Review Perfect Slapen in 7 stappen: goede koop of niet?

Review van Perfect Slapen in 7 Stappen van Slaapwijzer

De Perfect Slapen in 7 Stappen Methode van de website Slaapwijzer zou volgens de auteur William van der Klaauw er voor moeten zorgen dat je voorgoed van je slapeloosheid afkomt. Klinkt goed natuurlijk, maar werkt het ook echt of is het een verkooppraatje? In deze uitgebreide review lees je alles wat je moet weten over de Perfect Slapen in 7 Stappen methode. Zo ga ik in op de voordelen en nadelen van deze methode en kijk ik waarin SlaapWijzer verschilt van andere methodes.

Actuele kortingen 7 Stappen Methode

Wat is Perfect Slapen in 7 Stappen?

Perfect Slapen in 7 Stappen is een methode die je helpt om beter in slaap te komen en door te laten slapen. De 7 stappen methode bestaat uit een boek en een online cursus. Daarnaast krijg je enkele digitale bonussen.

William van der Klaauw (de auteur) prijst zijn 7 stappen methode als volgt aan:

"De 7-stappen methode is veel meer dan een boek. Het is een totaalpakket om voor eens en altijd af te rekenen met slaapproblemen zonder medicatie te gebruiken."

Dat klinkt veelbelovend, maar ook een beetje als een marketingpraatje. Tijd om te kijken of dit boek deze belofte waar kan maken dus. Daarom heb ik de Perfect Slapen in 7 stappen methode besteld.

Het boek de 7 stappen methode

Dit is wat ik ontving:

De inhoud

De titel verklapt het al; het boek bestaat uit 7 stappen. Dit zijn de stappen:

 1. Herstel het vertrouwen
  In het eerste hoofdstuk worden de voordelen van goed slapen belicht. Ook vertelt de auteur hoe je onbewuste sabotage van je slaap kunt voorkomen en hoe je door neuro-associaties de relatie tussen je bed en slapen kan herstellen.
 2. Zorg voor structuur en regelmaat
  In stap twee leer je hoe je eigen unieke slaapritme kunt vinden.
 3. Maak optimaal gebruik van licht en duisternis
  In dit hoofdstuk leer je alles over licht. Zo gaat de auteur in op de invloed van licht op belangrijke hormonen die je slaapritme beïnvloeden.
 4. Kies voor een slaapverwekkende levensstijl
  In stap 4 gaat het over levensstijl: wat kun je het beste eten en drinken voor een goede nachtrust? En hoe beweeg en ontspan je zodat je beter in slaap valt.
 5. Ontwikkel de slaaproutine die voor jou werkt
  In dit hoofdstuk vind je diverse tips om een voor jou werkende slaaproutine te ontwikkelen.
 6. Val in slaap zonder angst
  William deelt in dit hoofdstuk diverse tips om ontspannen in slaap te vallen.
 7. Slim wakker worden
  In de laatste stap van deze methode leer je hoe je het beste kunt opstaan en ontbijten voor een goede nachtrust.

Mijn ervaring met Perfect Slapen in 7 Stappen

Het exemplaar dat ik ontving is alweer de 8e (!) druk van Perfect Slapen in 7 Stappen. Het boek bestaat uit ongeveer 140 bladzijden, wat het een bondig naslagwerk maakt.

Wat ik fijn vind aan deze methode is dat het erg praktijk gericht is. Zo vind je in vrijwel elk hoofdstuk kleine opdrachten om direct mee aan de slag te gaan, zoals:

De 7 stappen methode stipt veel van de oorzaken van slaapproblemen aan en voorziet in oplossingen en strategieën om elke oorzaak aan te pakken. Vooral de informatie over je hormoonhuishouding en hun rol bij slaapproblemen is wat mij betreft uniek en zeer de moeite waard.

Of echt iedereen geholpen is met het boek weet ik niet, daarvoor zijn er waarschijnlijk te veel oorzaken voor slapeloosheid. Maar de overgrote meerderheid zal er veel aan hebben. Dat blijkt ook wel uit het feit dat inmiddels vele duizenden Nederlanders en Belgen deze methode gebruikt hebben (inmiddels de 8e druk). Waarvan de meeste gebruikers tevreden zijn. Ik ben bijvoorbeeld geen negatieve ervaringen tegengekomen op het internet.

Ervaringen met Slaapwijzer op social media

Om te kijken wat de ervaringen van andere klanten zijn, heb ik ook op social media gezocht naar recensies en ervaringen. Hoewel er niet heel veel ervaringen te vinden zijn op internet, zijn wel vrijwel alle reviews positief. Hieruit blijkt dat deze methode voor veel mensen werkt.

Wie is William van der Klaauw, is hij te vertrouwen?

William van der Klaauw is vermoedelijk een pseudoniem; er is niks te vinden over William. Wat de echte naam is van de auteur van het boek heb ik niet kunnen achterhalen. Dit maakt het lastig om de achtergrond van de schrijver te onderzoeken. Zo weet ik bijvoorbeeld niet wat de schrijver heeft gestudeerd of wat zijn werkgeschiedenis is.

Gelukkig geeft de schrijver zelf wel wat duidelijkheid over zijn achtergrond. Op de website van SlaapWijzer geeft William van der Klaauw aan dat hij geen slaapdeskundige is in de zin dat hij er een specifieke opleiding voor heeft gevolgd. William was zelf een slechte slaper en heeft zich mede daarom verdiept in het onderwerp. Zo las hij door de jaren heen talloze studies en onderzoeken over slapeloosheid. De kennis die William heeft opgedaan, hielp hem om zelf veel beter te slapen. Om zijn eigen ervaring en kennis met meer mensen te kunnen delen begon hij de website SlaapWijzer. Deze site wordt inmiddels door zo'n 40.000 mensen per jaar bezocht. William van der Klaauw is dus een ervaringsdeskundige.

Ik weet niet waarom de schrijver er voor kiest het boek uit te brengen onder een pseudoniem. Ik heb er echter geen problemen mee dat dit zo is, als alles daarna maar eerlijk verloopt en de uitgever te vertrouwen is.

En dit lijkt wel snor te zitten bij William van der Klaauw. Ik heb na de bestelling mijn geld teruggevraagd en dit werd ook keurig overgemaakt. Dus de schrijver houdt zich aan zijn niet-goed geld-terug belofte. Wat mij betreft een teken dat je William van der Klaauw kunt vertrouwen.

Voordelen & nadelen van Perfect Slapen in 7 Stappen

Een van de bonussen van de 7 stappen methode

Dit zijn voor mij de voordelen van deze methode:

De methode heeft echter ook enkele nadelen:

Wat zijn de ervaringen van anderen met de Perfect Slapen in 7 Stappen methode?

Als ik dit soort reviews schrijf over boeken dan ga ik altijd op sociale media (Facebook, Twitter) en op websites op zoek naar ervaringen van kopers van het boek. Vaak geeft dit een goed beeld van het product.

In het geval van de Perfect Slapen in 7 Stappen methode kwam ik niet heel veel ervaringen tegen, maar wel waren alle ervaringen die ik tegenkwam positief.

Waar is Perfect Slapen in 7 Stappen te koop?

Je kunt het boek voorlopig alleen nog maar kopen bij de Slaapwijzer.net webshop. Het boek is dus niet verkrijgbaar bij je boekhandel, of de webshops van Bruna of Bol.com.

Is de Perfect Slapen in 7 Stappen Methode een goede koop?

Wellicht is dit de eerste keer dat je op mijn website komt, maar misschien volg je me ook al een tijdje. Als dit laatste het geval is dan weet je dat ik erg geloof in hormoonbalans als het gaat om gezonder leven en afvallen. Ook voor een goede nachtrust is een balans in je hormonen essentieel, zo blijkt ook uit diverse wetenschappelijke onderzoeken (Bron: 1, 2). Daarom was ik blij verrast dat het boek van William van der Klaauw zoveel goede tips bevat om een disbalans in je hormonen op te lossen.

Deze focus op slaap- en stresshormonen maakt de methode van Slaapwijzer anders dan andere slaapmethodes en wat mij betreft ook beter.

Het feit dat de schrijver er voor gekozen heeft het boek onder een pseudoniem uit te brengen, maakte mij in eerste instantie wat sceptisch. Heeft de schrijver iets te verbergen? Maar gelukkig lijkt dat allemaal wel mee te vallen. Het boek is daadwerkelijk een goed en mooi product en wordt keurig op tijd geleverd. Ook aan de niet-goed-geld-terug-garantie heeft de schrijver zich netjes gehouden bij mij.

Slaapwijzer, de uitgever van het boek

Dit boek is geen wondermiddel voor mensen die kampen met slapeloosheid. Daarvoor zijn slaapproblemen te afhankelijk van een veelvoud aan factoren. Wel denk ik dat iedereen met slaapproblemen wat uit de Perfect Slapen in 7 Stappen Methode kan halen. Uit de reviews en ervaringen die ik online tegenkwam blijkt dit ook: sommige wanhopige mensen hebben met behulp van William eindelijk weer de slaap kunnen vatten.

Mocht je geen baat hebben bij de Perfect Slapen in 7 Stappen methode, dan kun je tot 90 dagen na aankoop gewoon je geld terug vragen. Daarmee is deze methode wat mij betreft een goede koop en aanrader voor iedereen met slaapproblemen.

Hier kun je het boek met korting kopen.


Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl