Afvallen met eiwitshakes: ervaringen met de beste shakes van 2018

Eiwitrijk dieet

Eiwitshakes zijn ongekend populair; vele bekende en minder bekende Nederlanders hebben dankzij het eten van meer eiwitten kilo's verloren. Daarnaast zijn bijna alle op dit moment populaire diëten gebaseerd op een hoge eiwitinname. Eiwitten werken, zo blijkt. Veel mensen kopen daarom eiwitpoeder, producten verrijkt met eiwitten (maaltijdvervangers) of eiwitshakes om af te vallen. Ben jij van plan een eiwitdieet met shakes te gaan volgen? Op deze pagina leg ik je objectief uit waar je op moet letten bij het kopen van eiwitshakes.

Ook vind je hier info over & ervaringen met de top 4 beste eiwitshakes en maaltijdvervangers om af te vallen:

  1. Dieet Pro: beste eiwitshake om af te vallen
  2. Weight Care: meest gevarieerde maaltijdvervangers
  3. Body & Fit Low Calorie Meal: gezondste maaltijdvervanger
  4. Modifast Protein Shape: beste eiwitrijke tussendoortjes
  5. Natuurlijk eiwitdieet

Afvallen met eiwitshakes - werkt het?

De kracht van een dieet met veel eiwitten is dat je zonder honger snel vet kunt verbranden. Dit is waarom eiwitdiëten zo succesvol zijn:

Eiwitshakes maak je met eiwitpoeder

Door deze drievoudige werking zijn eiwitshakes vaak effectief om snel gewicht te verliezen.

Waar je op moet letten bij het kopen van eiwitshakes

Er zijn een paar zaken waar je op kunt letten als je een eiwitproduct wilt kopen. Hieronder zet ik ze voor je op een rijtje.

Wat zijn de beste eiwitshakes voor jou?

Ik heb diverse eiwitdiëten en eiwitpoeders getest en op basis daarvan een paar producten geselecteerd die ik aanraad.

De producten die ik hieronder noem zijn vooral erg geschikt voor mensen die eiwitshakes willen gebruiken om af te vallen. Deze shakes en maaltijdvervangers zijn wat minder geschikt als je hoofddoel is om veel spiermassa op te bouwen.

Beste eiwitshake om af te vallen: Dieet Pro

Dieet Pro Schema voorbeeld

Dieet Pro is in Nederland al drie jaar de best verkochte eiwitshake. Ook in 2018 is dit nog steeds de beste eiwitshake die je kunt kopen. Op internet vind je dan ook honderden positieve ervaringen met deze eiwitshake.

De eiwitshakes van Dieet Pro verschillen op een aantal belangrijke punten van andere dieetshakes. De Dieet Pro shakes:

Dieet Pro is te bestellen in 7 smaken:

Een pot Dieet Pro van 500 gram bevat poeder voor 22 eiwitshakes. Dieet Pro raad aan om te beginnen met 2 eiwitshakes per dag: een shake in de morgen en een shake in de avond.

Tussen de shakes door kun je vervolgens wat kleine maaltijden eten, de recepten hiervoor vind je op de website van Dieet Pro. 's Avonds eet je gewoon normaal. Dit maakt het dieet ook goed uit te voeren met je gezin.

Dieet Pro ervaringen

Zoals ik al eerder zei, vind je op het internet erg veel positieve ervaringen met Dieet Pro. Hieronder vind je een paar ervaringen die ik onlangs tegenkwam op Facebook. Ik ben maar een paar negatieve reacties tegengekomen. Zoals altijd met diëten werkt niet alles voor iedereen even goed.

Dieet Pro ervaringen

Bekijk het Dieet Pro Assortiment.

Meest gevarieerde maaltijdvervangers: Weight Care shakes

Zie je er tegen op om elke dag dezelfde shakes te nemen maar wil je wel graag afvallen met een eiwitdieet? Dan is Weight Care waarschijnlijk een goede keuze voor jou.

Weight Care is vergelijkbaar met Dieet Pro. Ook dit is een eiwitshake die je als maaltijdvervanger neemt, maar het verschil met Dieet Pro is dat je niet alleen shakes kunt nemen, maar ook:

Weight Care minikuur

Bij Weight Care neem je afhankelijk van jouw afslankdoel in plaats van je gewone maaltijden 1 of 2 Weight Care maaltijdvervangers per dag. Je kunt zelf kiezen welke producten je neemt.

Je ontvangt van Weight Care bij je eiwitrijke producten ook diverse tips, recepten en voorbeelddagschema's. Bovendien krijg je uitgebreid advies van de Weight Care voedingscoaches.

Weight Care ervaringen

Hieronder vind je de ervaringen van anderen met Weight Care zoals ik deze recent tegenkwam op Facebook.

Weight Care minikuur

Weight Care proberen? Bestel hier met 33% korting.

Gezondste maaltijdvervanger: Body & Fit Low Calorie Meals

Low Calorie Meal van Body en Fitshop

De Consumentenbond verkoos in 2016 de Body & Fit Low Calorie Meals als de beste maaltijdvervanger. Dit zei de Consumentenbond over Body & Fit Low Calorie Meals: "Met recht is deze shakemix een 'uitgebalanceerde maaltijd' te noemen: er zit nauwelijks suiker in en veel eiwit en vezels."

Low Calorie Meals is inderdaad een goede en vooral gezonde maaltijdvervanger. Maar hij bevat wel veel meer calorieën dan bijvoorbeeld Dieet Pro (bijna 3x zoveel). Dat is waarom ik deze shake niet op 1 heb gezet als beste afvalshake.

Geef je niet zoveel om snel afvallen, maar wil je vooral op een gezonde manier afvallen met een maaltijdvervanger? Dan is deze shake van de Body & Fitshop de beste keuze voor jou.

Beste eiwitrijke tussendoortjes: Modifast Protein Shape

Protein Shapen van Modifast, beste tussendoortjes vervanger

Eet je al behoorlijk gezond? Maar gaat het mis met tussendoortjes? Eet je bijvoorbeeld te veel koekjes, chips en andere ongezonde snacks? Dan is ModiFast Protein Shape wat voor jou.

Modifast Protein Shape bevat gevarieerde eiwitrijke tussendoortjes voor elk moment.

Deze tussendoortjes zijn niet alleen lekker maar helpen ook nog eens de honger te onderdrukken doordat ze bomvol met goede eiwitten zitten. Daarbij heeft Modifast het voor elkaar gekregen om deze producten heel erg weinig koolhydraten te laten bevatten.

Probeer Modifast Protein Shape met 46% Korting

Beste alternatief voor eiwitshakes: natuurlijk eiwitdieet

Ben je op zoek naar een natuurlijk alternatief voor eiwitshakes? Een manier van eten die alle producten bevat die je nodig hebt om eiwitrijk te eten? Dan raad ik je het FitChef kookboek aan.

In het FitChef kookboek vind je recepten om op een snelle en gezonde manier eiwitrijke maaltijden te bereiden. Een echte aanrader voor iedereen die geen zin heeft om met shakes af te vallen en die vooral gezond en natuurlijk wil afvallen.

Lees meer over het FitChef eiwitrijke kookboek.

Ten Slotte: is het wel gezond en veilig om veel eiwit te eten?

Er is geen bewijs dat het eten van veel eiwitten schadelijk is zo lang je verder gezond bent. Mensen met nierziekte of suikerziekte kunnen vaak beter niet te veel eiwitten eten. Heb je geen last van diabetes of een nierziekte? Dan zijn er eigenlijk geen nadelen aan het eten van meer eiwitten.

Er is veel en overtuigend wetenschappelijk bewijs dat de voordelen van het eten van eiwitten onderstreept. Mocht je het interessant vinden om de wetenschappelijke achtergronden te lezen over proteïnerijk eten, dan raad ik je aan deze pagina van de Harvard universiteit te lezen.

Eiwitdiëten werken zo goed omdat je minder energie binnenkrijgt en tegelijkertijd weinig honger hebt. Hierdoor verbrand je vet en is het bovendien goed vol te houden.

Toch zijn niet alle eiwitdiëten en eiwitproducten even geschikt om af te vallen. Zo zijn niet alle eiwitten hetzelfde. De producten die ik op deze pagina genoemd heb zijn in elk geval veilig en goed.

Ontwikkeld door jannico.nl