Ervaringen met de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm (HappyHealthy)

Echte ervaringen met de Afslank Receptenbijbel

Oscar Helm is een veel gelezen afslank-blogger, die onder andere schrijft op de website HappyHealthy. Sinds een tijdje heeft hij ook een eigen receptenboek: de Afslank Receptenbijbel. Overweeg jij om dit kookboek te kopen? Lees dan eerst deze pagina, want hier lees je wat je krijgt als je dit boek koopt en wat de voordelen en nadelen van de methode zijn. Daarnaast heb ik enkele echte ervaringen van kopers verzameld en vertel ik je waar je dit boek kunt bestellen.

Over deze review

Wie op internet zoekt naar ervaringen met de Afslank Receptenbijbel komt al snel de nodige recensies en reviews tegen. De meeste van deze recensies komen op mij echter niet bepaald echt over. Voor deze review heb ik daarom besloten vooral te focussen op de ervaringen van klanten van Oscar, in plaats van op de meningen van andere bloggers. Ik ben daarom op social media op zoek gegaan naar echte ervaringen met de Afslank Receptenbijbel.

Al snel kwam ik onderstaande reactie van BN-er Nicolette van Dam tegen:

Nicolette van Dam over de Afslank Receptenbijbel

Verderop op deze pagina vind je meer ervaringen van kopers. Hieronder beschrijf ik echter eerst wat de Afslank Receptenbijbel voor boek is en wat je kunt verwachten als je dit boek aanschaft.

Wat is de Afslank Receptenbijbel voor receptenboek en afslankmethode?

Wie de Afslank Receptenbijbel voor de eerste keer opent ziet vooral heel veel recepten en food-foto's. Het boek lijkt daarmee op andere favoriete koolhydraatarme receptenboeken, zoals bijvoorbeeld de receptenboeken van Jasper Alblas. Dat koolhydraatarme receptenboeken zo populair zijn op het moment is logisch: koolhydraatarm eten is voor de meeste mensen de beste manier om af te vallen en vet te verbranden zonder honger. Zo laten diverse onderzoeken zien.

Maar wat maakt dit boek nu anders dan andere receptenboeken? Het is bovenal een erg volledig boek met veel recepten. Oscar verpakt zijn informatie daarnaast op een simpele en goed te begrijpen manier, zonder belangrijke details achterwegen te laten.

Oscar beschrijft zijn visie op afvallen als volgt:

De visie van Oscar Helm

Hoe zijn de recepten samengesteld?

Zoals ik al eerder opmerkte zijn de recepten in de Receptenbijbel koolhydraatarm. Daarnaast bevatten ze ook relatief veel eiwitten. Dit is een beproefde combinatie die je tegenwoordig steeds vaker terugziet bij receptenboeken. Dat komt omdat deze combinatie erg goed werkt om de honger tegen te gaan en de vetverbranding te stimuleren. Ideaal dus als je snel en zonder honger wilt afvallen.

Om je een beetje een idee te geven van het type recepten dat je zult aantreffen in dit kookboek, geef ik je hieronder enkele voorbeelden:

Alle recepten zijn voor 2 personen. Daarnaast vind je in het boek zes flexibele weekmenu's, waarbij je ook plek hebt om je eigen favorieten uit het kookboek in te passen. Deze flexibiliteit maakt het een niet te streng dieet.

Naast de recepten voor het ontbijt, de lunch en het diner, vind je in het boek ook recepten voor:

Ook staan er een paar recepten tegen de lekkere trek in de avond in het boek. Zoals soepjes voor de hartige trek en ook een paar zoete snacks. Oscar raad je aan om deze niet elke dag te nemen, maar als je echt veel honger hebt vormen ze een beter alternatief dan chips, kaas, nootjes of koekjes.

De Afslank Receptenbijbel Weekmenu's

Een voorbeeld van twee dagen uit het weekmenu van de Afslank Receptenbijbel

In de Afslank Receptenbijbel vind je 6 complete weekmenu's. Deze bestaan dagelijks uit een wisselend ontbijt, lunch en diner.

Zoals je ziet is er geen plaats voor tussendoortjes in de weekmenu's van happyhealthy. Oscar is er van overtuigd dat je het beste voor jezelf een duidelijk schema kunt aanhouden van drie eetmomenten per dag, en niet meer.

Wil je toch iets extra zoets of hartigs? Dat mag, maar eet dit dan zoveel mogelijk net voor of net na een van de drie hoofdmaaltijden. In het bijgeleverde bonusboekje "30 Gezonde Tussendoortjes" vind je voorbeelden van tussendoortjes die je mag eten.

Elk weekmenu geeft je de vrijheid om op 1 avond te eten wat je lekker vindt, al kun je natuurlijk ook gewoon een willekeurig recept uit het boek bereiden.

Wie is Oscar Helm?

Oscar Helm (Helmstater) met zijn receptenboek

Oscar Helm is vooral bekend als blogger van de website HappyHealthy.nl. Maar hij is ook auteur van een aantal boeken, naast de Afslank Receptenbijbel bijvoorbeeld ook de Strakke Buik Bijbel. Daarnaast kun je Oscar ook kennen van zijn video's op YouTube.

Helm is niet de echte achternaam van Oscar; zijn volledige naam is Oscar Helmstäter. Oscar zegt hierover dat hij zijn naam heeft afgekort omdat de volledige naam lastig is voor veel mensen. Een andere reden kan zijn dat zijn broer Laurens ook actief is op internet en een praktijk voor orthomoleculaire therapie heeft in Utrecht. Door een pseudoniem te gebruiken is het wellicht makkelijker voor mensen om de broers uit elkaar te houden.

Oscar is volgens zijn linkedin afgestudeerd als sociaal psycholoog en heeft zich verdiept in de orthomoleculaire geneeskunde, waarin hij inmiddels ook afgestudeerd is.

Wie op de site van Oscar kijkt, leest dat hij zichzelf daarnaast ook afslankcoach, voedingsdeskundige en auteur noemt. Dit zijn allemaal titels die niet beschermd zijn, en die je dus makkelijk aan jezelf kunt geven. Feit is in elk geval dat Oscar geen diëtist of voedingswetenschapper is.

Op zich vind ik het geen probleem dat Oscar geen diëtetiek of voedingswetenschappen gestudeerd heeft. Veel kennis over voeding en afslanken is ook prima te leren zonder naar een universiteit of hogeschool te gaan. En afgaande op zijn boek en zijn website heeft Oscar zich in elk geval goed verdiept in de materie.

Is Oscar Helm te vertrouwen?

Om te testen of Oscar te vertrouwen is heb ik drie dingen gedaan:

  1. Het boek bestellen.
  2. Mijn geld terug vragen volgens de niet-goed-geld-terug-garantie.
  3. Online de ervaringen van klanten met Oscar doorlezen.

Het bestellen van het boek ging snel en simpel en de Afslank Receptenbijbel werd bij mij keurig op tijd geleverd. Daarnaast stuurde ik nog wat vragen naar Oscar en die werden ook relatief snel beantwoord. So far so good dus.

Enkele dagen na de bestelling heb ik mijn geld terug gevraagd. Binnen een paar dagen stond vervolgens het aankoopbedrag weer op mijn rekening.

Tenslotte heb ik gekeken op internet hoe de ervaringen van anderen zijn. De meeste ervaringen met Oscar Helm zijn positief (zie hieronder enkele ervaringen). Er zijn echter twee dingen die opvallen die het vertrouwen een beetje schaden. Zo lijkt het er op dat zijn broer en vrienden wat ervaringen hebben gedeeld op internet met dit receptenboek. Laurens Helmstäter schrijft er bijvoorbeeld lovend over, zonder te melden dat dit boek van zijn broer is. Prima dat hij positief is over het boek van zijn broer, maar vermeld er dan wel even bij dat het van je broer is. Dit zou natuurlijk wel zo transparant zijn.

Ook schrijft Richard Ridder zeer lovende commentaren over dit boek, terwijl Richard Ridder nog de auteur was van de vorige editie van dit boek. Of zou Richard Ridder wellicht een pseudoniem van Oscar Helm zijn? Hoe dan ook, dit was niet nodig geweest wat mij betreft, er zijn immers genoeg tevreden klanten waar hij zo de ervaring van had kunnen publiceren (zie de ervaringen hieronder).

Let op het proefabonnement

Update 2020: onderstaande info is inmiddels achterhaald. Er wordt geen proefabonnement meer verkocht, heb jij nog wel een proefabonnement waar je vanaf wilt? Hieronder kun je lezen hoe je dat doet.

Oscar verkocht naast zijn boeken ook een proefabonnement op een videoprogramma dat na een maand overgaat in een betaald lidmaatschap. De optie om dit abonnement af te nemen staat standaard aan. Wil je geen abonnement, dan moet je dit binnen 30 dagen na aanschaf aangeven, dat kan hier. Ook kun je op de bestelpagina op een link klikken om het boek te bestellen zonder bonussen, waaronder het proeflidmaatschap. Let hier dus op als je het boek wilt kopen! Heb je je per ongeluk aangemeld voor het proefabonnement? Dan kun je je abonnement hier opzeggen.

Ondanks deze punten zijn de meeste klanten van Oscar Helm buitengewoon tevreden met zijn boek. Bekijk de recensies hieronder maar eens.

Ervaringen met de Afslank Receptenbijbel (PDF en fysiek boek)

De beste plek om te zoeken naar echte ervaringen is op Facebook en Twitter en fora. Vandaar dat ik daar op zoek ben gegaan.

Hieronder zie je de reacties zoals ik ze tegenkwam. Om de privacy van de mensen te beschermen heb ik de achternamen deels weggehaald, maar verder zijn de reacties 100% echt en onbewerkt.

Ervaringen op Facebook met Afslank Receptenbijbel De ervaring van Yorien Afslankbijbel recensie van Elbrich De recensie van Marina De review van de Afslank Receptenbijbel van Rob Ervaring met Oscar Helm Danny over de Afslank Receptenbijbel Ervaring van Marianne

De voordelen en nadelen van de Afslank Receptenbijbel

Hieronder lees je in het kort wat volgens mij de voordelen en nadelen van de Afslank Receptenbijbel zijn:

De voordelen van de Afslank Receptenbijbel:

De nadelen van de Afslank Receptenbijbel:

Waar is de Afslank Receptenbijbel te koop of te downloaden?

Momenteel is de Afslank Receptenbijbel alleen te koop via de HappyHealthy shop. Je kunt het boek dus nog niet tegenkomen in een boekenwinkel of op Bol.com.

Op de website kun je het digitale boek - PDF, dus geen EPUB - direct downloaden. Het fysieke boek wordt binnen een dag na aanschaf gratis opgestuurd. Je kunt afrekenen met iDeal, PayPal of Bancontact/Mister Cash.

Bekijk actuele kortingen voor de Afslank Receptenbijbel.

P.S. Op onder andere Marktplaats kun je tweedehands versies van de Afslank Receptenbijbel kopen. Maar let hiermee op; meerdere mensen hebben mij gemaild dat na aankoop het boek nooit werd geleverd. Je kunt daarom beter gewoon het boek nieuw kopen bij de uitgeverij van Happy Healthy.


Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl