Perfect Slapen in 7 stappen: is William van der Klaauw een slaapexpert?

Review van Perfect Slapen in 7 Stappen van Slaapwijzer

De Perfect Slapen in 7 Stappen Methode van de website Slaapwijzer zou volgens de auteur William van der Klaauw er voor moeten zorgen dat je voorgoed van je slapeloosheid afkomt. Klinkt goed natuurlijk, maar werkt het ook echt? In deze review lees je waar de Perfect Slapen in 7 Stappen methode uit bestaat en wat de voordelen en nadelen van deze methode zijn.

Maar vooral vind je hier ook veel echte ervaringen met de 7 Stappen methode van Slaapwijzer.

Zoals bijvoorbeeld deze ervaring van Johanna:

De ervaring van Johanna met de 7 Stappen Methode

Verderop op deze pagina vind je meer van dit soort ervaringen, maar eerst wil ik wat verder ingaan op de methode en de auteur.

Actuele kortingen 7 Stappen Methode

Wat is de 7 stappen methode?

William van der Klaauw (de auteur) prijst zijn 7 stappen methode als volgt aan:

"De 7-stappen methode is veel meer dan een boek. Het is een totaalpakket om voor eens en altijd af te rekenen met slaapproblemen zonder medicatie te gebruiken."

Dat klinkt veelbelovend, maar ook een beetje als een marketingpraatje. Tijd om te kijken of dit boek deze belofte waar kan maken dus. Daarom heb ik de Perfect Slapen in 7 stappen methode besteld.

Het 7 Stappen Boek

Dit is wat ik ontving:

Het pakket stipt veel van de oorzaken van slaapproblemen aan en voorziet ook daadwerkelijk in oplossingen. Vooral de informatie over hormonen en hun rol bij slaapproblemen is wat mij betreft uniek en zeer de moeite waard.

Of echt iedereen geholpen is met het boek weet ik niet, daarvoor zijn er waarschijnlijk te veel oorzaken voor slapeloosheid. Maar de overgrote meerderheid zal er veel aan hebben. Dat blijkt ook wel uit het feit dat inmiddels vele duizenden Nederlanders en Belgen deze methode gebruikt hebben. Waarvan de meeste buitengewoon tevreden zijn. Ik ben bijvoorbeeld geen negatieve ervaringen tegengekomen op het internet.

Wie is William van der Klaauw, is hij te vertrouwen?

William van der Klaauw is vermoedelijk een pseudoniem; er is niks te vinden over William. Wat de echte naam is van de auteur van het boek heb ik niet kunnen achterhalen. Dit maakt het lastig om de achtergrond van de schrijver te onderzoeken. Zo weet ik bijvoorbeeld niet wat de schrijver heeft gestudeerd of wat zijn werkgeschiedenis is. Gelukkig geeft de schrijver zelf wel wat duidelijkheid over zijn achtergrond:

Over William van der Klauw van Slaapwijzer

Ik weet niet waarom de schrijver er voor kiest het boek uit te brengen onder een pseudoniem. Ik heb er echter geen problemen mee dat dit zo is, als alles daarna maar eerlijk verloopt en de uitgever te vertrouwen is.

En dit lijkt wel snor te zitten bij William van der Klaauw. Ik heb na de bestelling mijn geld teruggevraagd en dit werd ook keurig overgemaakt. Dus de schrijver houdt zich in elk geval aan zijn niet-goed geld-terug belofte. Wat mij betreft een teken dat het wel goed zit en je William van der Klaauw kunt vertrouwen.

Wat zijn de ervaringen van anderen met de Perfect Slapen in 7 Stappen methode?

Als ik dit soort reviews schrijf over boeken dan ga ik altijd op sociale media (Facebook, Twitter) en op websites op zoek naar ervaringen van kopers van het boek. Vaak geeft dit een goed beeld van het product.

In het geval van de Perfect Slapen in 7 Stappen methode kwam ik niet heel veel ervaringen tegen, maar wel waren alle ervaringen die ik tegenkwam positief.

Hieronder vind je een paar van de ervaringen zoals ik ze op internet aantrof. Om de privacy van de reviewers te beschermen heb ik waar nodig de achternamen weggehaald.

De ervaring met Perfect Slapen in 7 Stappen van Joke

De ervaring van Marcel met Perfect Slapen

Anonieme voorzichtig positieve ervaring

Ervaring met William van der Klaauw

Voordelen & nadelen van Perfect Slapen in 7 Stappen

Een van de bonussen van de 7 stappen methode

Dit zijn voor mij de voordelen van deze methode:

De methode heeft echter ook enkele nadelen:

Waar te koop?

Je kunt het boek voorlopig alleen nog maar kopen bij de Slaapwijzer.net webshop. Het boek is dus niet verkrijgbaar bij je boekhandel, of de webshops van Bruna of Bol.com.

Is de Perfect Slapen in 7 Stappen Methode een goede koop?

Wellicht is dit de eerste keer dat je op mijn website komt, maar misschien volg je me ook al een tijdje. Als dit laatste het geval is dan weet je dat ik erg geloof in hormoonbalans als het gaat om gezonder leven en afvallen.

Ook voor een goede nachtrust is een balans in je hormonen essentieel. Daarom was ik blij verrast dat het boek van William van der Klaauw zoveel goede tips bevat om een disbalans in je hormonen op te lossen.

Deze focus op slaap- en stresshormonen maakt de methode van Slaapwijzer anders dan andere slaapmethodes en wat mij betreft ook beter.

Het feit dat de schrijver er voor gekozen heeft het boek onder een pseudoniem uit te brengen, maakte mij in eerste instantie wat sceptisch. Heeft de schrijver iets te verbergen? Maar gelukkig lijkt dat allemaal wel mee te vallen. Het boek is daadwerkelijk een goed en mooi product en wordt keurig op tijd geleverd. Ook aan de niet-goed-geld-terug-garantie heeft de schrijver zich netjes gehouden bij mij.

Slaapwijzer, de uitgever van het boek

Dit boek is geen wondermiddel voor mensen die kampen met slapeloosheid. Daarvoor zijn slaapproblemen te afhankelijk van een veelvoud aan factoren. Wel denk ik dat iedereen met slaapproblemen wat uit de Perfect Slapen in 7 Stappen Methode kan halen.

Bovendien, mocht je geen baat hebben bij de Perfect Slapen in 7 Stappen methode, dan kun je tot 90 dagen na aankoop gewoon je geld terug vragen. Daarmee is deze methode wat mij betreft een goede koop en aanrader voor iedereen met slaapproblemen.

Hier kun je het boek met korting kopen.


Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl