Uitgebreide review & ervaringen met de Keto Revolutie van Mitchel van Duuren

Recensie en ervaringen keto dieet en keto revolutie

De Keto Revolutie is een nieuwe methode met recepten en videolessen gebaseerd op het keto dieet. De auteur is de bekende dieet blogger en -vlogger Mitchel van Duuren. Met de Keto Revolutie belooft Mitchel mensen te helpen om snel vet te verbranden, meer energie te krijgen en minder afhankelijk van voeding te worden. Klinkt geweldig natuurlijk, maar is het marketingtaal of werkt het ook echt? In deze uitgebreide review lees je of het keto dieet een goed dieet is en wat de voordelen en nadelen zijn. Ook bespreek ik of de Keto Revolutie je kan helpen om je het keto dieet eigen te maken.

Daarnaast vind je hier de nodige echte ervaringen van mensen die de Keto Revolutie hebben geprobeerd, zoals onderstaande review die ik op Facebook tegenkwam. Verderop vind je nog meer ervaringen.

Ervaring met de Keto Revolutie

Wat is het Keto Dieet?

Het keto dieet is een dieet waarbij je vrijwel geen koolhydraten eet en juist veel vet. Koolhydraten vind je in brood, pasta, rijst, koek en snoep maar ook in fruit en bepaalde groenten.

Koolhydraatrijke voeding schrap je met het keto dieet

Voor veel mensen zijn koolhydraten de belangrijkste brandstof van het lichaam, eet je heel weinig koolhydraten, dan zal het lichaam een andere brandstof moeten gebruiken, namelijk vet. Wanneer je lichaam voornamelijk vet als brandstof gebruikt, dan noem je dat in medische termen ketose. Vandaar de naam van het dieet: het keto dieet.

Het keto dieet is een oud dieet: het werd al in 1920 ontwikkeld door medici als hulpmiddel om het aantal epileptische aanvallen te verminderen bij patiënten met epilepsie. Het dieet wordt nog steeds gebruikt bij epilepsie, bijvoorbeeld door het UMC in Utrecht.

De laatste jaren stijgt de interesse in dit dieet, omdat het mogelijk zou kunnen helpen bij de behandeling van diverse ziektes. Maar bovenal is het keto dieet populair geworden doordat mensen die het volgen onder andere:

Daarnaast verbeteren door het keto dieet bij veel mensen de cholesterolwaardes in het bloed en wordt de bloedsuikerspiegel stabieler.

Waar er eerst vaak nog terughoudend werd gereageerd door medici en diëtisten, wordt het keto dieet in de VS inmiddels door steeds meer doktoren aangeraden, bijvoorbeeld bij de behandeling van diabetes type 2. (1.)

Er zijn de laatste jaren ook een paar onderzoeken gepubliceerd die lijken aan te tonen dat het ketogeen dieet een positieve aanvulling zou kunnen zijn bij de behandeling van kanker, acne en PCOS. Voor definitief bewijs is nog (veel) meer onderzoek nodig, maar de eerste onderzoeken lijken veelbelovend.(2., 3.)

Wat is de Keto Revolutie?

De Keto Revolutie is een digitaal pakket met videolessen, achtergrondinformatie en recepten die je stapsgewijs gaan helpen om te eten en leven volgens de regels van het Keto dieet.

De Keto revolutie bestaat uit diverse digitale producten:

Het keto revolutie handboek

Het Keto Revolutie Handboek
In dit boek lees je het persoonlijke verhaal van Mitchel, maar bovenal vind je er veel informatie over wat Keto nou precies is en hoe je het je eigen kunt gaan maken. Ook wordt uitgelegd hoe je het keto dieet kunt volgen op de complete manier en de "luie" manier, speciaal voor drukke mensen. Daarnaast vind je in dit handboek tips en uitleg voor hoe je je dieet kunt aanpassen als je bijvoorbeeld ineens niet meer verder afvalt.

21 Dagen Keto Revolutie Kookboek
Het kookboek bevat de recepten die je nodig hebt om het keto dieet te gaan volgen. Er staan 63 recepten in dit boek, namelijk voor elke dag een ontbijt, lunch en diner, en dus geen tussendoortjes.

De keto dieet voedingslijst

Complete maaltijdplanners, voedingslijst en boodschappenlijstjes
Dit is een fijne toevoeging aan het pakket. Koop wat op de boodschappenlijstjes staat en je kunt direct aan de slag gaan. Weten of een voedingsmiddel wel of niet binnen het keto dieet past? Dan zoek je dat makkelijk op in de voedingslijst. (Tip: zet het bestand op je mobiel, zo heb je de lijst altijd bij je).

Intermitterend vasten handboek
Intermittent fasting, ook wel intermitterend vasten, is een vorm van vasten waarbij je op regelmatige basis (elke dag of enkele keren per week) slechts tijdens een aantal uur per dag mag eten en de rest van de dag vast, oftewel niets eet. Er zijn de laatste jaren veel wetenschappelijke studies die aantonen dat intermitterend vasten kan helpen om minder trek te hebben en sneller af te vallen. In dit boek van 64 pagina's leer je beknopt wat intermittent fasting is, wat de voordelen zijn en hoe je er zelf mee aan de slag kunt gaan.

De keto videocursus

De Keto Revolutie Videocursus
Voor mensen die liever kijken en luisteren dan lezen is er ook een videocursus. In meer dan 20 verschillende video's legt Mitchel je uit hoe je het keto dieet kunt gaan volgen. Ook als je het boek wel gelezen hebt, biedt de videocursus nog extra inzichten en tips.

De voordelen van de Keto Revolutie

Hieronder vind je de voordelen van het Keto Dieet in het algemeen en de Keto Revolutie in het bijzonder.

De nadelen van de Keto Revolutie

Hieronder vind je de nadelen van het volgen van het Keto dieet in het algemeen en de nadelen van de Keto Revolutie in het bijzonder.

Ervaringen met de Keto Revolutie

Zoals bij elke review kijk ik ook altijd even op sociale media en fora naar de ervaringen van anderen. In het geval van de Keto Revolutie kwam ik best veel ervaringen tegen die bijna allemaal positief zijn.

De paar negatieve ervaringen laten zien dat het dieet zeker in het begin even best lastig kan zijn, maar ben je hier eenmaal doorheen dan boeken mensen wel goede resultaten.

Hieronder tref je de ervaringen zoals ik ze tegenkwam:

Echte review de keto revolutie en Mitchel

Bovenstaande persoon geeft aan dat het keto dieet voor haar goed vol te houden is en dat is ook mijn ervaring. Het is ook wat blijkt uit de meeste wetenschappelijke onderzoeken.

Ervaring met de keto revolutie

Het begin kan bij sommige mensen lastig zijn en daar moet je helaas even doorheen, dat is ook wat bovenstaande persoon duidelijk ervaart.

Voor en na foto van resultaat van de keto revolutie

De resultaten spreken bij deze voor -en na-foto's voor zich.

Wie is Mitchel van Duuren?

Mitchel van Duuren keto dieet

Mitchel is een enthousiaste blogger, die met zijn vrouw en drie kinderen op Gran Canaria woont. Hij is een echte ondernemer en heeft al diverse bedrijven gehad, waaronder een bedrijf in natuursteen en een bedrijf in eiwitpoeders.

Het meest bekend is Mitchel van Duuren door het Paleo dieet, dat hij in Nederland en Vlaanderen op de kaart heeft gezet. Hij schreef zes bestsellers over het Paleo dieet en heeft met paleo.nl een drukbezochte website.

Het Keto dieet kun je zien als een doorontwikkeling van het Paleo dieet, dat bij veel mensen voor een nog sneller en beter resultaat zorgt. Niet zo vreemd dus dat Mitchel zich verdiept heeft in dit dieet en er uiteindelijk ook over is gaan schrijven.

Is Mitchel van Duuren te vertrouwen?

Mitchel van Duuren is een betrouwbare en gerespecteerde gezondheidsblogger. Zo hanteert hij altijd een niet-goed-geld-terug-garantie waardoor je eigenlijk geen risico loopt bij je aankopen. Deze garantie heb ik al eens getest met een Paleo receptenboek van hem, en ook bij de keto revolutie heb ik na bestelling mijn geld teruggevraagd. En zonder enige vragen had ik het aankoopbedrag de volgende dag weer op mijn rekening staan.

Daarnaast zijn er overal op internet positieve ervaringen met Mitchel te vinden (zie ook hierboven). Wat mij betreft de belangrijkste bevestiging dat het wel goed zit.

Zijn keto pillen zoals Keto Fit en Keto Pro niet makkelijker?

Er zijn veel afslankpillen op de markt die claimen hetzelfde effect te kunnen bereiken als het keto dieet. Deze keto pillen bevatten ingredënten zoals ketonen, vitamines en vaak cafeïne. Van veel van de Keto Pillen is nooit aangetoond dat ze echt werken. De kans is dus groot dat je iets koopt dat niet of nauwelijks werkt. Dit blijkt ook wel als je de reviews over veel van deze Keto pillen leest. Wil je de voordelen van het keto dieet ervaren, dan zul je dus je dieet moeten aanpassen.

Tot slot: voor wie is het keto dieet en de Keto Revolutie een goede keuze?

Lukt het je nooit om diëten vol te houden omdat je constant honger hebt? Dan zou het keto dieet een goede keuze voor je kunnen zijn, omdat het zo goed werkt in tegen gaan van trek. Met de Keto Revolutie heb je een compleet pakket dat je kan helpen om met het keto dieet aan de slag te gaan.

Ook als je een echte zoetekauw bent dan kan het de moeite waard zijn om het eens over een compleet andere boeg te gooien. Hou er wel rekening mee dat het Keto dieet een flinke verandering is!

Tenslotte is het keto dieet ook geschikt voor mensen die graag snel relatief veel willen afvallen, bijvoorbeeld voor een vakantie, feest of bruiloft.

Dat gezegd hebbende, het keto dieet is zeker niet een makkelijk dieet. Het is best een ingrijpend dieet en je zult er de tijd voor moeten maken om het je eigen te maken.

Beginnen met het keto dieet? De methode van Mitchel van Duuren is een goede keuze, maar wat mij betreft niet de beste keuze. Dat is namelijk de 50 Dagen Keto Challenge. Bij dit programma ontvang je een echt boek en het programma is makkelijker te volgen. Lees hier meer over de 50 Dagen Keto Challenge.

Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl