Mijn WW Digital (Weight Watchers app) review & ervaringen. Goede keuze?

Afvallen met Weight Watchers in 2023 - ervaringen en voordelen & nadelen

Weight Watchers heet sinds oktober 2018: WW. het nieuwe Weight Watchers. Het nieuwe WW richt zich niet meer alleen op gewichtsverlies, maar ook op gezonder eten en leven, iets dat ze wellness noemen. Met het nieuwe Mijn WW programma kun je snel en interactief afvallen door gebruik te maken van je mobieltje en/of computer. Althans dat is de belofte. Op deze pagina kun je lezen of en hoe Mijn WW werkt, voor wie het programma wel en niet geschikt is en wat de (eerlijke!) ervaringen van anderen met Weight Watchers zijn.

Weight Watchers is de moeder van alle dieetprogramma's, het bestaat al meer dan 50 jaar. Ondanks de recente vernieuwingen - waaronder de nieuwe naam WW - is de methode van het Weight Watchers programma na 50 jaar nog altijd in grote lijnen hetzelfde: het bereiken en behouden van een gezond gewicht en levensstijl door het tellen van punten. De manier waarop is echter wel flink veranderd. Waar je vroeger op puntenlijsten zelf punten moest opzoeken, gaat dat nu veel makkelijker door gebruik te maken van je smartphone en/of tablet/laptop.

Een andere vernieuwing is dat Weight Watchers is overgestapt van ProPoints naar SmartPoints en ZeroPoints. Verderop lees je wat dit betekent voor mensen die het programma volgen.

Daarnaast lees je hier veel ervaringen van anderen met Mijn WW. Zoals deze ervaring van Ingrid.

Ingrid's ervaringen met WW


Ook vind je hier actuele aanbiedingen en kortingscodes voor als je het programma wilt gaan proberen (onder aan de pagina lees je hoe je de kortingscode kunt gebruiken).

Wat is het nieuwe Weight Watchers programma Mijn WW?

Mijn WW is de nieuwste variant van het Weight Watchers programma dat je online kunt volgen. Het grootste verschil tussen WW Digital en het klassieke Weight Watchers programma is dat je niet naar meetings hoeft te komen. Verder is de opzet van het programma hetzelfde: je mag alles eten, maar wel met mate. Om dit te bereiken werk je met SmartPoints, een slimme manier van bijhouden wat je eet en hoeveel je nog mag eten. De SmartPoints kun je makkelijk bijhouden door met je mobieltje streepjescodes te scannen van alles wat je eet.

In de online omgeving van Weight Watchers kun je zelf je voortgang bijhouden en recepten en oefeningen vinden. Daarnaast vind je binnen het programma de online community van WW. Voor veel mensen is de community een fijne toevoeging, omdat je samen met anderen gaat afvallen en elkaar kunt motiveren, inspireren en helpen.

Mijn WW is een gepersonaliseerd programma. Voordat je begint vul je een vragenlijst in die een beeld geven over je eet- en leefgewoontes. Uit de vragenlijst komt naar voren welk deelprogramma van Mijn WW het beste bij je past: groen, blauw of paars.

De drie programma's van Mijn WW

De deelprogramma's variëren in de hoeveelheid producten die je onbeperkt mag eten (de zogenoemde ZeroPoints producten). Bij een plan met veel ZeroPoints hoef je minder bij te houden wat je eet (je hebt immers meer vrijstellingen) maar je hebt daardoor ook minder vrijheid om ongezondere dingen te eten. Een plan met veel SmartPoints biedt juist wat meer flexibiliteit en vrijheid, maar je zult wel meer moeten bijhouden wat je eet.

Je bent niet verplicht om het programma dat volgens Ww het beste bij je past te volgen, maar voor de grootste kans op succes wordt dit wel aangeraden. Je kunt met alle plannen evenveel en even snel afvallen, maar ze hebben elk hun eigen voor- en nadelen (zoals elk dieet).

Hoe werkt Weight Watchers en de SmartPoints?

Het Weight Watchers dieet werkt anders dan de meeste andere diëten. Zo zijn er bijvoorbeeld geen verboden voedingsmiddelen. Ook stimuleert het Weight Watchers programma je om meer te bewegen, met honderden oefeningen - voor elk niveau - die je makkelijk thuis (of waar je maar wilt) kunt doen.

De basis van het Weight Watchers systeem is echter altijd punten tellen geweest. En dat is ook bij de Online versie zo. Elk voedingsmiddel heeft een bepaald aantal punten, de zogenaamde SmartPoints.

De SmartPoints werken als volgt:

Het Feel Good Programma is geupdate naar de laatste wetenschappelijke inzichten

De Weight Watchers app: makkelijk SmartPoints bijhouden door te zoeken tussen meer dan 12.000 voedingsmiddelen en 2000+ recepten.

Van ProPoints naar SmartPoints en ZeroPoints: nieuw puntensysteem

Het Feel Good Programma is geupdate, maar bestaat nog steeds uit een puntenlijst

Als je Weight Watchers al eens hebt geprobeerd dan herinner je je misschien nog dat de punten vroeger ProPoints genoemd werden. In 2015 heeft Weight Watchers zijn puntensysteem echter helemaal omgegooid. Het programma besteed nu meer aandacht aan bewegen en mindset, en heeft zelfs een nieuwe slogan en huisstijl: WW feel good.

Met de nieuwe SmartPoints puntenlijst wordt niet meer enkel gekeken naar het aantal calorieën in een product, maar veel meer naar de voedingswaarde. Bevat een product veel gezonde eiwitten, dan krijgt het minder punten. Maar omgekeerd geldt ook: bevat het product veel ongezonde suikers en vetzuren, dan krijgt het meer punten.

Meer dan 200 producten met ZeroPoints

In 2017 kwamen er naast de SmartPoints ook de ZeroPoints bij. Dit zijn gezonde voedingsmiddelen die je van WW niet langer hoeft bij te houden. Er zijn inmiddels meer dan 200 voedingsmiddelen die je niet meer hoeft te tellen. Voorbeelden van voedingsmiddelen zonder punten zijn:

De kans is minder groot dat je van de producten met ZeroPoints te veel eet (het is moeilijker om zes eieren te eten dan zes koekjes), daarom heeft WW besloten dat je deze producten niet meer hoeft te wegen, afmeten, of bijhouden.

Dat je ZeroPoint voedingsmiddelen niet bij hoeft te houden, betekent natuurlijk niet dat het gezond is om deze ongelimiteerd te eten. WW raadt aan om vooral naar je eigen verzadigingsgevoel te luisteren.

Twee voorbeelden van hoe het WW puntensysteem veranderd is:

Het systeem is dus zo veranderd dat je meer kunt eten van gezonde producten, en juist minder van ongezonde. Uit de onderzoeken van Weight Watchers blijkt dat je met SmartPoints in de eerste vier weken (veel) meer afvalt dan met de ProPoints punten. En dit kan ik ook beamen, de nieuwe punten zijn slimmer dan de oude punten en houden meer rekening met de voedingswaarde en het verzadigingsgevoel.

WW is anders dan het laatste hippe dieet

Ik ben geen fan van calorieën tellen, en met het nieuwe Weight Watchers doe je dat ook niet meer. Daarom is dit absoluut een grote vooruitgang!

Voor wie is WW Digital geschikt?

Het Online programma is volgens Weight Watchers bedoeld voor iedereen die wil afvallen en daarbij wat hulp kan gebruiken. Dat ze dit zeggen lijkt logisch, ze willen immers zoveel mogelijk klanten.

Ik denk niet dat het online programma voor iedereen even geschikt is. Ik raad je Weight Watchers online vooral aan als:

Wat maakt Weight Watchers anders dan andere diëten?

Weight Watchers is niet zo zeer een dieet als wel een programma om je levensstijl te veranderen. Het leert je om gezonder te eten en meer te bewegen. Bovendien mag je alles eten, bijv. ijs, pasta, kaas, snoep. Maar wel met mate natuurlijk. Uiteindelijk verander je je zo je gedrag en verlies je gewicht.

Een ander verschil met veel diëten is dat het WW programma daadwerkelijk wetenschappelijk onderbouwd is. Zijn er nieuwe wetenschappelijke inzichten? Dan past WW het programma aan op basis van deze nieuwe inzichten.

WW Digital ervaringen (recent: 2018 t/m 2023)

Ik ben op Facebook voor je op zoek gegaan naar ervaringen en reviews van mensen die al een langere tijd het Weight Watchers Digital programma volgen. Vrijwel alle reacties die ik tegen kwam zijn positief.

Afvallen met Weight Watchers in 2023 - ervaringen en voordelen & nadelen

Hier zie je het gemiddelde van de Facebook reviews en recensies van Weight Watchers Nederland.

Zoals je kunt zien zijn er veel maximale scores, oftewel tevreden mensen. Er zijn wel een paar mensen die klagen. Bijvoorbeeld dat de app het soms eventjes niet doet, of dat het bedrijf niet op tijd de facturering stopt.

Maar klachten over het resultaat van Weight Watchers ben ik eigenlijk nergens tegen gekomen. De meeste reviews zijn dus positief.

Hieronder zie je enkele van de ervaringen die ik tegenkwam op Facebook. De achternamen heb ik weggehaald en de foto's heb ik geanonimiseerd, maar verder zijn de beoordelingen authentiek.

Ervaringen met Weight Watchers online

Voordelen van Weight Watchers Digital

Dit zijn in mijn ogen de grootste voordelen van het Weight Watchers online programma:

Kortom, het is vooral een erg uitgebreid programma, met ondersteuning op vele vlakken.

De nadelen van Weight Watchers Digital

Het online programma heeft enkele nadelen:

Kosten Weight Watchers digital programma

De online WW programma's, zoals WW Freestyle en eerder WW Flex, zijn abonnementsdiensten. Dit betekent dat je maandelijks een bedrag betaalt om toegang te houden tot de app, recepten, workouts en community.

Hoe hoog de maandelijkse kosten voor Weight Watchers zijn, is afhankelijk van het plan dat je kiest. Je kunt momenteel kiezen tussen een plan van 1 maand, 6 maanden en een jaar. Soms zijn er daarnaast opties voor een 3-maanden plan.

Weight Watchers kost momenteel:

Maar als je gebruik maakt van een kortingscode (bekijk actuele kortingen) dan kan het vaak ook voor aanzienlijk minder geld en een kortere periode.

WW volgen zonder app en internet met een Starterkit uit de WW shop

Naast de digitale programma's biedt WW nu ook de mogelijkheid om zelf thuis het Freestyle programma te volgen zonder app, community en alle andere digitale extra's.

Volg ww offline met een starterkit

Het met pen en papier volgen van het WW programma doe je met een Starterkit, die zijn er in drie uitvoeringen:

Ben je niet zo handig met internet en smartphones, dan zijn deze pakketten een manier om het Weight Watchers programma met pen en papier te volgen. Iets voor jou? Ik raad je aan om voor het Starterkit Original of Premium pakket te kiezen, zodat je de handige calculator ontvangt en niet zelf hoeft te gaan hoofdrekenen.

De WW Starterkits zijn op dit moment helaas niet te bestellen. Zodra ze weer beschikbaar komen zal ik er hier naar linken.

Als je veel je smartphone gebruikt, dan is het digitale programma wat mij betreft een stuk handiger en duidelijk een betere keuze.

Tot Slot: is Weight Watchers Digital een goed dieetprogramma?

WW Digital Freestyle is een van de meest uitgebreide dieetprogramma's van Nederland. Met zeer veel informatie over afvallen, voeding, recepten, kooktips, fitnesstips en een hele grote community die je zal helpen bij het je eigen maken van het programma.

Als je wilt afvallen maar niet bereid bent om:

... dan is Weight Watchers Digital Freestyle waarschijnlijk een goed programma voor je.

Werkt Weight Watchers echt?

Er is veel onderzoek gedaan naar Weight Watchers. Ook zeer respectabele medische tijdschriften zoals The Lancet, hebben gepubliceerd over de effectiviteit van Weight Watchers. Zo blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in de Lancet dat mensen met overgewicht of obesitas betere afslankresultaten behalen als een arts ze doorverwijst naar Weight Watchers.

Uit andere onderzoeken komt naar voren dat leden gemiddeld tot 1 kilo per week verliezen. Bovendien laten de onderzoeken zien dat het gewicht er bij de meeste mensen afblijft. Weight Watchers is zelfs 1 van de twee grote afslankprogramma's waarbij het effect na 12 maanden nog zichtbaar is (bron).

In 2021 is Weight Watchers bovendien voor de elfde keer op rij uitgeroepen tot de beste methode voor snel gewichtsverlies door het U.S. News & World report (bron).

Kortom, Weight Watchers is niet de goedkoopste manier om af te vallen, maar voor veel mensen wel een van de beste en meest geschikte manieren om blijvend af te vallen.

Kortingcodes & aanbiedingen voor begin 2023

Ik ga elke maand weer op zoek naar de beste kortingen voor het Weight Watchers Online programma. Overweeg je het programma te proberen? Maak dan gebruik van deze aanbiedingen:

Kortingscode Weight Watchers winter 2023:

  • 3 maanden voor 42 euro en geen aanmeldkosten. Klik hier voor de kortingspagina. Zie je het actietartief niet staan, klik dan bovenaan op Heb je een kortingscode? en vul de kortingscode 4 - 16 - 612 - 18680 in.

  • Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

    Ontwikkeld door jannico.nl