Weight Care shakes: Reviews, Ervaringen & Aanbiedingen (2023)

Dieet Pro - ervaringen en de voordelen & nadelen

Weight Care is al jaren één van de meest verkochte dieetproducten in Nederland en België. Overweeg jij om Weight Care te gaan proberen - bijvoorbeeld de 5-daagse minikuur of de repen of drinkmaaltijden - maar weet je nog niet helemaal zeker of het iets is voor jou? Dan ben je hier op de juiste plek. Hier vind je namelijk de voordelen en nadelen van de Weight Care maaltijdvervangers en lees je de ervaringen van anderen die Weight Care hebben geprobeerd.

Daarnaast ga ik elke maand op zoek naar de beste aanbiedingen voor mijn lezers. Ben je op zoek naar actuele Weight Care aanbiedingen en kortingen? Druk dan op de knop hieronder:

Actuele kortingen Weight Care

Ten slotte vind je hier dus veel recente ervaringen (2018 t/m 2021) met de repen en drinkmaaltijden van Weight Care. Zoals de ervaring van Sindy hieronder:

Weight Care ervaring van Sindy

Wat is Weight Care?

Weight Care is een dieetmethode die bestaat uit maaltijdvervangers. Zoals de naam al zegt zijn maaltijdvervangers producten die je neemt ter vervanging van een maaltijd.

Deze maaltijdvervangers bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en eiwitten. Daarnaast bevatten ze juist minder calorierijke bestanddelen dan de meeste "gewone" maaltijden.

Weight Care heeft een breed assortiment van maaltijdvervangers, waaronder:

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om af en toe een Weight Care maaltijdvervanger te nemen. Wil je echter serieuzer aan de slag dan kun je bij Weight Care kiezen voor drie verschillende plannen (deze vervangen de oude ABC-plannen):

De repen en shakes

Weight Care is een echt gemaksdieet. Je hoeft niet veel na te denken of voor te bereiden. Ook ben je niet meer tijd kwijt met koken en eten bereiden, integendeel, waarschijnlijk zelfs minder.

Werkt Weight Care? Kun je er mee afvallen?

Er bestaat niet zoiets als een dieet dat altijd voor iedereen werkt. Echter, afgaande op de vrijwel uitsluitend positieve ervaringen met Weight Care zou je wel kunnen zeggen dat Weight Care werkt: de meeste mensen behalen mooie en snelle afslankresultaten. Verderop op deze pagina vind je de ervaringen met Weight Care zoals ik ze tegenkwam.

Is Weight Care gezond?

Vooropgesteld: natuurlijk is het altijd gezonder om zelf je eten te bereiden met verse ingrediënten dan om maaltijdvervangers te gebruiken. Maar als je dan toch maaltijdvervangers neemt, dan kies je natuurlijk het liefste voor een gezonde variant.

Hoe zit het met de Weight Care repen en shakes? Weight Care beweert dat al hun producten voldoen aan de Europese richtlijnen voor gezonde voeding. Om dit te onderzoeken heb ik de etiketten goed onderzocht.

Hieronder lees je wat volgens mij de gezondste keuzes zijn in het assortiment, welke keuzes prima zijn en welke producten je het beste kunt laten liggen.

Gezonde keuzes

Weight care biedt enkele opties die voor veel mensen een gezonder alternatief zullen zijn, ten op zichte van wat ze normaal eten. Dit geldt met name voor de:

De Haver Shakes zijn aanraders

Deze producten bevatten relatief weinig suiker en juist veel voedingsvezels en alle mineralen en vitamines die je nodig hebt. Wat mij betreft uitstekende keuzes.

Ongezonde keuzes

Er zijn echter ook wat ongezonde keuzes, waarbij de drinkmaaltijden wat mij betreft de kroon spannen. Deze drinkmaaltijden zitten in plastic flesjes en worden onder andere verkocht in de smaken Mokka, Yoghurt en Bosvruchten en Yoghurt en Appel.

Deze drinkmaaltijden bevatten per flesje meer suiker dan een flesje Coca Cola. Alleen daarom al zou ik deze producten links laten liggen.

Prima keuzes

Het overige deel van de producten valt tussen de ongezonde drinkmaaltijden en de gezonde haver shakes in. Dit zijn wat mij betreft verantwoorde keuzes. Waarbij ik wel moet aantekenen dat als je onderstaande producten van Weight Care gebruikt, je al snel over de aanbevolen hoeveelheid suiker per dag heen gaat. Ik hoop dat ze daar in de toekomst nog wat aan gaan doen.

De producten in deze categorie zijn:

Weight Care Red Detox en Green Detox: dit zijn in feite dure siropen, waarbij de Red Detox een wat pittige smaak heeft en de Green Detox een frisse smaak. Wil je serieus detoxen? Dan raad ik je aan om in plaats van een siroop te kiezen voor een detox kuur met verse sappen, bijvoorbeeld de Sapje detox kuur.

Hoe gezond Weight Care is hangt daarnaast af van het plan dat je kiest:

Als je kiest voor het Op Gewicht Blijven-plan waarbij je je ontbijt of lunch vervangt voor een havershake dan heb je waarschijnlijk een behoorlijk gebalanceerd dieet te pakken.

Hetzelfde geldt voor het Afslanken-plan, mits je de drinkmaaltijden links laat liggen.

De minst gezonde optie - en wat je gerust als een crashdieet kunt bestempelen - is het Vliegende Start-plan (de 5-daagse minikuur). Dit plan zou ik alleen volgen als je echt per se heel snel wilt afvallen. Bovendien moet je dit plan nooit langer dan 2 tot 3 weken volgen, omdat je dan kans loopt op gezondheidsklachten.

De voordelen van Weight Care

Weight Care maaltijdvervangers hebben een paar duidelijke voordelen:

Beoordeling van Weight Care op Bol.com

Nadelen van Weight Care

Zoals alle maaltijdvervangers heeft ook Weight Care zijn nadelen.

Echte ervaringen met Weight Care

Op internet staan veel ervaringen met Weight Care. De meeste ervaringen zijn positief.

Veel genoemde pluspunten zijn het snelle resultaat (minder kilo's), de smaak, de prijs en het gevarieerde aanbod.

Veel genoemde minpunten zijn de grote hoeveelheid suiker in de producten. Ook vinden sommige mensen de smaak van sommige producten niet lekker.

Hieronder vind je enkele ervaringen van kopers van de Weight Care maaltijdvervangers zoals ik deze onlangs tegenkwam op sociale media. De achternamen heb ik weggehaald om de privacy van deze mensen te beschermen. Verder zijn de reacties 100% echt.

Echte Weight Care ervaringen Reviews voor de maaltijdvervangers

Hoeveel kilo kan ik afvallen met Weight Care?

Dit is afhankelijk van veel verschillende factoren, zoals je huidige eetgewoontes en je huidige gewicht. Met het 5-Daagse Afslankpakket vallen de meeste mensen 2-3 kilo af per week. Hou er wel rekening mee dat dit voor een deel vocht zal zijn.

Als je af en toe een Weight Care shake gaat nemen dan is het wat lastiger te zeggen hoeveel je zult afvallen. Uit de ervaringen op internet blijkt dat je dan ongeveer 1 kilo per week zult afvallen. Maar dit verschilt duidelijk van persoon tot persoon.

Waar is Weight Care te koop? Zijn er aanbiedingen?

Weight Care kun je op veel plekken kopen. Zowel online als in de winkelstraat. Je kunt het bijvoorbeeld kopen bij drogisterijen als de Kruidvat of Etos. Wil je een goede deal scoren, dan kun je meestal het beste de Weight Care producten online kopen. Hieronder vind je wat goede actuele aanbiedingen.

Weight Care aanbiedingen

Wil je de producten zo goedkoop mogelijk in huis halen (domme vraag ik weet het..)? Dan doe je er het beste aan om ze online te bestellen. Ik raad De Koopjes Drogisterij aan, hier krijg je 25% tot 35% korting op de gewone winkelprijs (zie ook onderstaande rekenvoorbeelden). Het is de laagste prijs die ik ben tegengekomen. Bovendien levert De Koopjes Drogisterij snel en is het een betrouwbare organisatie.

Bekijk alle Weight Care Aanbiedingen

Wat kost Weight Care normaal (en met korting)?

Hieronder vind je een rekenvoorbeeld van wat Weight Care je per dag ongeveer kost, afhankelijk van het plan dat je kiest:

Weight Care 5-daagse minikuur

Vliegende Start (snel afvallen) kosten
Dit plan volg je met het Mijn 5-Daagse Afslankpakket. De officiële prijs (op Weightcare.nl) van dit product is € 26,34. Hiervoor heb je dan vrijwel alles (ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes) voor 5 dagen in huis.

Als je dit plan gaat volgen dan moet je dus ongeveer rekenen op € 5 per dag (bij de normale prijs). Koop dit pakket hier in de aanbieding en betaal ongeveer 4 euro per dag.

Afslanken plan (normaal afvallen)
Met dit plan vervang je je lunch en ontbijt voor een maaltijdvervanger van Weight Care. Ik ga in dit rekenvoorbeeld uit van een shake 's ochtends en een maaltijdreep 's middags.

Een pakje met twee maaltijdrepen kost op de site van Weight Care € 2,93 dus € 1,46 per reep. Een pot met 12 shakes kost € 12,66 dus iets meer dan een euro per shake.

Als je dit plan volgt dan moet je dus ongeveer rekenen op 2,5 euro aan kosten per dag (+ je avondmaaltijd). Koop je deze producten in de aanbieding dan kun je echter rekenen op een veel lager bedrag, namelijk € 1,- voor de maaltijdrepen en 0,75 euro per shake, oftewel 1,75 euro per dag (30% korting).

Op Gewicht Blijven Plan
Hierbij vervang je 1 maaltijd (lunch of ontbijt) door een Weight Care shake of reep.

Een pakje met twee maaltijdrepen kost op de site van Weight Care € 2,93 dus € 1,46 per reep. Een pot met 12 shakes kost € 12,66 dus iets meer dan een euro per shake.

Als je dit plan volgt dan kost het je dus 1 euro to 1,5 euro per dag. Koop je deze producten hier met korting dan bespaar je bijna 50% op de maaltijdrepen en 25% op de shakes en kom je uit op 0,75 euro tot 1 euro per dag.

Tot Slot: een goede koop of niet?

Hierboven heb je al kunnen lezen wat ik vind van de Weight Care maaltijdvervangers. Het zijn zeker geen perfecte producten (ik hou nu eenmaal van natuurlijk en gezond eten) maar ik moet wel zeggen dat de producten me niet zijn tegengevallen. Vooral de havershakes zijn wat mij betreft aanraders.

De andere Weight Care producten bevatten in de regel erg veel suiker, maar je kunt er ondanks dat gegeven alsnog op een redelijk gezonde manier mee af vallen. Als je van een zoete smaak houdt, dan zou je het zelfs als een voordeel kunnen zien dat de producten veel suiker bevatten.

De producten van Weight Care kun je veilig gebruiken en zijn geschikt om snel af te vallen. Zo blijkt ook uit de overwegend positieve reacties die ik op internet tegenkwam tijdens het schrijven van deze review.

Weight Care proberen? Koop hier Weight Care producten met 25% korting.

Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl