Gratis snel afvallen zonder dieet en pillen

Tips om snel af te vallen

Snel afvallen kan op talloze manieren. Zo kiezen sommige mensen er voor om een crashdiët te volgen of pillen te slikken. Anderen gaan extreem fanatiek sporten. Vaak leveren deze methodes niet het gewenste resultaat op. De minder ingrijpende dingen die je kan doen om snel af te vallen werken meestal veel beter. Zo kan je snel afvallen door meerdere kleine of juist een paar grote aanpassingen te maken in je eetpatroon.

Hoe die aanpassingen er uit zien lees je op deze pagina. Ook lees je hier waarom koolhydraatarm eten zo goed werkt als je snel wilt afvallen.

Snel afvallen? Schrap brood, pasta en rijst

Het zoveel mogelijk schrappen van koolhydraten is de meest effectieve tip om snel af te vallen. Dit betekent dat je in principe het beste alle brood, pasta, rijst, koek, snoep en ontbijtgranen kunt laten staan.

Wat je moet eten in plaats van bijvoorbeeld brood of pasta? Enkele suggesties:

Snel afvallen ontbijt

Let op: kwark en yoghurt zijn niet-Paleo. Paleo ontbijtjes vind je hier.

Zie ook: waarom het ontbijt zo belangrijk is.

Goede lunch voor snel vetverlies

Gezond avondeten

Zelf koken is belangrijk

Deze manier van 'diëten' werkt het beste als je een paar maaltijden kiest en deze telkens weer bereid. Het is wellicht saai, maar als je het resultaat in je achterhoofd houdt, dan moet het te doen zijn. Zie ook de pagina over eiwitrijk voedsel voor meer recepten en ideeën.

Waarom brood, pasta en rijst schrappen als je snel wilt afvallen?

Brood, pasta en rijst zijn bronnen van snelle koolhydraten. Snelle koolhydraten hebben de vervelende eigenschap om snel in je bloed te worden opgenomen en daar tot grote schommelingen in je bloedsuikerspiegel te leiden. Deze schommelingen in je bloeduiskerspiegel zorgen ervoor dat je hongerig wordt en blijft, zelfs na de maaltijd. Daarnaast leidt het eten van snelle koolhydraten tot het afgeven van hormonen die de opslag van vet stimuleren. Precies dat wat je niet wilt als je wilt afvallen.

Groenten zijn altijd goed

De bovengenoemde alternatieven voor brood, pasta en rijst bevatten veel langzame koolhydraten die minder snel in het bloed worden opgenomen dan snelle koolhydraten. Hierdoor blijft de bloedsuikerspiegel stabieler en zal je minder last hebben van een hongerig gevoel. Belangrijker echter nog is dat de alternatieven allemaal rijk aan eiwit en/of voedingsvezel zijn. Van beide voedingsstoffen is al meerdere malen wetenschappelijk aangetoond dat ze de eetlust onderdrukken en zeer verzadigend werken. Ook houden eiwitten de bloedsuikerspiegel stabiel. Deze eigenschappen zijn gunstig als je wilt afvallen. Met een eiwitrijk en vezelrijk dieet eet je namelijk minder, heb je minder honger en stimuleer je je vetmetabolisme.

Een voorbeeld: Stel je vervangt je pasta voor extra groenten en een beetje meer vlees. Je vervangt hiermee de snelle koolhydraten uit de pasta voor langzame koolhydraten uit de groenten. Daarnaast krijg je meer eiwitten binnen via het vlees en tot 2x zo veel voedingsvezel. Je bloedsuiker blijft door de langzame koolhydraten stabiel wat bijdraagt aan een verzadigd gevoel, daarnaast zorgen de grotere hoeveelheid eiwit en voedingsvezel er voor dat je ook nog eens langer verzadigd blijft. Je krijgt dus veel minder snel weer honger na de maaltijd!

Let op: Als je nu veel koolhydraten eet (snacks en pasta, rijst, wraps etc.) dan zul je waarschijnlijk erg futloos worden als je direct overstapt op bovenstaande dieet! Je doet er daarom goed aan om in eerste instantie te beginnen met het veranderen van bijvoorbeeld alleen het ontbijt.

Andere tips om snel af te vallen

5 - 10 kg afvallen in een paar weken, zonder pillen of supplementen: dieetplan

Wil je snel afvallen zonder pillen of supplementen?

Van alle methodes om snel af te vallen die ik in 10 jaar als auteur van deze site heb gezien is Het Smoothie Afslank Plan waarschijnlijk de beste methode om snel af te vallen. Zeker als je op een gezonde manier snel wilt afvallen, zonder supplementen of pillen, dan raad ik je dit programma aan.

Het digitale Smoothie Afslank Plan

Het Smoothie Afslank Plan bestaat uit drie complete programma's (van een week of 10 dagen) om snel vet te verbranden met natuurlijke smoothies:

Met het Smoothie Afslank Plan krijg je afgemeten menu schema's, inclusief de bijbehorende boodschappenlijstjes. Alle ingrediënten zijn bovendien natuurlijk en makkelijk te vinden in elke supermarkt.

Bekijk de snelste en gezondste manier om af te vallen en gezonder te leven

Mijn wens voor jou in 2023:

De auteur
  • Een gezond en slank lichaam dat in balans is. Zonder jezelf uit te hongeren, zonder calorieën te tellen en zonder jezelf af te beulen in de sportschool.
  • Een gezonder voedingspatroon, dat zowel lekker als voedend is en makkelijk vol te houden.
  • Een stofwisseling die er voor zorgt dat je vet verbrandt in plaats van opslaat.
  • Maar vooral: de vrijheid om te zijn wie je wilt zijn, te doen wat je wilt doen en te dragen wat je wilt dragen.

Laten we dit samen bereiken! Doe nu gratis mee en ontvang mijn afslankcursus in je inbox. Vandaag ontvang je bovendien direct een gratis e-boek met recepten bij je aanmelding.


Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl