Ervaringen en reviews van de beste dieet programma's en apps

Afvallen met dieetprogramma's

Sommige mensen slagen er in om helemaal zelf de juiste aanpassingen in hun dieet te maken, maar de meesten hebben toch wat extra hulp nodig. In onze 'digitale tijd' zijn er veel hulpmiddelen die je kunnen motiveren en ondersteunen bij het afvallen. Op deze pagina geven we een overzicht van enkele van de beste programma's die je van achter je pc kan volgen en apps voor op je smartphone.

Deze middelen helpen je de juiste keuzes maken waardoor je uiteindelijk succesvol zult afvallen.

Online dieet programma's

Door gebruik te maken van je computer met een internetverbinding kan je inzichtelijk maken wat je moet doen en laten om succesvol af te vallen. Er zijn reeds vele programma's ontwikkeld met dit doel, ze zijn echter niet allemaal even goed. Wat zijn de beste online dieet programma's?

Het 7x7 Afslank Receptenboek

Het 7x7 Afslank Receptenboek is een online afslank methode waarbij je 7 koolhydraatarme recepten per dag ontvangt.

Deze methode van schrijver Jasper Alblas is in korte tijd enorm populair geworden. Dit komt vooral doordat koolhydraatarm eten zo populair is tegenwoordig en omdat zoveel mensen zulke goede resultaten behalen met dit boek. Ik heb het boek geprobeerd en het is wat mij betreft een goede manier om kennis te maken met koolhydraatarm eten.

Benieuwd naar de inhoud van dit receptenboek? Lees mijn recensie van het 7x7 Afslank receptenboek en Het Smoothie Afslank Plan.

De Afslank Receptenbijbel

Dit receptenboek van Oscar Helm heeft al flink wat aanhangers, zeker sinds het ook als fysiek, gedrukt boek beschikbaar is. Het boek staat vol met koolhydraatarme recepten en bevat onder andere zes weekmenu's.

Benieuwd wat ik van dit boek vind? Lees de review van de Afslank Receptenbijbel.

De Strakke Buik Bijbel

Eerlijke ervaringen met de Strakke Buik Bijbel

Is je buik jouw "probleemzone"? Wil je graag een strakkere en plattere buik? Dan is de Strakke Buik Bijbel wat voor jou. In dit boek vind je vele oefeningen en voedingsadvies voor een strakkere buik. Dit is een lekker compact boek dat toch alle info bevat die je nodig hebt om met je buikvet af te rekenen.

Bekijk hier mijn review en de ervaringen van anderen met de Strakke Buik Bijbel.

OERsterk Academy

De OERsterk Academy geeft je kennis en inzichten om je gezondheid te versterken. Je vindt in de Academy twee online cursussen van Richard de Leth. Met video's, vragenlijsten en veel bonusmateriaal investeer je in jezelf, en word je vooral een betere, gezondere versie van jezelf.

Lees mijn recensies van OERsterk Academy cursussen.

Het FitChef kookboek

Het FitChef boek

Het FitChef boek is niet zozeer een dieet als wel een zeer populair kookboek. Het boek staat vol met eiwitrijke recepten en tips om af te vallen en/of spiermassa op te bouwen.

Lees ervaringen met FitChef of bekijk FitChef kortingscodes.

Koolhydraatarm 50 dagen programma

Het Koolhydraatarm 50 dagen programma is een een programma waarbij je gedurende 50 dagen geholpen wordt om minder koolhydraten te eten. Je ontvangt weekmenu's, recepten en tips om het programma succesvol tot een einde te brengen.

Lees mijn review van het Koolhydraatarm 50 dagen Programma.

Dieet Pro shakes

Dieet Pro is een eiwitshake die speciaal ontwikkelt is voor mensen die snel willen afvallen. Dit is niet de gezondste methode om af te vallen, maar wel een van de meest effectieve en snelle methodes. Ideaal dus als je nog snel even wat kilo's kwijt wilt voor bijvoorbeeld je vakantie.

Bekijk Dieet Pro ervaringen of bekijk de beste eiwitshakes.

HelloFresh Maaltijdboxen

Eerlijke review van de HelloFresh maaltijdboxen

Wil je graag gezonder eten maar mis je de tijd en inspiratie? Dan zijn de maaltijdboxen van HelloFresh wellicht wat voor jou.

In mijn uitgebreide review lees je alles wat je altijd al wilde weten over HelloFresh.

Afvallen met weightwatchers

Weightwatchers

Weight Watchers weet alles van verantwoord afvallen en kan je helpen met afvallen.

Met Weight Watchers tel je elke dag punten. Elk voedingsmiddel heeft punten en je hebt voor elke dag een x aantal punten beschikbaar. Dit noemt Weight Watchers het SmartPoints Plan. Het plan is opgesteld aan de hand van recente wetenschappelijke kennis op het gebied van voeding. Bij het SmartPoints plan krijg je meer dan 2000 recepten, tientallen workout demo's, interactieve hulpmiddelen en een persoonlijk schema die je zullen helpen je ideale gewicht te bereiken.

Weight Watchers biedt bij zijn programma een zeer uitgebreide webapplicatie en bovendien een app voor op je smartphone. Veel van mijn lezers zijn erg tevreden over deze app (over de prijs vaak wat minder), omdat het ze helpt de juiste beslissingen te maken. Ook wanneer ze buiten de deur eten.

Uit recent wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen die proberen af te vallen met weightwatchers succesvoller zijn dan mensen die afvallen aan de hand van advies van huisartsen. Het WeightWatchers dieet kan handig zijn als je graag alles wilt blijven eten en ondersteuning zoekt om niet te veel te eten.

Beste sport en dieet apps voor op je smartphone

Je smartphone heb je (bijna) altijd bij je, het is daarom een ideaal middel om bij te houden wat je eet, of om je er aan te herinneren bepaalde dingen wel of niet te doen. Er zijn heel veel apps op de markt, hieronder vind je een overzicht van enkele erg goede sport en dieet apps.

Onebeprkt sporten met OneFit

OneFit onbeperkt sporten

OneFit is een alles-in-een-abonnement voor sportscholen en studio's in de vorm van een app op je telefoon. Je kunt met OneFit sporten bij honderden gym's en studio's in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Gebruikers zeggen dat de app erg motiverend werkt en je helpt om vaker te sporten en nieuwe dingen uit te proberen. (voor Android en Apple iOS)

Afvallen met noom

Noom Weight Loss

Noom Weight Loss helpt je bij afvallen door het opstellen van een persoonlijk dieet programma. Hiervoor vul je eerst in de app wat gegevens over je zelf in, zoals je gewicht, je voedingspatroon en sportactiviteiten. Over het algemeen gewaardeerd als een zeer goede en fijne app! (alleen voor Android)

40-30-30 app

Deze app helpt je de juiste voedsel verhoudingen aan te houden, dat wil zeggen 40% koolhydraten, 30% eiwit en 30% vet. Deze app helpt je bewust worden van het feit dat je bijvoorbeeld te veel koolhydraten of vet eet, en juist te weinig eiwitten. (alleen voor iPhone)

Afvallen met eetwijzer app

Mijn Eet Meter

Mijn Eet meter is de app van het voedingscentrum. Deze app scant je smartphone agenda en geeft je gerichte voedingstips aan de hand van wat je gepland hebt. Je krijgt bijvoorbeeld verschillende tips als er in je agenda staat dat je gaat sporten of dat je een feestje hebt. (voor Android en iPhone)

Mijn wens voor jou in 2023:

De auteur
  • Een gezond en slank lichaam dat in balans is. Zonder jezelf uit te hongeren, zonder calorieën te tellen en zonder jezelf af te beulen in de sportschool.
  • Een gezonder voedingspatroon, dat zowel lekker als voedend is en makkelijk vol te houden.
  • Een stofwisseling die er voor zorgt dat je vet verbrandt in plaats van opslaat.
  • Maar vooral: de vrijheid om te zijn wie je wilt zijn, te doen wat je wilt doen en te dragen wat je wilt dragen.

Laten we dit samen bereiken! Doe nu gratis mee en ontvang mijn afslankcursus in je inbox. Vandaag ontvang je bovendien direct een gratis e-boek met recepten bij je aanmelding.


Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl