FIT Methode boek & app en afslankplan: uitgebreide review + ervaringen

Recensie en ervaringen Fit Methode

De FIT Methode is een compleet handboek voor iedereen die fitter, sterker en slanker wil worden. En de FIT methode app helpt je om gemotiveerd je doelen te bereiken. Dat is althans wat de mensen van FIT.nl beweren. Maar hebben ze ook gelijk? Is dit echt het ideale handboek voor een beter lichaam? In deze review onderzoek ik de voordelen en nadelen van de FIT Methode (boek & app) en kijk ik waar het FIT Afslankplan uit bestaat. Zo weet je na het lezen van deze review of deze producten een goede koop voor jou zijn.

Ook deel ik op deze pagina de ervaringen van anderen met het FIT Afslankplan en de FIT methode. Hieronder lees je alvast de ervaring van Patrick met de FIT Methode.

Ervaring van Patrick met de FIT Methode

Wat is de FIT Methode en het FIT Afslankplan?

De FIT methode is een boek dat heel veel informatie (300+ pagina's) bevat over het krijgen van een gezond, strak en slank lichaam. Of je nu sterker of gespierder wilt worden of vooral een strakker en slanker lichaam nastreeft, in dit boek vind je een uitgebreid stappenplan en advies om je doel te bereiken.

Het doel van de FIT Methode is dat jij je eigen coach wordt op het gebied van mindset, training en voeding - de drie essentiële bouwstenen voor een fit lijf.

In het boek word je met behulp van een 10 stappenplan op weg geholpen om je doel te bereiken.

Het Stappenplan in de FIT Methode

In het stappenplan begin je met:

Je bent nu klaar om te beginnen. In de rest van het boek vind je alle informatie om je doel te bereiken.

Het is te veel om hier de hele inhoud van het boek uiteen te gaan zetten. Maar je gaat in het boek onder andere leren:

En nog heel veel meer. Het boek bevat namelijk echt heel veel achtergrondinformatie over al deze onderwerpen.

Het FIT Afslankplan

Voor wie een stap verder wil gaan is er het FIT Afslankplan. Dit afslankplan bestaat naast het boek de FIT methode ook uit voedingsschema's, recepten, trainingsschema's op maat en toegang tot de FIT community. Deze extra's maken het makkelijker om aan de slag te gaan met de FIT methode. Ook helpt de FIT community om gemotiveerd te blijven. Kun je een extra zetje in de rug gebruiken? Dan is het FIT afslankplan een goede keuze. Kun je jezelf prima motiveren en vind je het niet erg om wat te gaan puzzelen met voedings- en trainingsschema's? Dan kun je prima kiezen voor enkel het boek.

De FIT methode app

Naast de FIT Methode en het Afslankplan biedt fit.nl ook de Fit methode app aan. De FIT methode app helpt je om makkelijker je training bij te houden en - misschien wel belangrijker - vol te houden.

Ben je verslaafd aan je mobieltje en lees je niet vaak een boek? Dan is de app waarschijnlijk een betere keuze voor je dan het boek. De app biedt je weliswaar niet de achtergrondinformatie die je in het boek wel vindt, maar focust op praktische zaken en resultaat. Wil je vooral resultaat en maakt het je niet zo veel uit waarom iets werkt of niet? Dan kun je het beste kiezen voor de FIT app.

Lees meer over de FIT methode app.

Voor wie is de FIT Methode bedoeld?

De mensen van FIT.nl vinden dat de FIT Methode geschikt is voor iedereen die:

Wat mij betreft is dit boek inderdaad zeer geschikt voor iedereen die spiermassa wil opbouwen en fitter wil worden. Als het hoofddoel is om af te vallen, dan ligt het wat genuanceerder. Ik vind de FIT methode namelijk niet geschikt voor iedereen die wil afvallen. Dat zal ik uitleggen.

Ik beheer deze site al meer dan 10 jaar en weet inmiddels dat mensen die slanker willen worden in te delen zijn in twee grote subgroepen:

De gemakkelijke diëters
Deze groep mensen vinden het fijn om precies verteld te krijgen wat ze moeten eten om hun doel te bereiken. Denk hierbij aan kant-en-klare weekmenu's, recepten en trainingsschema's die ze kunnen opvolgen.

Het waarom en hoe van de manier van eten en trainen om af te vallen maakt deze mensen niet zoveel uit, zolang ze hun doel maar bereiken. Deze mensen vallen vaak best snel af, maar hebben daarna vaak wel moeite om hun streefgewicht lange tijd vast te houden.

De realistische diëters
Dit zijn mensen die niet het laatste dieetboek kopen als ze willen afvallen, maar zich verdiepen in wat werkt om af te vallen en dit toepassen in hun dagelijkse leven. Ze passen bijvoorbeeld zelf hun gerechten aan zodat ze minder koolhydraten en juist wat meer eiwitten bevatten.

Bij deze groep gaat het afvallen vaak wat langzamer, maar het resultaat is wel vaker blijvend.

De FIT methode is duidelijk geschreven voor de tweede groep, de realistische diëters. Het boek bevat weinig recepten en geen kant- en klare weekschema's. De methode bevat echter wel veel informatie om zelf een voedingsschema en trainingsschema op te stellen.

Ontvang je het liefste recepten en kant- en klare weekmenu's? Dan kun je beter kiezen voor de FIT methode app en/of het FIT Afslankplan. Wil je alleen recepten? Dan is het 7x7 Afslank Programma een goede keuze.

Wie zijn de auteurs van de FIT Methode?

Aan de FIT methode hebben alle 19 experts en professionals van FIT.nl meegeschreven. Hierbij zitten personal coaches (bijvoorbeeld Jeroen van der Mark en Erik Huizenga), diëtisten (waaronder Neeke Smit), psychologen, artsen en bewegingswetenschappers. Veel kennis dus, en dat is ook wel te zien in het boek. Veel dingen worden namelijk zeer uitgebreid en gedetailleerd beschreven.

De auteurs van FIT.nl

Voordelen van de FIT Methode

Wat mij betreft zijn dit de grootste voordelen van de FIT Methode:

Nadelen van de Fit Methode

Dit zijn de grootste nadelen van deze methode:

Ervaringen met de FIT Methode

Altijd als ik een review schrijf over een boek dan ga ik op sociale media en discussiefora op zoek naar de ervaringen van andere gebruikers. Dit geeft een eerlijk beeld van hoe goed een product aansluit op de verwachtingen en wensen van kopers.

Voor de FIT methode kwam ik de volgende reacties tegen op onder andere Instagram en Facebook:

Review van de methode Beoordeling van de FIT Methode op Instagram Ervaring met de Fit Methode op Kiyoh Ervaringen voor FIT.nl

Waar is de FIT Methode te koop?

Het boek de FIT Methode is te koop bij verschillende online verkooppunten, maar ik raad je aan het te kopen in de Fit Shop. Bij De Fit Shop krijg je namelijk 3 bonussen (waaronder een stappenplan, workout video's voor thuis en een voedingsgids). Deze extra's krijg je niet als je de Fit Methode bij een boekhandel of bol.com koopt.

Tot Slot: goede koop of niet?

Als je de hele review tot hier hebt doorgelezen dan weet je waarschijnlijk al wel of dit boek wat voor je is. En als het je nog niet duidelijk was; ik ben behoorlijk onder de indruk van dit boek. Nog niet eerder heb ik zo'n compleet boek over fitness en voeding gelezen als de FIT Methode. Dit boek vertelt je eerlijk waar het op staat en wat je moet doen om blijvend fitter en strakker te worden.

Wat mij betreft zeker een goede koop dus!

Als je vandaag het boek bestelt via de FIT webshop dan kun je het ook nog risicoloos proberen. Je hebt namelijk een 14 dagen "niet goed geld terug"-garantie bij aanschaf. Dus is het toch niet wat je er van verwacht had, dan kun je het boek terugsturen en krijg je je geld terug.

Bekijk actuele kortingsacties voor de FIT Methode.

Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl