FitChef 1 & 2 (Turbo) kookboek: ervaringen en reviews

Ervaringen met het FitChef 1 en Turbo boek

Het FitChef kookboek van Mark van Oosterwijck is eind 2016 gelanceerd. Eind 2017 volgde het FitChef Turbo kookboek. Overweeg jij om een van deze FitChef boeken te kopen? En ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen? Op deze pagina vind je mijn review en veel ervaringen met de FitChef kookboeken. Ook vind je hier een inkijkexemplaar.

Naast mijn ervaring en de ervaringen van anderen, bespreek ik in deze review ook kort de inhoud van de FitChef kookboeken.

Na het lezen van dit artikel weet je als het goed is precies wat je kunt verwachten als je een Fit Chef boek koopt.

Ook heb ik een speciale korting van 5 euro voor je geregeld. De precieze instructies voor het krijgen van je 5 euro korting lees je onderaan deze pagina.

Activeer je korting

Wat voor soort kookboeken zijn FitChef 1 en Turbo?

In zowel het originele als het FitChef Turbo kookboek tref je eiwitrijke en koolhydraatarme recepten. Het originele boek bevat meer dan 100 recepten, het Turbo boek bevat 85 snel-klaar-recepten.

De boeken bevatten echter niet alleen maar recepten. Er staat ook veel achtergrondinformatie in de boeken.

Zo vind je bijvoorbeeld in het begin van FitChef deel 1 een berekening om te bepalen hoeveel je mag eten per dag. Ook helpt Mark van Oosterwijck je met hoeveel eiwitten, vetten en koolhydraten je het beste kunt eten om je doel te bereiken.

FitChef Turbo bevat nieuwe extra tips, zoals een handig stappenplan om snel je eigen persoonlijk voedingsschema op te stellen.

Een van de vele positieve Fit Chef beoordelingen online

Bovendien is het al het advies in deze kookboeken afgestemd op jouw persoonlijke doelstelling. Of je nu eiwitrijk gaat eten om af te vallen of juist om spiermassa kweken, in het boek vind je concrete stappen om dit met je voeding te bereiken.

De inhoud van deze kookboeken is gebaseerd op de volgende 5 pijlers:

Mijn ervaring met het originele FitChef kookboek

Toen ik dit kookboek een tijdje geleden ontving via de post viel een ding direct op. Dit is een kwalitatief product. Het boek is mooi dik en stevig gebonden en met dit kookboek zou je zelfs bij intensief gebruik makkelijk jaren vooruit moeten kunnen.

De gemiddelde waardering voor het Fit Chef kookboek

Vormgeving
Het FitChef boek is een heel helder en mooi vormgegeven kookboek. Vooral de afwisseling tussen foto's en illustraties geven het boek een unieke en luxe uitstraling. Al had ik het wel fijn gevonden als er bij elk recept een foto zou hebben gestaan. Dat is wat mij betreft het enige verbeterpuntje in de vormgeving.

Smaak
De afgelopen weken heb ik geregeld een gerechtje bereid uit het kookboek. Vrijwel alles dat ik geprobeerd heb was lekker. Wat opvalt is dat het over het algemeen vrij simpele gerechten zijn, zonder al te vreemde ingrediënten en smaken. Dit betekent ook dat je (vrijwel) alles gewoon in je supermarkt kunt kopen.

Bereidingstijd
De aangegeven bereidingstijd is meestal behoorlijk correct. Dat betekent dat er genoeg snelle receptjes in staan die je daadwerkelijk in no-time op tafel kunt zetten.

Gebruiksgemak
Wat handig is aan het boek is dat je op verschillende manieren gerechten kunt vinden. Allereerst natuurlijk per moment van de dag. Maar ook bijvoorbeeld per eiwitbron. Dus als je nog wat eieren of kipfilet hebt liggen, dan vind je gemakkelijk een passend recept om die voedingsmiddelen in te gebruiken.

Wie is Mark van Oosterwijck? Is hij te vertrouwen?

Mark is de oprichter van het blog DrogeSpieren.nl. Hij was als kind altijd een "dikkerdje" en mede vanwege deze strijd met zijn gewicht, heeft hij zich verdiept in gezonde voeding en fitness.

Mark's visie over afvallen is het makkelijkste samen te vatten als: het maken van kleine maar consequente aanpassingen zorgt uiteindelijk voor gewichtsverlies.

Mark van Oosterwijck is fan van eiwitten, omdat deze de honger onderdrukken en de vetverbranding stimuleren. Bovendien zijn het de bouwstenen voor een strakker lichaam bij vrouwen en een gespierder lichaam bij mannen.

Om te testen of Mark te vertrouwen is, heb ik het boek besteld en vervolgens mijn geld terug gevraagd. Dit werd keurig binnen een paar dagen gedaan. Dat Mark zich houdt aan zijn niet-goed-geld-terug-garantie is voor mij het beste bewijs dat hij te vertrouwen is.

Verder hoef je alleen maar naar de vele positieve reacties op internet te kijken, om te weten dat het wel goed zit.

Voordelen en nadelen van FitChef

Dit zijn naar mijn mening de belangrijkste voordelen en nadelen van het FitChef boek:

FitChef Ervaringen op het internet

Ik heb het internet voor je afgestruind naar ervaringen van anderen met het FitChef boek. Het boek is nog erg nieuw, maar toch zijn er al behoorlijk wat reviews te vinden. Deze reviews zijn eigenlijk zonder uitzondering positief. Hieronder vind je enkele ervaringen zoals ik ze tegenkwam.

Ervaring van Bella met FitChef Ervaringen met FitChef op Facebook Review van FitChef op Bol.com

De Recepten

De meeste mensen die het boek overwegen te kopen, zullen dit vooral doen vanwege de recepten. Deze recepten vind je in het boek handig ingedeeld per moment van de dag:

Hoe zijn de recepten samengesteld en wat zijn de voordelen van de recepten?

Om deze vraag te beantwoorden heb ik de recepten goed onder de loep gelegd. Wat valt op? De recepten uit het FitChef kookboek zijn vrijwel zonder uitzondering koolhydraatarm en eiwitrijk. Daarnaast bevatten ze vaak relatief veel gezonde vetten. Deze samenstelling staat bekend als een succesvolle combinatie om spiermassa te kweken en/of snel af te vallen. Daarom raad ik mijn lezers ook altijd aan om wat meer eiwitten te gaan eten.

Wie minder koolhydraten en juist meer eiwitten eet, kan namelijk rekenen op de volgende (wetenschappelijk bewezen) voordelen:

Als je gaat eten volgens de richtlijnen en recepten in het FitChef kookboek, dan kun je er van uitgaan dat je vetmassa afneemt en je spiermassa juist wat toeneemt. Je wordt dus waarschijnlijk een stuk strakker. De recepten 'werken' dus wat mij betreft prima.

Conclusie: een goede koop of niet?

Als je mijn artikelen al een tijdje leest dan weet je dat ik een groot fan ben van eiwitten. Niet alleen helpen eiwitten de honger te onderdrukken, ook verhogen ze je metabolisme waardoor je dus meer energie verbruikt. Eiwitten zijn kortom een goed wapen in de strijd tegen overgewicht.

Ik was dan ook blij om met het FitChef boek weer eens een echt eiwitrijk receptenboek te mogen reviewen. En het boek heeft me positief verrast: het FitChef boek is een kwaliteitsproduct. De recepten zijn makkelijk te maken en lekker. Voor veel mannen en vrouwen is dit boek dan ook een goede koop:

De voorkant van het FitChef boek

De enige groep aan wie ik dit boek niet direct zou aanraden zijn mannen en vrouwen die graag precies verteld krijgen wat ze de hele dag door moeten eten, bijvoorbeeld in de vorm van een weekmenu. Die mensen zijn waarschijnlijk beter af met de 7x7 Afslank Receptenboeken.

Waar is het FitChef boek te koop met 5 euro korting?

Je kunt het FitChef boek online op diverse plaatsen kopen. Ook is het boek lokaal in sommige boekhandels te krijgen. Uit reacties op internet blijkt echter dat het niet makkelijk is om het boek te vinden in de winkel.

Overweeg je het boek te kopen? Dan raad ik je aan het direct bij Mark van Oosterwijck te kopen.

Met de kortingscode 5555 krijg je hier namelijk 5 euro korting op je bestelling en betaal je maar 32,95 euro. (Zoek op de pagina waar je je adresgegevens invult naar het linkje "Heb je een kortingsbon? Klik hier om je code in te vullen" klik hierop en vul 5555 in).

Ook heb je het boek zodra je voor 21:00 's avonds besteld de volgende dag al in huis. (Voor België geldt een levertijd van <72 uur) Ook betaal je via de website van Mark geen verzendkosten.

Daarnaast kun je het boek als je het direct op FitChef.nl besteld gratis uitproberen. Bevalt het niet dan stuur je het boek terug en krijg je je geld terug (dit heb ik getest voor je en is inderdaad het geval).

P.S. Als je op zoek bent naar een plek om het FitChef boek (gratis) te downloaden als ebook, dan moet ik je helaas teleurstellen. Dit boek is niet in digitale versie (PDF) verkrijgbaar. Wel is er een gratis inkijkexemplaar (PDF) beschikbaar.


Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl