat het gewicht er bij de meeste mensen afblijft. Weight Watchers is zelfs 1 van de twee grote afslankprogramma's waarbij het effect na 12 maanden nog zichtbaar is (bron).

In 2018 is Weight Watchers voor de derde keer op rij uitgeroepen tot beste methode voor snel gewichtsverlies door het U.S. News & World report.

Weight Watchers is niet de goedkoopste manier om af te vallen, maar voor veel mensen wel een van de beste en meest duurzame.

Kortingcodes & aanbiedingen voor november 2018

Ik ga elke maand weer op zoek naar de beste kortingen voor het Weight Watchers Online programma. Overweeg je het programma te proberen? Maak dan gebruik van deze aanbiedingen:


November 2018: geen aanmeldkosten + 1e maand gratis (bij abonnement voor 6 maanden).
Klik hier om je aan te melden en Gebruik code: 4-16-612-18680 (indien er naar gevraagd wordt)


Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl