Afvallen door te fietsen

Afvallen met fietsen

Fietsen is een perfecte manier om gewicht te verliezen. Met fietsen verbrand je relatief veel calorieën en het is een manier van bewegen die geschikt is voor mensen van elke leeftijd en niveau van fitheid. Op deze pagina lees je hoe je gezond kunt afvallen door te fietsen.

Wat zijn de voordelen van fietsen?


Hoe lang en hoe vaak moet ik fietsen om af te vallen?

Elke minuut die je meer gaat bewegen dan je nu doet zal uiteindelijk bijdragen aan blijvend gewichtsverlies. Dus wat vaker de fiets pakken in plaats van de auto of het openbaar vervoer is altijd goed.

Om zo effectief mogelijk af te vallen is het echter belangrijk dat je geregeld beweegt.

Om effectief caloriën en vet te verbranden zou je bij voorkeur elke dag minimaal een half uur moeten fietsen. Omdat dit voor veel mensen lastig haalbaar is, is het ook goed om twee a drie keer per week 45-60 minuten te gaan fietsen.

Ben je (nog) niet fit genoeg om fietsen zo lang vol te houden? Begin dan bijvoorbeeld met een kwartier per sessie en bouw dit langzaam uit tot 45-60 minuten. Je kunt dit doen door elke week vijf minuten langer te gaan fietsen dan de week er voor.

Het is verstandig om vaste tijd in te ruimen waarop je gaat fietsen. Zo'n structuur zorgt er voor dat de kans groter is dat je ook daadwerkelijk gaat fietsen.

Hoe hard moet ik fietsen om af te vallen?

Hoe hard je 'moet' fietsen hangt vooral af van hoe fit je bent. Om vet te verbranden zul je op een manier moeten bewegen die er voor zorgt dat je het net een beetje warm krijgt. Het punt waarop dit gebeurt, ligt bij iedereen op een andere intensiteit en snelheid. Probeer dus voor je zelf vast te stellen wanneer je het een beetje warm krijgt en wanneer je een beetje begint te zweten. Probeer vervolgens om dit tempo zo lang mogelijk vast te houden.

Waar moet ik verder op letten?

Probeer gezonder te eten. Dit houdt in dat je minder vet en suiker zou moeten eten en juist meer eiwit en voedingsvezel. Zie deze pagina voor een overzicht van goede voedingsmiddelen.

Mijn wens voor jou in 2023:

De auteur
  • Een gezond en slank lichaam dat in balans is. Zonder jezelf uit te hongeren, zonder calorieën te tellen en zonder jezelf af te beulen in de sportschool.
  • Een gezonder voedingspatroon, dat zowel lekker als voedend is en makkelijk vol te houden.
  • Een stofwisseling die er voor zorgt dat je vet verbrandt in plaats van opslaat.
  • Maar vooral: de vrijheid om te zijn wie je wilt zijn, te doen wat je wilt doen en te dragen wat je wilt dragen.

Laten we dit samen bereiken! Doe nu gratis mee en ontvang mijn afslankcursus in je inbox. Vandaag ontvang je bovendien direct een gratis e-boek met recepten bij je aanmelding.


Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl