Het FitChef kookboek: ervaringen en reviews

Ervaringen met het FitChef boek

Het FitChef kookboek van Mark van Oosterwijck is eind 2016 gelanceerd en in korte tijd al ontzettend populair geworden. Overweeg jij om het FitChef boek te kopen? En ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen met dit boek? Op deze pagina vind je mijn review en veel ervaringen met het FitChef kookboek.

Naast mijn ervaring en de ervaringen van anderen, bespreek ik in deze review ook kort de inhoud van het FitChef kookboek. Na het lezen van dit artikel weet je precies wat je kunt verwachten als je het Fit Chef boek koopt.

Wat voor soort kookboek is FitChef?

In het FitChef kookboek tref je meer dan 100 eiwitrijke en koolhydraatarme recepten. Maar het boek bevat niet alleen maar recepten. Er staat ook veel achtergrondinformatie in het boek.

Een van de vele positieve Fit Chef beoordelingen online

Zo vind je bijvoorbeeld in het begin van het boek een berekening om te bepalen hoeveel je mag eten per dag. Ook helpt Mark van Oosterwijck je met hoeveel eiwitten, vetten en koolhydraten je het beste kunt eten om je doel te bereiken.

Bovendien is het advies afgestemd op jouw persoonlijke doelstelling. Of je nu eiwitrijk gaat eten om af te vallen of juist om spiermassa kweken, in het boek vind je concrete stappen om dit met je voeding te bereiken.

De inhoud van het boek is gebaseerd op de volgende 5 pijlers:

Mijn ervaring met het FitChef kookboek

Toen ik dit kookboek een tijdje geleden ontving via de post viel een ding direct op. Dit is een kwalitatief product. Het boek is mooi dik en stevig gebonden en met dit kookboek zou je zelfs bij intensief gebruik makkelijk jaren vooruit moeten kunnen.

De gemiddelde waardering voor het Fit Chef kookboek

Vormgeving
Het FitChef boek is verder een heel helder en mooi vormgegeven kookboek. Vooral de afwisseling tussen foto's en illustraties geven het boek een unieke en luxe uitstraling. Al had ik het wel fijn gevonden als er bij elk recept een foto zou hebben gestaan. Dat is wat mij betreft het enige verbeterpuntje in de vormgeving.

Smaak
De afgelopen weken heb ik geregeld een gerechtje bereid uit het kookboek. Vrijwel alles dat ik geprobeerd heb was lekker. Wat opvalt is dat het over het algemeen vrij simpele gerechten zijn, zonder al te vreemde ingrediënten en smaken. Dit betekent ook dat je (vrijwel) alles gewoon in je supermarkt kunt kopen.

Bereidingstijd
De aangegeven bereidingstijd is meestal behoorlijk correct. Dat betekent dat er genoeg snelle receptjes in staan die je daadwerkelijk in no-time op tafel kunt zetten.

Gebruiksgemak
Wat handig is aan het boek is dat je op verschillende manieren gerechten kunt vinden. Allereerst natuurlijk per moment van de dag. Maar ook bijvoorbeeld per eiwitbron. Dus als je nog wat eieren of kipfilet hebt liggen, dan vind je gemakkelijk een passend recept om die voedingsmiddelen in te gebruiken.

Dit zijn naar mijn mening de belangrijkste voordelen en nadelen van het FitChef boek:

FitChef Ervaringen op het internet

Ik heb het internet voor je afgestruind naar ervaringen van anderen met het FitChef boek. Het boek is nog erg nieuw, maar toch zijn er al behoorlijk wat reviews te vinden. Deze reviews zijn eigenlijk zonder uitzondering positief. Hieronder vind je enkele ervaringen zoals ik ze tegenkwam.

Ervaringen met FitChef op Facebook Review van FitChef op Bol.com

De Recepten

De meeste mensen die het boek overwegen te kopen, zullen dit vooral doen vanwege de recepten. Deze recepten vind je in het boek handig ingedeeld per moment van de dag:

Hoe zijn de recepten samengesteld en wat zijn de voordelen van de recepten?

Om deze vraag te beantwoorden heb ik de recepten goed onder de loep gelegd. Wat valt op? De recepten uit het FitChef kookboek zijn vrijwel zonder uitzondering koolhydraatarm en eiwitrijk. Daarnaast bevatten ze vaak relatief veel gezonde vetten. Deze samenstelling staat bekend als een succesvolle combinatie om spiermassa te kweken en/of snel af te vallen. Daarom raad ik mijn lezers ook altijd aan om wat meer eiwitten te gaan eten.

Wie minder koolhydraten en juist meer eiwitten eet, kan namelijk rekenen op de volgende (wetenschappelijk bewezen) voordelen:

Als je gaat eten volgens de richtlijnen en recepten in het FitChef kookboek, dan kun je er van uitgaan dat je vetmassa afneemt en je spiermassa juist wat toeneemt. Je wordt dus waarschijnlijk een stuk strakker. De recepten 'werken' dus wat mij betreft prima.

Conclusie: een goede koop of niet?

Als je mijn artikelen al een tijdje leest dan weet je dat ik een groot fan ben van eiwitten. Niet alleen helpen eiwitten de honger te onderdrukken, ook verhogen ze je metabolisme waardoor je dus meer energie verbruikt. Eiwitten zijn kortom een goed wapen in de strijd tegen overgewicht.

Ik was dan ook blij om met het FitChef boek weer eens een echt eiwitrijk receptenboek te mogen reviewen. En het boek heeft me positief verrast: het FitChef boek is een kwaliteitsproduct. De recepten zijn makkelijk te maken en lekker. Voor veel mannen en vrouwen is dit boek dan ook een goede koop:

De voorkant van het FitChef boek

De enige groep aan wie ik dit boek niet direct zou aanraden zijn mannen en vrouwen die graag precies verteld krijgen wat ze de hele dag door moeten eten, bijvoorbeeld in de vorm van een weekmenu. Die mensen zijn waarschijnlijk beter af met de 7x7 Afslank Receptenboeken.

Waar is FitChef te koop?

Je kunt het FitChef boek online op diverse plaatsen kopen. Ook is het boek lokaal in sommige boekhandels te krijgen.

Overweeg je het boek te kopen? Dan raad ik je echter aan het direct bij Mark van Oosterwijck te kopen. Daar heb je het boek zodra je voor 21:00 's avonds besteld de volgende dag al in huis. (Voor België geldt een levertijd van <72 uur) Ook betaal je geen verzendkosten.

Ook kun je het boek als je het direct op FitChef.nl besteld gratis uitproberen. Bevalt het niet dan stuur je het boek terug en krijg je je geld terug.


Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl