Review: Droog Trainen Protocol voor mannen & vrouwen: werkt het?

Echte ervaringen met het Droog Trainen Protocol

Overweeg jij om het Droog Trainen Protocol voor vrouwen of mannen aan te schaffen? Maar wil je eerst weten of het de moeite waard is? Op deze pagina lees je alles over deze trainingsprotocollen. Zo lees je hier wat je precies krijgt, wat de voordelen en nadelen van het Droog Trainen Protocol zijn en waar je verder op moet letten voor je dit pakket aanschaft. Ook vind je hier enkele ervaringen van mensen die dit protocol hebben gevolgd.

Er zijn geregeld aanbiedingen voor het Droog Trainen Protocol. Bekijk de actuele kortingen op dit product via onderstaande knoppen:

Vrouwen klik hier

Mannen klik hier

Voordat ik het Droog Trainen Protocol (DTP) review, is het misschien verstandig om eerst uit te leggen wat droog trainen eigenlijk is.

Wat is droog trainen?

Droog trainen (ook wel cutten genoemd) is een manier van trainen en eten die gericht is op het zo ver mogelijk verlagen van het vetpercentage, met behoud van spiermassa. Het vetpercentage is het gedeelte van je lichaam dat bestaat uit vet. Door het verlagen van het vetpercentage worden de spieren beter zichtbaar. Droog trainen is dus gericht op het krijgen van een zo strak en gedefinieerd mogelijk lichaam.

Bij droog trainen draait het vooral om het verlagen van het vetpercentage omdat dit bepaalt of de spieren zichtbaar zijn, of niet. Mannen zullen bijvoorbeeld een vetpercentage van ongeveer 10% moeten bereiken voordat hun sixpack zichtbaar wordt. Bij vrouwen is dit ongeveer het geval vanaf 15-20% vetpercentage.

Met droog trainen worden spieren zichtbaarder

Droog trainen is een combinatie van dieet en training. Vaak worden de volgende regels aangehouden:

Wat is het Droog Trainen Protocol? Hoe ziet de methode er uit?

Het Droog Trainen Protocol (DTP) is een digitaal lespakket dat je uitlegt en helpt om effectief droog te gaan trainen. Het wordt in twee varianten verkocht:

Deze protocollen bestaat uit diverse PDF's en excel bestanden, die je bijvoorbeeld op je telefoon, tablet of laptop kunt openen. Dit krijg je na aanschaf:

Protocol voor vrouwen

Het idee van het pakket is om je alle informatie en tools te geven om zelf aan de slag te gaan met droog trainen. Zo leer je hoe je efficiënt kunt eten en trainen. Het is belangrijk om te begrijpen dat je dus geen kant- en klare voedingsschema's ontvangt, het is in die zin dus geen dieetboek. Wel krijg je de tools om zelf goede menu's samen te stellen. Het voordeel hiervan is dat je kunt werken met voedingsmiddelen die jij lekker vindt.

Je kunt het DTP thuis volgen, maar het is waarschijnlijk makkelijker om dit te doen in een sportschool.

Voor wie is het Droog Trainen Protocol geschikt en voor wie niet?

Volgens de schrijver Henry van Es is het DTP geschikt voor zowel beginners als mannen en vrouwen die al geregeld de sportschool bezoeken of thuis aan krachttraining doen. Dat Henry dit zegt is niet zo gek natuurlijk, want hij wil graag zo vaak mogelijk zijn protocol verkopen. Toch zit er wel wat in zijn opmerking. De opzet van dit programma maakt dat eigenlijk iedereen er mee aan de slag kan. Je kunt namelijk zelf de intensiteit van de training bepalen. Ook kun je het protocol thuis volgen, mocht je dat liever doen dan in de sportschool trainen.

Het Droog Trainen Protocol wordt door de auteurs erg in de markt gezet als methode om droog en gespierd te worden. Maar deze methode is door zijn opzet eigenlijk misschien nog wel geschikter voor mensen die simpelweg wat hardnekkig vet willen verbranden en een iets strakker lichaam wensen. Laat je dus niet teveel afschrikken door de plaatjes van gespierde mannen en vrouwen, Het DTP is zeker niet alleen maar een methode voor fitgirls en bodybuilders, maar ook geschikt voor de gemiddelde Nederlander of Belg.

Voor wie is het DTP niet geschikt?

Ervaringen met het Droog Trainen Protocol Vrouwen en Mannen

Als ik reviews schrijf dan kijk ik ook altijd even op sociale media naar ervaringen van anderen. Hieronder vind je de ervaringen met het Droog Trainen Protocol voor vrouwen en voor mannen, zoals ik ze tegenkwam. De reacties zijn onbewerkt, enkel de achternamen heb ik weggehaald ter bescherming van de privacy van de reviewers.

Review van Natascha De ervaring van Joost met het Droog Trainen Protocol voor mannen DTP vrouwen review Ervaring van Marinde met het Droog Trainen Protocol voor vrouwen

Wie zijn de auteurs?

Henry en Rinus zijn de eigenaren en coaches van de Droog Trainen Academie, een online kenniscentrum over fitness. Vanuit dit kenniscentrum hebben ze diverse producten en diensten gelanceerd. Naast het Droog Trainen Protocol zijn dit bijvoorbeeld de Fitcooking kookboeken en het ebook Proteïnerijke Recepten. Ook bieden ze het Spiermassa Protocol mannen aan.

De Droog Trainen Academie van Henry en Rinus

Henry van Es is een oud marinier die zich inmiddels volledig heeft toegelegd op fitness en lifestyle. Hij heeft van zijn passie zijn werk gemaakt. Henry's doel is om elke dag alles eruit te halen, zich goed te voelen en er goed uit te zien.

Over Rinus en zijn achtergrond kan ik helaas weinig vinden. Het is duidelijk dat hij net als Henry zich volledig heeft toegelegd op een fitte lifestyle en het doorgeven van deze kennis aan anderen.

Zijn Rinus en Henry van Es te vertrouwen?

Dit heb ik op verschillende manieren voor je gecontroleerd.

  1. Ten eerste heb ik het Droog Trainen Protocol Mannen besteld. Dit ging vlekkeloos en het werd precies geleverd zoals verwacht.
  2. Ik ben op zoek gegaan naar ervaringen van anderen. Er zijn bijna geen negatieve ervaringen te vinden van klanten (zie ook hierboven).
  3. Ik heb contact opgenomen met de helpdesk, binnen no-time had ik antwoord van Henry.

Deze drie dingen samen maken dat ik wel durf te zeggen dat je Rinus en Henry kunt vertrouwen.

De voordelen van het Droog Trainen Protocol

Dit zijn wat mij betreft de voordelen van het DTP:

De nadelen van het Droog Trainen Protocol

Dit zijn de grootste nadelen van het DTP:

Conclusie: goede koop of niet?

Het Droog Trainen Protocol is wat mij betreft een prima methode voor mannen en vrouwen die een strakker en droger lichaam wensen. De methode omvat, in tegenstelling tot andere trainingsprogramma's, niet alleen informatie over training, maar ook over voeding en ontspanning. Dit maakt het een zeer complete methode.

Doordat het een flexibele methode is, is het bovendien voor veel mensen relatief makkelijk in hun leven in te plannen.

Wil je wat meer hulp? Dan kun je ervoor kiezen om ook lid te worden van de besloten Facebook groep. Hier kun je terecht met al je vragen, maar vind je ook tips en motivatie om door te zetten. Ook zijn de challenges een fantastische manier om de draad weer op te pakken en weer in shape te komen.

Aan de slag met droogtrainen? Het DTP kun je momenteel alleen kopen via de webshop van de Droog Trainen Academie:


Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl