Muscle Meals review: beste verse sportmaaltijd (meal prep)?

Review van de sportmaaltijden van Muscle Meals

Wie wil afvallen of spiermassa wil opbouwen doet er goed aan om gezond te eten. Maar het bedenken, boodschappen doen en maken van een gezonde sportmaaltijd kan veel tijd in beslag nemen. Heb je hier geen tijd voor of ben je niet zo'n keukenprins(es)? Dan kunnen kant-en-klare sportmaaltijden een uitkomst zijn. Deze "meal preps" bevatten alles wat je nodig hebt met de juiste verhoudingen aan eiwitten, koolhydraten en vetten. En je hoeft ze alleen maar op te warmen. Super makkelijk dus! Ik testte onlangs de afslankmaaltijden van Muscle Meals. In deze review lees je wat de voor- en nadelen van deze maaltijden zijn, en leg ik je uit hoe je een goede meal prep kunt herkennen.

Wat is Muscle Meals en wie is de eigenaar?

Muscle Meals maakt kant-en-klare sportmaaltijden (ook wel meal preps genoemd) voor mensen die willen afvallen, droogtrainen of meer spiermassa willen opbouwen. De maaltijden worden vers bereid en daarna direct bevroren. Door de maaltijden direct na het bereiden te bevriezen wordt de tijd als het ware stil gezet. Hierdoor behouden de maaltijden hun vitamines en mineralen en blijft de smaak optimaal. Bovendien zijn hierdoor geen conserveringsmiddelen en anders e-nummers nodig, zoals bij magnetronmaaltijden in de supermarkt.

Joey Snijders is de eigenaar van Muscle Meals

Muscle Meals is opgericht door Joey Snijders. Joey is een sporter en ontdekte tijdens het trainen het belang van goede maaltijden en meal prepping. Hieruit werd het idee geboren om met een eigen bedrijf sportmaaltijden te gaan bereiden. Inmiddels heeft Joey Snijders met Muscle Meals al meer dan 1 miljoen sportmaaltijden bereid.

Hoe zijn de sportmaaltijden van Muscle Meals samengesteld?

Muscle Meals biedt op het moment van schrijven 52 verschillende maaltijden. Elke maaltijd bevat een bron van eiwit (kip, beef, kabeljauw of zalm), groenten en afhankelijk van je doel, een koolhydraatbron zoals pasta of rijst.

De maaltijden zijn verkrijgbaar in diverse smaken, waaronder kip piri piri, chili con carne, gemarineerde kip, zalm en kip teriyaki. Daarnaast kun je kiezen uit veel verschillende groenten zoals bijvoorbeeld sperziebonen, bloemkool, sugarsnaps of zomergroenten.

De maaltijden zijn er in drie categorieën, met afhankelijk van je (trainings)doel - afvallen, droogtrainen of bulken - meer of minder calorieën en koolhydraten. Dit zijn de eigenschappen van de verschillende meal preps:

Zo werkt Muscle Meals & unboxing

De inhoud van de maaltijdboxen van Muscle Meals

De maaltijden van MuscleMeals zijn zowel los te bestellen als in combipakketten. Kies je voor een combinatiepakket dan is de prijs per maaltijd iets lager dan per losse maaltijd.

Als je de maaltijden voor 15.00 uur bestelt, dan ontvang je ze de volgende dag in huis. De maaltijden worden bevroren bezorgd met PostNL. Om dit mogelijk te maken wordt een soort tijdelijke vriezer gemaakt. In de doos van Muscle Meals vind je de maaltijden ingepakt in isolatiemateriaal met daarin droogijs. Dit droogijs is zo koud dat de maaltijden gedurende meerdere uren bevroren blijven. De verpakking werkt goed, bij mij waren de maaltijden nog compleet bevroren op het moment van uitpakken.

Op de foto zie je wat je ontvangt als je bestelt. Op elke maaltijd staan de ingrediënten en de uiterste houdbaarheidsdatum. Als je de maaltijden direct na ontvangst invriest, dan zijn ze nog tenminste drie maanden houdbaar.

Voordelen van de sportmaaltijden van Muscle Meals

Dit zijn wat mij betreft de grootste voordelen van Muscle Meals:

Nadelen van de sportmaaltijden van Muscle Meals

Dit zijn de grootste nadelen van Muscle Meals.

Ervaringen met Muscle Meals

Als ik een review schrijf dan kijk ik ook altijd even op social media en reviewsites wat de ervaringen van anderen zijn. In het geval van Muscle Meals zijn vrijwel alle ervaringen positief. Op TrustPilot scoort Muscle Meals bijvoorbeeld een 9,2, waarbij 77% van de reviewers de maximale score geeft.

Muscle Meals levert ook sportmaaltijden aan FC Utrecht

Ook kwam ik deze foto tegen waaruit blijkt dat Muscle Meals ook maaltijden levert aan professionele sporters, zoals de spelers van FC Utrecht. Een goed teken wat betreft de kwaliteit!

Muscle Meals Kortingen en kortingscodes

Muscle Meals biedt diverse kortingen:

Bekijk hier de actuele kortingsacties.

Conclusie: heeft Muscle Meals de beste sportmaaltijden?

Kant- en klare meal preps kunnen een uitkomst zijn voor diëters en sporters. Het is dan ook geen wonder dat sportmaaltijden steeds populairder worden. Maar helaas zijn niet alle sportmaaltijden even goed.

Een goede sportmaaltijd om af te vallen

Een goede sportmaaltijd herken je als volgt:

Muscle Meals scoort erg goed op de bovenstaande punten. De maaltijden zijn bevroren en daardoor extra vers. Bovendien zijn de ingrediënten duidelijk van goede kwaliteit, met knapperige groenten en lekker mals vlees. Ook vind je nauwelijks toevoegingen in de maaltijden.

Als je de hele review tot hier hebt doorgelezen, dan zal het je duidelijk zijn dat ik behoorlijk onder de indruk ben van de sportmaaltijden van Muscle Meals. Wil je het zelf ook een keer proberen? Bekijk hier actuele kortingen.

Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl