Afvallen met Groene Smoothies - ervaringen & info

Groene smoothies ebook

Groene smoothies zijn een rage, je ziet ze voorbij komen op tv, in magazines en kan ze ook op steeds meer plekken bestellen in de horeca. Wat maakt groene smoothies nou zo populair? En hoe maak je ze klaar? Op deze pagina lees je wat groene smoothies zijn en wat de ervaringen van anderen zijn.

Om je een indruk te geven van de kracht van groene smoothies, wil ik graag beginnen met de ervaring van Anke met groene smoothies.

"Ik at al best wat groenten en fruit, maar toch was ik al een tijdje op zoek naar een manier om meer vezels binnen te krijgen. Via Groene Smoothies is me dat uitstekend gelukt. En de resultaten? Ik voel me beter. Heb geen last meer van een opgeblazen gevoel. Ik voel me dunner. En, ik ben ook echt dunner, zowel in omtrek als in gewicht. Ik ben helemaal om en drink tegenwoordig meer dan één groene smoothie per dag."
- Anke

Ervaring met groene smoothies van Hannie

Verderop op deze pagina vind je meer ervaringen met groene smoothies.

Wat zijn groene smoothies?

Groene smoothies zijn smoothies met daarin groene bladgroente, zoals bijvoorbeeld spinazie, boerenkool of kool. Deze bladgroente geven de smoothie een groene kleur. Naast bijvoorbeeld spinazie of kool vind je in de smoothie fruit en een basis van water, kokoswater of amandelmelk.

Wat zijn fruit smoothies?

De naam zegt het eigenlijk al. Fruit smoothies zijn smoothies op basis van fruit. Meestal wordt er gekozen voor een combinatie van diverse fruitsoorten met water, kokoswater of amandelmelk. Fruitsmoothies zijn vaak zoeter dan groene smoothies doordat de groene bladgroentes ontbreken.

Het verschil tussen groene smoothies en groentesap is dat bij groentesap de vezels grotendeels van het sap worden gescheiden. Groentesap is daardoor minder dik van consitentie dan een groene smoothie.Waarom zijn fruit smoothies en groene smoothies zo populair?

Groene smoothies zijn zeer gezond en makkelijk klaar te maken, dit zijn de voornaamste redenen voor de grote populariteit. Wie elke ochtend, of middag, een groene smoothie neemt krijgt direct een belangrijk gedeelte van noodzakelijke voedingsstoffen binnen. Groene smoothies zijn daarmee één van de makkelijkste manieren om je dagelijkse hoeveelheid fruit en groente binnen te krijgen. En alles dat je nodig hebt is een blender of keukenmachine!

Hoe belangrijk zijn groente en fruit nou echt?

Een groot 8-jaar durend onderzoek van de University College of London benadrukt nog maar eens het grote belang van het eten van groente en fruit. Wat blijkt? Mensen die dagelijks vijf porties groente (375 gram) en 300 gram fruit eten, hebben 42 procent minder kans om voortijdig te overlijden dan mensen die minder groente en fruit eten. De Nederlandse norm van 2 ons groente en twee stuks fruit haalt het daar dus bij lange na niet bij.

Door het eten van meer groente en fruit ervaren de meeste mensen na verloop van tijd dat ze, onder andere:

Afvallen met groene smoothies

Groene smoothies helpen niet alleen je lichaam gezond en sterk te blijven, maar zijn ook een ideaal middel om gewicht te verliezen. Groene smoothies bevatten grote hoeveelheden voedingsvezels (stilt honger), een lage hoeveelheid calorieën en nuttige aminozuren (eiwitten). Wat betekent dit in de praktijk? Onder andere dat je zeer verzadigd zult zijn na een groene smoothie en hierdoor de rest van de dag minder trek hebt. Maar ook dat groene smoothies de verbranding van vet stimuleren.

Groene smoothies voor beginners - waar je op moet letten

Op het internet kun je veel ervaringen lezen van mensen die last hebben van maagproblemen en/of darmkrampen na het drinken van enkele groene smoothies. Wanneer je lichaam niet gewend is om in een keer veel rauwe groente binnen te krijgen, dan kan het hiervan 'schrikken', met de maag- en darmproblemen als gevolg. Ik raad je daarom aan om te beginnen met groene smoothies voor beginners, zodat je lichaam kan wennen aan het drankje. Je vindt recepten voor beginners in het ebook onder aan deze pagina.

Wat je kunt verwachten - groene smoothies ervaringen

Zelf drink ik geregeld een groene smoothie, omdat het een supermakkelijke manier is om in één keer mijn portie groenten en fruit binnen te krijgen. Toen ik net begon met smoothies was het wel even wennen, maar inmiddels ben ik fan. Wat mij betreft horen smoothies thuis in het dieet van iedereen die wil afvallen en/of gezonder wil leven.

Hieronder lees je enkele ervaringen van enkele andere mensen die begonnen zijn met het drinken van groene smoothies.

Ervaring met groene smoothies van Kimberly:

Ervaring met groene smoothies van Sherena

Ervaring met groene smoothies van Jes:

Zoals je hier boven hebt kunnen lezen hebben veel mensen positieve ervaringen met groene smoothies. En het mooie is dat het helemaal niet veel tijd kost om een groene smoothie te maken: dat doe je al in een paar minuten. Daarom is het dagelijks nemen van een groene smoothie wat mij betreft echt een van de beste stappen die je kunt zetten als je gezonder wilt gaan leven en afvallen.

Serieus aan de slag met groene smoothies

Wil je de kracht van groene smoothies zelf ervaren? Wil je afrekenen met kwaaltjes en overgewicht?

Er zijn veel groene-smoothie-receptenboeken en methodes. Wat mij betreft steekt er echter een met kop en schouders boven de rest uit en dat is het Smoothie Afslank Plan van Jasper Alblas. Benieuwd naar dit product? Lees hier mijn review van het Smoothie Afslank Plan.

Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl