Gezond leven en eten tips

Gezonder leven

Gezonder leven en eten is een vereiste voor mensen die blijvend willen afvallen. Helaas kiezen velen liever voor een dieet dan een leefstijl-verandering, met het jojo-effect als gevolg. Op deze pagina lees je welke factoren met name van belang zijn voor een goede gezondheid.

De drie belangrijkste pijlers voor een gezonder leven

Gezond eten

Het is belangrijk om goed te kijken naar je eetpatroon, op de pagina over gezonde voeding kun je tips lezen over hoe je bijv. gemakkelijk meer groenten en fruit kunt eten en hoe je ervoor kunt zorgen dat je minder snel een hongergevoel krijgt na de maaltijd.

Voldoende beweging

Je lichaam heeft beweging nodig om in goede conditie te blijven. Voor mensen die graag blijvend willen afvallen is sporten of meer bewegen belangrijk. Dit betekent echter niet direct dat je je moet afbeulen in de sportschool. Elke dag een beetje wandelen helpt ook al heel erg.

Tips om zonder al te veel moeite aan meer beweging toe te komen vind je op de pagina over sporten en afvallen.

Stop met ongezond gedrag

Roken en teveel drinken zijn ongezond en kunnen ook een negatieve invloed hebben op pogingen om gewicht te verliezen. Op deze site vind je daarom ook meer informatie over stoppen met roken en afvallen en de rol van alcohol bij afvallen. Onder ongezond gedrag valt verder ook bijvoorbeeld een onvoldoende persoonlijke hygiëne.

Voor een goede psychische en lichamelijke gezondheid is het daarnaast belangrijk om met het volgende rekening te houden.

Gezond leven en eten hoeft niet zo moeilijk te zijn als veel mensen denken. Zet kleine stappen en verander geleidelijk slechte gewoontes in betere gewoontes. Hoe doe je dat en waar begin je? Zie mijn uitgebreidere pagina met tips om geleidelijk gezonder te gaan leven, deze pagina vind je hier.

Mijn wens voor jou in 2023:

De auteur
  • Een gezond en slank lichaam dat in balans is. Zonder jezelf uit te hongeren, zonder calorieën te tellen en zonder jezelf af te beulen in de sportschool.
  • Een gezonder voedingspatroon, dat zowel lekker als voedend is en makkelijk vol te houden.
  • Een stofwisseling die er voor zorgt dat je vet verbrandt in plaats van opslaat.
  • Maar vooral: de vrijheid om te zijn wie je wilt zijn, te doen wat je wilt doen en te dragen wat je wilt dragen.

Laten we dit samen bereiken! Doe nu gratis mee en ontvang mijn afslankcursus in je inbox. Vandaag ontvang je bovendien direct een gratis e-boek met recepten bij je aanmelding.


Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl