Eerlijke Jasper Alblas ervaringen: 7x7 Afslank, challenges & Stop Eetbuien programma's

Ervaringen met het 7x7 PDF receptenboek

Als je op internet wat leest over afvallen dan kom je al snel artikelen van Jasper Alblas tegen. Jasper lijkt een expert te zijn in marketing, maar is hij ook een expert in afvallen en een goede receptenboeken-schrijver? Dat lees je in deze uitgebreide review, waarin ik in ga op de theorie achter zijn populaire afslankboeken, zoals het 7x7 Afslank Programma en het Smoothie Afslank Plan. Ook lees je hier meer over Jasper zijn andere afslankprogramma's, zoals het Stop Eetbuien en Bodyhappiness afslank programma. Misschien kom je hier echter wel omdat je mee wilt doen met een van de Jasper Alblas challenges, zoals de Nieuwjaars Challenge en Zomer Slank challenge? Ook daar lees je hier meer over. Tenslotte vind je hier ook de ervaringen van klanten van Jasper Alblas en de voordelen en nadelen van zijn methodes.

Op deze pagina lees je vooral over de populairste producten van Jasper Alblas, zoals het 7x7 Afslank Programma en de challenges (Zomer Slank, September en Nieuwjaars Challenge). Ik ga minder in op het Vegetarisch Afslankplan en het Stop Eetbuien programma. De recepten uit deze programma's zijn echter op dezelfde theorie gestoeld als het 7x7 afslank programma, maar dan met een ander doel, bijvoorbeeld vegetarisch eten en afvallen, eetbuien tegengaan of buikvet verbranden. Dus als je interesse hebt in een van deze producten dan kan het zinvol zijn om deze review door te lezen.

Naast mijn review, vind je hier ook veel ervaringen van andere gebruikers met het 7x7 Afslank Programma en andere producten van Jasper, zoals deze ervaring van Jetske:

Recensie van Jetske

Wat is het concept achter de kookboeken, programma's en challenges van Jasper Alblas?

Jasper's 7x7 boek, de challenges en programma's zijn gebaseerd op gezond en simpel eten met zo weinig mogelijk suikers en snelle koolhydraten.

Jasper beleefde zijn doorbraak met de 7x7 afslank receptenboeken. Tot 2020 waren er twee delen van de 7x7 afslank receptenboeken. Vanaf 2020 zijn deze losse boeken echter samengevoegd en uitgebreid tot het 7x7 Afslank programma.

Het 7x7 Afslank Programma bestaat uit 4 weekmenu's die 7 koolhydraatarme recepten per dag voor alle 7 dagen van de week bevatten (vandaar de naam 7x7). Voor elke dag vind je de volgende 7 gerechten:

Het 7x7 Afslank Programma gaan uit van 5 eetmomenten per dag. De saus gebruik je bijvoorbeeld bij je lunch of avondmaaltijd. En het sapje is optioneel voor mensen die niet alleen maar water en thee willen drinken.

Naast de recepten bevat het boek:

De Jasper Alblas Challenges

Drie keer per jaar organiseert Jasper Alblas een challenge. De challenges zijn vooral gericht op samen afvallen en elkaar ondersteunen voor een zo goed mogelijk resultaat. Dit afvallen in groepsverband zorgt bij veel mensen voor een beter resultaat dan alleen aan de slag gaan.

De Jasper Alblas challenges

De challenges worden op de volgende data gehouden:

Je kunt je twee weken voorafgaand aan elke challenge inschrijven en vaak ook nog gedurende enkele weken na de start.

De Jasper Alblas Challenges zijn qua inhoud vergelijkbaar met het 7x7 Afslank Programma. Bij de challenges ontvang je echter wel andere recepten dan bij het 7x7 Afslank Programma.

Hoe zijn Jasper's recepten samengesteld?

De recepten van Jasper Alblas zijn koolhydraatarm en eiwitrijk en bevatten relatief veel gezonde vetten. Deze samenstelling staat bekend als een zeer succesvolle combinatie om snel af te vallen.

Wie minder koolhydraten eet ervaart direct enkele grote (wetenschappelijk bewezen) voordelen:

De recepten van Jasper Alblas voldoen aan de volgende punten:

Om je een idee te geven van het type recepten dat je zult aantreffen in het 7x7 Afslank Programma, geef ik je hieronder enkele voorbeelden:

Per dag zie je precies wat je kunt eten

In de afslankboeken tref je daarnaast overzichtelijk per dag de recepten aan, zoals je hierboven kunt zien.

Wie is Jasper Alblas? Is hij te vertrouwen?

De auteur van de 7x7 receptenboeken, Jasper Alblas

Jasper Alblas is de schrijver en uitgever van de populaire website JasperAlblas.nl, de afslank challenges en de 7x7 receptenboeken. Veel mensen zullen verwachten dat iemand die gaat schrijven over gezonde voeding en afvallen ook een achtergrond heeft in de diëtetiek of gezondheid. Jasper heeft dat echter niet. Hij is afgestudeerd aan de UvA in Software Engineering, en heeft ook een tijdje in dat vakgebied gewerkt (*).

Naar eigen zeggen raakte Jasper geïnteresseerd in voeding en gezondheid, en besloot voor zichzelf uit te zoeken wat nou echt gezond is en wat niet. Daarover begon hij te schrijven op zijn website. Na verloop van tijd heeft hij zijn kennis toegepast in diverse afslankproducten, waaronder het 7x7 Afslank receptenboek en het Smoothie Afslank Plan. Toen dat eenmaal liep, heeft hij ook zijn team uitgebreid met voedingsdeskundigen, zoals Anita Mulderij.

Jasper's visie

Ik kan me vinden in de visie die Jasper Alblas in zijn producten uitdraagt. Voor vrijwel iedereen is koolhydraatarm en natuurlijk eten de beste manier om af te slanken. Wat dat betreft heeft Jasper Alblas goed zijn huiswerk over voeding en afslanken gedaan. Tegelijkertijd is het ook duidelijk dat Jasper meer heeft geleerd dan alleen over voeding, want hij weet zijn producten uitstekend te verkopen. Daardoor komt Jasper Alblas wat over als een marketingmachine. In dit geval doet dat wat mij betreft echter niets af aan de kwaliteit van de boeken en programma's. En de ervaringen die je op internet kunt vinden met Jasper Alblas zijn ook vrijwel uitsluitend positief.

Is Jasper Alblas te vertrouwen?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden heb ik de niet-goed-geld-terug-belofte getest. Een paar dagen na aanschaf van een van Jasper zijn producten heb ik mijn geld terug gevraagd. En inderdaad, ik kreeg mijn geld keurig weer op mijn rekening gestort nadat ik gemaild had. Voor mij het beste teken dat je Jasper en zijn team kunt vertrouwen.

Voor wie zijn de challenges en het 7x7 Afslank Programma bedoeld?

Jasper Alblas zegt dat hij zijn receptenboeken heeft geschreven voor iedereen die graag wil afvallen, van singles tot gezinnen en van jongeren tot ouderen. Dat hij dit zegt is natuurlijk niet zo vreemd, omdat hij graag zoveel mogelijk boeken wil verkopen.

Toch heeft hij op zich wel een punt, de recepten van Jasper Alblas zijn namelijk niet al te moeilijk te maken en zijn smakelijk. De recepten die je in de boeken en programma's vindt zijn in principe gemaakt voor 1 persoon, maar je kunt ze gemakkelijk voor je hele gezin bereiden.

Voor wie zijn de challenges en het 7x7 Afslank Programma niet bedoeld?

De enige groep aan wie ik de boeken en de challenges niet zou aanraden zijn mensen die absoluut niet kunnen of willen koken. Voor veel van de gerechten geldt namelijk dat ze wel wat kookhandelingen vereisen.

De voordelen van de challenges en het 7x7 Afslank Programma

Review van het 7x7 receptenboek

Het grote voordeel van de challenges en het 7x7 programma is dat je precies, voor de hele dag, verteld krijgt wat je moet eten om af te vallen en dat de recepten makkelijk te bereiden zijn.

De recepten zijn zorgvuldig samengesteld zodat je goede hoeveelheden gezonde vetten en eiwitten binnenkrijgt. Bovendien zijn er veel eetmomenten per dag. Hierdoor wordt het metabolisme gestimuleerd en val je af zonder honger te lijden. Dat maakt het een dieet dat je goed kunt volhouden en dat je zeker resultaat zal geven.

Er zijn drie punten die de receptenboeken en challenges van Jasper Alblas anders maken dan vele andere diëten:

Ik vind het ook fijn dat je bij deze methode zowel een hardcover boek krijgt thuisgestuurd als een digitaal boek ontvangt dat je op al je digitale apparaten kunt gebruiken.

In het weekschema van de 7x7 Afslank Receptenboeken zie je precies wat je kunt eten

De nadelen van de challenges en het 7x7 afslank receptenboek

Het grootste nadeel van de challenges en het 7x7 Afslank Receptenboek is dat je best veel tijd in de keuken zult moeten besteden. Het is niet zo dat de gerechten moeilijk klaar te maken zijn. In tegendeel juist, maar je zult waarschijnlijk wel voor elke maaltijd op zijn minst een paar minuten meer kwijt zijn dan nu het geval is. Als je het echter leuk vindt om te koken, dan kun je je uitleven met het 7x7 programma.

Een ander nadeel vind ik dat de boeken veel kant- en klare recepten geven, maar niet heel veel achtergrond informatie die je helpt om ook zelf gezonde recepten samen te stellen. De vraag is dus wat je geleerd hebt als je het dieetboek of de challenge een maand hebt gebruikt? Als je vooral niet te veel wilt nadenken over wat te eten en graag precies verteld krijgt wat je in huis moet halen dan is dit echter wellicht niet zo'n groot nadeel voor je.

Is het mogelijk om tot wel 2 kilo per week af te vallen met Jasper Alblas?

Over deze claim had ik eerst mijn twijfels. Maar na het doornemen van de recepten en het testen van de boeken ben ik erachter gekomen dat het wel degelijk kan. En het mooie is dat je wel gewoon veel eet, waardoor je ook geen honger zult hebben. Hierbij moet ik wel aantekenen dat de 2 kilo die je per week maximaal kunt verliezen zeker niet puur vet zal zijn en ook deels vocht.

Ervaringen met Jasper Alblas

Hieronder tref je enkele ervaringen van mensen die een van de programma's van Jasper Alblas hebben geprobeerd.

Ik ben ook met het 7x7 Afslank Programma begonnen en ben in totaal 12 kilo afgevallen en die zijn er ook niet meer bij gekomen. De recepten zijn lekker en snel klaar te maken.
- Ervaring met het 7x7 Afslank Receptenboek van Tess

Wij zijn sinds kort begonnen met Jasper Alblas en ik ben al 1,5 kilo kwijt en mijn man 2. De recepten zijn makkelijk te maken. Een aanrader. Ik heb de PDF op mijn tablet gezet en er zo altijd de beschikking over.
- Ervaring met Jasper Alblas van Jan & Ingrid

Ik ben nu een week of 4 aan het afvallen met de 7x7 Afslank methode. Ik voel me fantastisch, heb veel energie en nooit meer honger (was eerst wel anders!). Helaas ben ik nog niet heel veel afgevallen (1 kilo), maar misschien moet ik daar nog wat meer geduld voor hebben.
- Ervaring met het 7x7 Afslank Receptenboek van Lea

Ook op Facebook trof ik vrijwel alleen maar positieve ervaringen met Jasper Alblas aan. Hieronder vind je er een paar:

Facebook ervaring met het 7x7 dieet

Er is ook wel wat kritiek op Jasper Alblas te vinden. Zo geven enkele mensen aan dat ze de porties te groot vinden. Een ander punt van kritiek is dat sommige mensen het te veel werk vinden om de gerechten klaar te maken.

Conclusie: zijn de programma's van Jasper Alblas een goede koop of niet?

Wie wil afvallen heeft verschillende opties. Je kunt jezelf uithongeren met een crashdieet, een dieet nemen met dure voedingssupplementen of gezonder gaan eten. Als je deze website al een tijdje leest dan zal het je niet verbazen dat mijn voorkeur uitgaat naar de laatste optie: gezonder eten.

Uit onderzoek blijkt dat de combinatie van koolhydraatarm en eiwitrijk eten erg goed werkt om gewicht te verliezen. De recepten van Jasper Alblas voldoen hieraan. Daarom werken zijn afslank programma's ook zo goed voor veel mensen.

Het 7x7 Afslank Programma biedt goede recepten om te beginnen met gezonder eten en gewicht te verliezen. Omdat er een 30 dagen niet-goed, geld-terug garantie is kun je het product ook nog eens volledig risicoloos proberen ook. Wat mij betreft is het 7x7 Afslank Programma, net als de challenges en andere programma's van Jasper, dan ook een aanrader.

Natuurlijk zijn de programma's van Jasper geen magische wondermiddelen. Maar als je je houdt aan de recepten in het boek dan weet ik zeker dat je gewicht zult gaan verliezen. En het fijne is dat je hierbij geen honger zult hebben! Wat mij betreft zijn de boeken van Jasper Alblas dan ook een goede koop.

Waar zijn Jasper's 7x7 Afslank Receptenboek en andere producten te koop?

Wil je beginnen met de methode? Dan raad ik je aan om te beginnen met het 7x7 Afslank Programma. Dit boek kun je alleen kopen in de webshop van Jasper Alblas, en dus niet op bol.com of in je lokale boekwinkel.

Koop het 7x7 Aflsank Receptenboek met de maximale korting

P.S. Zijn Jasper's programma's ook gratis te downloaden?

Vaak krijg ik de vraag van lezers of Jasper's boeken ook gratis te downloaden zijn. Het antwoord op deze vraag is kort en krachtig: nee. Ook op de sites die beweren een van de boeken gratis aan te bieden moet je betalen. Sommige sites sturen je wel bijvoorbeeld de inhoudsopgave gratis op. Maar of je daar wat mee opschiet? Mocht je dus op zoek zijn naar een gratis versie dan moet ik je teleurstellen.


Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl