Meer energie krijgen: nooit meer moe en futloos!

Zo krijg je meer energie

Heb jij weinig energie? Kun je 's ochtends nauwelijks je bed uitkomen en heb je koffie nodig om je een beetje wakker te voelen? Of ben je juist 's avonds of 's middags uitgeput? Je bent niet de enige! Veel mensen hebben het gevoel dat ze te weinig energie hebben. Een gebrek aan energie is vaak de reden waarom mensen niet het maximale uit hun leven halen. Gelukkig kun je zelf van alles doen om meer energie te krijgen. Op deze pagina vind je enkele veel voorkomende oorzaken van energiegebrek en tips om er iets aan te doen.

De tips op deze pagina gelden vooral voor mensen die niet een onderliggende ziekte als fibromyalgie hebben. Maar ook als je dat wel hebt, vind je hier waarschijnlijk nuttige inzichten.

De oorzaken van weinig energie en een futloos gevoel

Wanneer je je constant moe voelt en weinig energie hebt, dan kan er sprake zijn van een ziekte. De meeste mensen die zich moe en futloos voelen zijn echter volstrekt gezond. Hoe kan het dan dat deze mensen zo weinig energie hebben? Een moe en futloos gevoel krijg je meestal door een combinatie van factoren. Vaak spelen in elk geval slaaptekort, stress en ongezonde voeding een grote rol.

De belangrijkste oorzaken van een futloos gevoel en weinig energie

Er zijn zeer veel oorzaken voor een futloos gevoel. Dit zijn de belangrijkste:

Wat je kunt doen om meer energie te krijgen

Meer levenslust

De basistips voor het krijgen van meer energie ken je ongetwijfeld:

Maar als het zo makkelijk was om meer energie te krijgen, dan zou iedereen wel vol levenslust en energie zitten, toch? Het probleem van een vermoeid gevoel en gebrek aan energie zit hem dan vaak ook meer in de details, bijvoorbeeld een tekort aan belangrijke vitamines en mineralen.

Futloos door een mineralen- of vitaminegebrek

Een tekort aan mineralen en vitamines kan leiden tot een futloos gevoel en een constante vermoeidheid. Vooral voor de volgende mineralen en vitamines geldt dat een tekort kan leiden tot futloosheid:

Supplementen tegen futloos gevoel en voor meer energie

Een futloos gevoel of vermoeidheid kan het gevolg zijn van een tekort aan de hierboven genoemde vitamines (met name B12 en D) en mineralen (met name ijzer en magnesium). Met pillen, zoals een goede multivitamine, kan je eventuele tekorten aanvullen.

Een multivitamine die alle bovengenoemde mineralen en vitamines in veilige hoeveelheden bevat is Flinndal Multi. Uit de reviews voor Flinndal Multi blijkt wel dat deze pillen kunnen helpen:

Ervaringen met meer energie krijgen met pillen

Supplementen kunnen je helpen om meer energie te krijgen en alerter te blijven gedurende de dag, maar ze zijn geen vervanging van een gezond dieet en leefstijl. Zie ze dus als een aanvulling op voldoende slaap, een gezond dieet en geregeld bewegen.

Overige tips voor meer energie (voeding en leefstijl)

Door je dieet iets aan te passen, kun je vaak weer energieker worden en afkomen van een lusteloos gevoel. Wat je eet - en wat je niet eet - kan namelijk enorme gevolgen hebben voor je energiehuishouding. Probeer de volgende tips eens uit:

De voordelen van veel energie en levenslust

Het veranderen van gedrag is lastig en daarom laten veel mensen het er maar bij zitten. En dat is jammer! Om je op weg te helpen om aan de slag te gaan met de nodige aanpassingen, deel ik graag de voordelen van meer energie en levenslust met je:

Genoeg redenen dus om met de tips op deze pagina aan de slag te gaan! Of niet?

Tot Slot

Meer energie krijg je door goed te slapen, gezond te eten en voldoende te bewegen. Doe je dit al, maar ben je nog steeds moe en futloos? Dan heb je misschien last van een tekort aan sommige mineralen of vitamines.

Door meer groenten en fruit en gezonde vetten te eten kun je vaak wat doen aan eventuele vitamine- en mineralentekorten. Daarnaast kan het aan te raden zijn om een goede multivitaminepil te nemen.


Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl