3 daagse detoxbox getest: mijn review + ervaring

Review van een kant- en klare sapkuur

Detoxen met een sapkuur wordt snel populairder in Nederland en Vlaanderen. Maar werkt het ook? En hoe zit het met de versheid en smaak van dit soort kant- en klare sapkuren? Ik probeerde de drie dagen sapkuur van een bedrijf dat hier niet vermeld wenst te worden, om dit uit te vinden. In deze uitgebreide review leg ik je uit hoe detoxen met kant- en klare sapkuren werkt en wat de voordelen en nadelen zijn van detoxboxen.

Wat zijn kant- en klare detoxboxen?

Er zijn diverse bedrijven die kant- en klare dozen met sapkuren verkopen, deze dozen worden ook wel detoxboxen genoemd. De detoxboxen bestaan uit een pakket van verse juices die je helpen om je lichaam te ontgiften. Bij sommige aanbieders zitten er naast de verse fruit- en groentesappen ook smoothies en/of soepen in de detoxbox.

Bij de meeste aanbieders kun je kiezen tussen verschillende type kuren, bijvoorbeeld een milde detox met fruitsap, of een volledige detox met groentesappen. Daarnaast kun je vaak kiezen hoeveel dagen je wenst te kuren. Als je je keuze hebt gemaakt, ontvang je thuis een box met daarin alle sapjes en andere benodigdheden voor de sapvasten- of detox kuur. Je hoeft dus geen boodschappen te doen en ook niet in de weer met juicers of blenders, je kunt direct beginnen en hoeft verder zelf nergens over na te denken.

Hoe werkt detoxen of sapvasten met een detoxbox?

Detoxen met een detoxbox is simpel. Je kunt bij de meeste aanbieders kiezen uit een box voor 1 of meerdere dagen:

Een 7 dagen sapkuur met complete detoxbox

De box die ik heb geprobeerd bestond uit 6 verse juices en 3 shots per dag. De juices waren verse sappen van 250 ML en de shots zijn kleine flesjes (60 ML) met sap met een wat pittigere smaak. De shots en juices wissel je af en drink je tussen 8.00 uur en 19.00 uur. Je neemt alleen deze juices en shots en eet verder niks. Wel kun je water en/of gemberthee drinken tijdens de kuur.

Bij de box die ik heb geprobeerd waren de juices en shots genummerd, zodat de volgorde van inname duidelijk was. Bij mijn kuur ontving ik ook een boekje met instructies voor de beste tijdstippen om de juices en shots te nemen.

Voor het beste resultaat van een detox kun je het beste de kuur voorbereiden, dat doe je door 2 dagen voor de cleanse:

Daarnaast is het verstandig om de kuur af te bouwen en twee dagen na de detox je aan dezelfde regels te houden.

Unboxing: wat ontvang je als je een kant- en klare detox kuur bestelt?

Voor deze review heb ik een driedaagse detoxkuur geprobeerd van een aanbieder die niet bij naam genoemd wenst te worden.

Ik ontving de box de dag nadat de bestelling was gedaan.

Het sapvasten-pakket met alle verse juices

Op de foto zie je wat je ontvangt als je een kant- en klare sapkuur bestelt. In dit geval gaat het om een 3 dagen box met 27 flesjes met juices en shots en een instructieboekje. Het geheel werd bij mij gekoeld geleverd in een kartonnen doos.

Mijn ervaring met de 3-daagse sapkuur

De meeste reviews voor sapkuren op internet focussen op hoe de beleving is van de reviewer. Ik kies ervoor om mijn reviews anders vorm te geven. Je vindt hier geen beschrijving van hoe de kuur voor mij was, omdat jij daar volgens mij niet zoveel aan hebt. Hieronder zie je waar ik op heb gelet bij gevolgde kuur:

Voordelen van detoxen met een kant- en klare detox kuur

Dit zijn de grootste voordelen van kant- en klare detox kuren:

Nadelen van een kant- en klare sapkuur

Dit zijn wat mij betreft de grootste nadelen van het volgen van een kant- en klare detox kuur:

Tot Slot: zijn kant- en klare detox boxen een goede koop of niet?

Hoewel detoxen niet nodig is om je lichaam te ontgiften - je lichaam kan zichzelf prima reinigen - zijn er genoeg redenen om toch eens een sapkuur te proberen. Een detox is bijvoorbeeld een goed moment om te resetten en je zelf bewust te maken van je eigen (eet)gedrag. Met een detox kun je ook je wilskracht en zelfvertrouwen vergroten. Immers, als je een sapkuur succesvol ten einde kunt brengen, dan kun je nog veel meer. Veel mensen voelen zich beter en energieker na een kuur. Ook vinden ze hun haar en huid er mooier uitzien en vallen ze vaak wat kilo's af.

Een 7-daagse premium sapvastenkuur

Als je overweegt om voor de eerste keer een detox / sapkuur te volgen, dan kan een kant- en klare kuur een goede keuze zijn. Hierbij hoef je weinig na te denken en weinig zelf te doen, daardoor hou je het makkelijker vol. Bovendien zorgt een kant- en klare kuur ervoor dat je voedingsstoffen in de juiste verhoudingen binnen krijgt. Een nadeel is dat er ingrediënten in de sappen kunnen zitten die je niet lekker vindt.

De kuur die ik heb geprobeerd was al met al prima maar ik geloof dat ik liever zelf detox sappen maak, dan een kant- en klare box bestel. Bovendien is een sapvastenkuur behoorlijk intensief. Wil je liever iets geleidelijker ontgiften dan met een detox kuur? Dan is een detox-dieet een goede keuze. Met een detox-dieet werk je toe naar de detox en bouw je na afloop af. Het is een zeer effectieve manier om te ontgiften. Een goed detox-dieet dat ik ten zeerste kan aanraden is de Bioprofiel Detox van personal trainer Jesse van der Velde. Bekijk hier de BioProfiel Detox voor thuis.

Aanbieders van kant- en klare detoxboxen

Wil je graag een kant- en klare detoxkuur proberen? Dit zijn de grootste aanbieders van kant- en klare detox kuren:

Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl