XLS Medical ervaringen: goede afslankpillen of geldklopperij?

XLS Medical recensie en ervaringen

XL-S Medical is de producent van de meest verkochte afslankpillen van Nederland en België. De pillen van XLS worden verkocht onder diverse namen, zoals de Vetbinder Tabletten, Hunger Buddy en Max Strength. Ik ben geen fan van afslankpillen, maar weet dat veel mensen wel graag naar dit soort hulpmiddelen grijpen. Na het zien van een reclame van XL-S op tv was ik erg benieuwd hoe goed dit soort hulpmiddelen nu echt werken:

Daarom heb ik besloten een zeer uitgebreide recensie van XLS Medical te schrijven. Hieronder lees je het resultaat van mijn onderzoek.

Ben je op zoek naar actuele aanbiedingen voor XL-S Medical? Ik zoek elke maand bij drogisterijen de beste deals op, hieronder kun je de actuele aanbiedingen bekijken:

Tot 40% korting op XLS Medical

Het is een lange pagina geworden, maar als je deze pagina hebt doorgenomen dan heb je als het goed is een antwoord op de volgende vragen:

Hieronder beschrijf ik per afslankmiddel wat er in zit en hoe de (wetenschappelijk bewezen) werkzaamheid is. Daarnaast lees je wat de ervaringen van echte gebruikers zijn, zoals deze van Wouter.

XLS ervaring van Wouter

XL-S Pro (Ultra 5 in België)

XLS Ultra 5 afslankpil

XL-S Pro is de nieuwste afslankpil van XLS Medical. Dit middel zou een vijfvoudige werking moeten hebben. De fabrikant claimt het volgende:

Dit klinkt fantastisch natuurlijk, maar werkt het ook echt? Dat lees je hieronder.

Wat zit er in XLS Pro (Ultra 5)?

Het hoofdingrediënt van XL-S Pro is Okranol, een natuurlijk vezelcomplex van de okra plant. De okra is een bron van vitamine A, B, C en E en bevat daarnaast ijzer, kalk, en vezels. Okra is bovendien caloriearm en vetvrij.

Werkt XLS Pro echt?

De plant Okra, het hoofdbestanddeel van XL-S Pro, staat de laatste jaren steeds meer in de belangstelling van wetenschappers, toch zijn er nog maar weinig onderzoeken afgerond.

Uiteraard is er wel 1 onderzoek met resultaten, anders zou de fabrikant geen claims mogen doen over hun afslankpil. In dit ene onderzoek worden twee groepen afslankers met elkaar vergeleken (bron). Groep één krijgt neppillen zonder werkzame stof en groep twee ontvangt het supplement met Okranol.

In het onderzoek vielen de mensen die het Okranol supplement namen na 12 weken tot 5x meer af in vergelijking met de groep die het supplement niet nam. Ook nam het hongergevoel bij 66% van de deelnemers die het supplement namen af.

Dit klinkt erg overtuigend, maar het is slechts een onderzoek. Voordat er met meer overtuiging iets over de werkzaamheid kan worden gezegd, is er dan wat mij betreft ook meer onderzoek nodig. Zodra er meer onderzoeksresultaten beschikbaar komen, zal ik die uiteraard hier publiceren.

Ervaringen met XLS Pro

XL-S Pro is sinds het voorjaar van 2019 in België op de markt en in Nederland pas vanaf 2020, en er zijn dan ook niet zoveel ervaringen te vinden op de diverse apotheek- en drogisterijsites.

De ervaringen die er zijn, laten een wat gevarieerd beeld zien. Sommige mensen zijn erg tevreden met het resultaat, terwijl anderen juist teleurgesteld zijn.

Zo'n 70% van de gebruikers lijkt tevreden over XLS Ultra 5, en zo'n 30% lijkt ontevreden en ervaart geen tot nauwelijks resultaat.

Bekijk ervaringen en bestel XLS Ultra 5

XL-S Max Strength

XLS Max Strength afslankpillen

Op dit moment is XLS Max Strength de meest verkochte afslankpil van XLS Medical. Het bedrijf zet dit product in de markt met allerlei claims, zoals:

Wat zit er in XLS Max Strength?

De fabrikant zegt dat de werkzame stof in XLS Max Strength Clavitanol is. Op de website wordt niet direct duidelijk wat dit precies voor middel is. Maar na wat speuren kwam ik erachter dat Clavitanol bestaat uit de volgende werkzame stoffen:

Werkt Max Strength echt?

Ik ben slechts één onderzoek naar Clavitanol tegen gekomen. Het middel is nog nieuw, dus op zich is dit niet zo heel verwonderlijk.

Wel zijn er redelijk wat onderzoeken gedaan naar de losse ingrediënten van Clavitanol; druivenpulp en L-arabinose. L-Arabinose zorgt er volgens onderzoek bijvoorbeeld voor dat glucose wordt afgebroken (bron). In "gewoon Nederlands" betekent dat, dat er minder calorieën worden opgenomen uit de voeding die je eet.

Ook naar druivenpulp en zijn bestanddelen is uitgebreid onderzoek gedaan. Zo is er van druivenpulp onder andere bekend dat het polyfenolen bevat, die de afbraak van koolhydraten in de darmen tegengaan. Hierdoor neemt je lichaam minder calorieën op.

Daarnaast bevat druivenpulp onoplosbare voedingsvezels, die in de darmen zich binden aan vet. Daarmee dragen ze bij aan een verminderde opname van vet door het lichaam.

Onderzoek naar de werkzaamheid van Max Strength afslankpillen

Zoals ik al eerder zei is er één groot onderzoek uitgevoerd naar de werkzaamheid van Max Strength. In dit ene onderzoek worden twee groepen afslankers met elkaar vergeleken. Groep één krijgt neppillen zonder werkzame stof en groep twee ontvangt de pillen met Clavitanol. De deelnemers weten zelf niet in welke groep zij zitten.

Na 12 weken worden de resultaten gemeten. De deelnemers die de pillen met Clavitanol hebben gebruikt zijn gemiddeld ruim 3 kilo afgevallen terwijl de controle-groep nog geen kilo is afgevallen. Vandaar dat XL-S de claim maakt dat het 4x beter werkt dan alleen diëten.

Grote kanttekening bij dit onderzoek is echter dat het onderzoek niet gepubliceerd is in een wetenschappelijk tijdschrift. Daarmee is niet te controleren of de studie goed is uitgevoerd en of de resultaten goed te vertrouwen zijn.

Het is daarom vooral interessant om te kijken naar de ervaringen van de gebruikers van dit middel, om meer te leren over de werkzaamheid.

Ervaringen met Max Strength

Het is niet zo moeilijk om ervaringen te vinden van gebruikers van Max Strength. Op vrijwel alle drogisterij-sites staan veel ervaringen. Opvallend genoeg zijn de meeste reviews behoorlijk positief. Al staan er ook wel een paar ontevreden reacties tussen.

Als ik een inschatting moet maken van de hoeveelheid positieve reacties tegenover het aantal negatieve reacties, dan zal dat ongeveer 85% positief en 15% negatief zijn.

Hieronder geef ik je een klein overzicht van een paar reviews zoals ik deze tegenkwam op het internet.

Ervaringen met de afslankpillen XLS Max Strength

Let op, het gaat hier om de Max Strength variant. De reviews van andere producten van XLS Medical zijn vaak minder positief, maar daar kom ik hieronder op terug.

XL-S Hunger Buddy

XLS Hunger Buddy

Hunger Buddy is het nieuwste product van XLS Medical. Volgens XLS heeft dit product diverse positieve effecten, waaronder:

Wat zit er in Hunger Buddy?

Het hoofdingrediënt van Hunger Buddy wordt Redusure genoemd. Dit is een natuurlijk vezelcomplex dat voornamelijk bestaat uit glucomannan.

Glucomannan wordt gewonnen uit de wortels van de Konjac plant. Deze plant komt van nature voor in Japan, Indonesië en China. In deze landen worden de Konjac-wortels gebruikt om eten te bereiden. Vooral vanwege de structuur - een beetje gelatineachtig - die het aan eten geeft.

Maar Glucomannan heeft ook een ander voordeel. Het neemt namelijk heel veel water op en zorgt er daarmee voor dat het product ontzettend uitzet in je maag als je het tegelijk met water inneemt. Hierdoor vult de maag zich en zou je minder honger moeten hebben.

Werkt Hunger buddy?

Er is veel wetenschappelijk bewijs dat het hoofdingrediënt van Hunger Buddy - glucomannan - werkt. Zo zijn er diverse onderzoeken die aantonen dat de verzadiging toeneemt en de eetlust afneemt wanneer mensen glucomannan nemen. De EFSA (De Europese instantie voor voedselveiligheid) concludeert dan ook in een grote overkoepelende studie dat de stof veilig is én werkt om af te vallen (bron: ).

XLS zegt dat de Hunger Buddy pillen 200x zo groot worden in de maag. Hiervoor kan ik geen bewijs vinden, en het lijkt me eerlijk gezegd wel wat veel. Dat de pillen water opnemen in de maag en uitzetten tot een soort geleiachtige massa, is echter wel wetenschappelijk bewezen.

Hunger Buddy heeft dus als hoofdingrediënt een bestanddeel dat bewezen werkt om de eetlust te onderdrukken. In hoeverre mensen ook echt minder gaan eten van deze pillen, verschilt nogal van persoon tot persoon. Zo blijkt als ik de ervaringen en reviews van de gebruikers van deze pillen lees.

Ervaringen met XLS Hunger Buddy

Op diverse drogisterij- en apotheeksites staan de ervaringen van kopers met XLS Hunger Buddy. Deze ervaringen zijn behoorlijk gemixed. Een deel zegt er veel aan te hebben terwijl andere het pure geldverspilling noemen.

Na alle drogisterij- en apotheeksites te hebben bekeken is mijn schatting dat ongeveer 60% van de kopers positief over deze afslankpillen, terwijl zo'n 40% niet tevreden is.

Hieronder zie je enkele Hunger Buddy reviews zoals ik ze tegenkwam online.

Ervaringen met Hunger Buddy

XL-S Vetbinder

XLS Vetbinder supplement

De XLS vetbinder is het originele afslankproduct van XLS Medical dat inmiddels al wat jaren verkrijgbaar is. Deze pil zou er onder andere voor moeten zorgen dat:

Wat zit er in XLS Vetbinder?

Het werkzame bestanddeel van de Vetbinder pillen is Litramine. Dit zijn volgens XLS gedehydreerde cactusbladeren. Door de catusbladeren te dehydreren (watervrij te maken) blijven de voedingsvezels over.

Het blijkt dat de gedehydrateerde cactusbladeren afkomstig zijn van de zogenaamde schijfcactus (Opuntia Ficus Indica). In Zuid- en Midden-Amerika wordt deze plant al generaties gebruikt als afslankmiddel, zo las ik op diverse sites.

Werken de Vetbinders?

Dat mensen in Mexico deze cactussen al gebruikten om af te slanken maakt nieuwsgierig naar de werkzaamheid van de Vetbinders. Culturele gewoontes zijn leuk, maar ik zie liever hard bewijs dat iets werkt. Gelukkig zijn er best een paar degelijke studies uitgevoerd over de werkzaamheid van Litramine en cactusvezels.

Zo zou Litramine werken volgens XL-S

Zo is er een studie uitgevoerd naar het vet-bindende effect van de cactusvezels. Hierbij werden twee groepen mensen met elkaar vergeleken. Eén groep nam voor elke maaltijd twee pillen met de cactusvezels, de andere groep kreeg twee pillen zonder werkzame stof.

Bij beide groepen werd vervolgens de hoeveelheid vet in de ontlasting gemeten. Bij de groep die de cactusvezels had gegeten werd veel meer vet in de ontlasting aangetroffen dan in de groep die de pillen zonder werkzame stof hadden gebruikt.

De cactus bond zo'n 16% van het gegeten vet terwijl bij de andere groep maar zo'n 4,5% van het vet in de ontlasting werd aangetroffen.

Het vet dat in de ontlasting aangetroffen wordt, is vet dat niet door het lichaam is opgenomen. Daarmee kregen de proefpersonen dus minder calorieën binnen door de cactusvezels. Behoorlijk overtuigend bewijs dat de pillen in elk geval daadwerkelijk het vet lijken te binden.

Maar vallen mensen ook echt af van deze pillen?

Er is ook een onafhankelijk en degelijk onderzoek uitgevoerd naar het afslankresultaat van XLS Medical Vetbinders. Voor dit onderzoek zijn 125 proefpersonen geselecteerd die allemaal te zwaar zijn, met een gemiddelde BMI van 29,6.

Deze mensen krijgen advies om beter te eten en vooral iets minder te eten (ongeveer 20% minder). Van de 125 mensen slikt vervolgens de helft de afslankpil van XLS Medical. De andere helft krijg ook een pil, maar hier zit geen enkele werkzame stof in.

Na 3 maanden wordt het gewicht bepaald. De gebruikers van XLS Medical zijn gemiddeld 3,8 kg kwijt, de mensen die neppillen gebruikten 1,4 kg. Niet bepaald hele indrukwekkende resultaten dus. Omdat het echter een gemiddelde is zullen er mensen tussen zitten die echt flink zijn afgevallen en mensen die nauwelijks zijn afgevallen.

Ervaringen met de Vetbinders

Ook voor de ervaringen met de XLS Vetbinders kun je goed terecht op de diverse apotheek- en drogisterij-sites.

Het valt op dat mensen behoorlijk vaak ontevreden zijn met het resultaat van de Vetbinders. Daar waar bij de andere pillen de meeste mensen nog positief zijn is dat bij de Vetbinders zeker niet het geval.

Ik schat dat ongeveer 20-30% tevreden is en de rest ontevreden met de Vetbinders. Dat maakt het gebruik van de Vetbinders een behoorlijk dure gok. Als je overweegt een product van XL-S Medical te gebruiken dan kun je waarschijnlijk beter Max Strength proberen.

Op zich vind ik het niet zo verrassend dat de Vetbinders wat teleurstellende resultaten geven. Vetbeperkende diëten werken vaak niet goed, het is veel slimmer om in plaats van minder vet minder koolhydraten te nemen als je wilt afvallen. Dus hoewel de pil wel doet wat het zegt, namelijk vet-binden, helpt dat voor veel mensen helemaal niet om af te vallen.

Hieronder vind je een paar van de ervaringen zoals ik ze online tegenkwam.

Ervaringen met de Vetbinders


Volgens de reclames heeft ook een bekende Nederlander de XLS vetbinders gebruikt. Namelijk René Froger. Of hij echt de pillen heeft gebruikt valt moeilijk te controleren. Ik vermoed dat hij vooral veel is afgevallen doordat hij met een Personal Trainer heeft gewerkt. Volgens René zelf speelt XL-S echter ook een rol. Of je dat voor waar aanneemt of niet laat ik aan jou over...

Tot Slot: aanbiedingen & wel of niet kopen?

Uit mijn onderzoek naar XLS Medical komt een wat gemengd beeld naar voren. Er lijken behoorlijk veel mensen te zijn die baat hebben bij de pillen maar ook best veel mensen die helemaal geen, of weinig effect merken.

Dat betekent dat het een beetje een gok is om dit soort producten te gebruiken. Ik zou je bijvoorbeeld niet aanraden om de Vetbinders te kopen. Die hebben verreweg de slechtste recensies op internet. Bovendien denk ik niet dat het veel zin heeft om vet uit je voeding weg te halen. Het is slimmer om koolhydraten te blokkeren.

Max Strength lijkt wel een aanrader. Voor dit product kwam ik relatief veel positieve ervaringen tegen. Dus als je een product van XL-S overweegt te kopen, dan zou ik voor Max Strength gaan.

Ook Hunger Buddy lijkt een relatief goede keuze te zijn. Het glucomannan dat in Hunger Buddy zit wordt in veel producten gebruikt en heeft echt effect bij het afvallen.

Ik was best verbaasd om te zien dat er behoorlijk wat wetenschappelijk bewijs is voor de werkzaamheid van de middelen die XL-S gebruikt in zijn afslankpillen. Dat had ik niet verwacht. Wel is het effect vaak maar klein.

Betekent dat dat ik de XLS afslankpillen zou aanraden? Zeker niet als eerste keuze. Dat zou voor mij altijd gezond eten en wat meer bewegen zijn. Maar voor die mensen die graag een hulpmiddel willen gebruiken, zijn de producten van XLS Medical wat mij betreft zeker geen verkeerde keuze. De middelen zijn veilig en lijken in elk geval gemiddeld genomen een effect te hebben. Al zijn niet alle producten even effectief.

XL-S Aanbiedingen 2023

Voor die mensen die XLS willen proberen, verzamel ik hier telkens de beste aanbiedingen. Deze probeer ik tenminste elke maand te updaten.

Winter 2023:


Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl