Wat is Clean Eating en wat zijn de voordelen?

Clean eating, afvallen door clean te eten

De nieuwste hype uit Amerika op het gebied van gezonde voeding heet Clean Eating. De eerste associatie die veel mensen bij Clean Eating hebben is dat het te maken heeft met het schoonmaken van voeding. Maar dat is niet zo. Clean Eating betekent het eten van natuurlijke en onbewerkte voeding. Voeding zonder fabrieksmatige toevoegingen dus.

Waarom een clean eating lifestyle?

Clean eating gaat er vanuit dat veel van de toevoegingen aan fabrieksproducten ons ongezond, moe en dik maken. Je kunt hierbij denken aan toevoegingen zoals suikers, zoetstoffen, kleurstoffen, geurstoffen en artificiële smaakstoffen. In de wetenschappelijke literatuur is genoeg bewijs te vinden dat deze theorie onderstreept: Het lijkt er inderdaad op dat het eten van fabrieksproducten ons ongezonder kan maken.

Clean eating zorgt er dus voor dat je meer voeding binnenkrijgt die goed voor je is, en juist minder van de voeding die niet goed voor je is. Een goede manier om te ondervinden hoe jij je zult voelen als je kunstmatige toevoegingen verwijdert uit je dieet, is het volgen van een detox dieet kuur.

Welke voeding past in een clean eating lifestyle?

Clean eating is in de basis heel erg simpel. Alleen natuurlijke en onbewerkte voeding zijn toegestaan. Dat betekent dus dat de basis van het dieet bestaat uit de volgende producten:

Welke voeding 'moet' ik schrappen?

Wat niet thuis hoort in een clean eating dieet

Alle bewerkte voeding hoort niet thuis in een clean eating dieet. Je kunt hierbij denken aan:

Wat zijn de voordelen van clean eating?

De grote populariteit van clean eating is te herleiden naar de resultaten die veel mensen weten te boeken door hun eetpatroon aan te passen. Niet alleen vallen veel mensen af, ook zien veel mensen andere positieve resultaten. Waaronder:

Mijn wens voor jou in 2023:

De auteur
  • Een gezond en slank lichaam dat in balans is. Zonder jezelf uit te hongeren, zonder calorieën te tellen en zonder jezelf af te beulen in de sportschool.
  • Een gezonder voedingspatroon, dat zowel lekker als voedend is en makkelijk vol te houden.
  • Een stofwisseling die er voor zorgt dat je vet verbrandt in plaats van opslaat.
  • Maar vooral: de vrijheid om te zijn wie je wilt zijn, te doen wat je wilt doen en te dragen wat je wilt dragen.

Laten we dit samen bereiken! Doe nu gratis mee en ontvang mijn afslankcursus in je inbox. Vandaag ontvang je bovendien direct een gratis e-boek met recepten bij je aanmelding.


Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl