Sap.je Review: ervaringen met de Sapje detox kuur [2023]

Review van de Sapje groentesappen en detox kuur

Sapje is een producent van groentesap die beweert dat ze geen enkele concessie doen aan de kwaliteit van hun sap. Om de geloofwaardigheid van deze claim te beoordelen, probeerde ik de 3 daagse Sapje detox kuur en al hun groentesapjes. In deze review lees je wat de voordelen en nadelen van de Sapje detox kuur en groentesappen zijn en waarin de sappen van Sapje verschillen van die van andere aanbieders. Ook lees je hier enkele ervaringen van anderen met Sapje.

Wat is Sap.je?

Sapje is in 2014 opgericht door Joël Goudsmit en Rosalynn Campbell. In een zoektocht naar een simpele manier om gezonder te leven kocht dit stel een slowjuicer en begonnen ze met het dagelijks drinken van verse groentesapjes. Het effect van het drinken van groentesap was vooral voor Joël groot. Na een half jaar lang dagelijks groentesap drinken kon hij van zijn astmamedicatie af en had hij minder last van allergieën.


Vrienden, buren en familie vroegen of ze ook sapjes konden afnemen en zo ontstond het bedrijf Sap.je. Inmiddels is de bijkeuken ingeruild voor een saplab in De Kwakel (vlakbij Amsterdam) en worden er dagelijks honderden sappen gemaakt. Onder de klanten bevinden zich sterrenchefs Ron Blaauw en Jonnie Boer, het nationaal olympisch comite (NOC-NSF) en bestsellerauteur Richard de Leth.

Eind 2021 is het saplab groter geworden. Zo is er nu een grotere state-of-the-art vriezer om de sapjes nog efficiënter in te vriezen. Ook is er een nieuwe loods bijgekomen voor opslag van al de verschillende flesjes. Daarnaast hebben ze hun gekoelde productie ruimtes verdubbeld in formaat en is de bottle ruimte volledig vernieuwd.

Sap.je zegt dat de kernwaarden ondanks de groei niet veranderd zijn. Deze kernwaarden zijn; biologisch ambachtelijk bereid groentesap, zonder conserveringsmiddelen en conserveringsbehandelingen.

Het aanbod van Sapje

Sapje heeft een uitgebreid assortiment aan groentesappen en groentesoepen. Je kunt de sapjes en soepjes los bestellen, maar ook in de vorm van een detox kuur of box. Dit zijn de verschillende opties:

Als je in Nederland woont, kun je de sappen van maandag t/m zaterdag laten bezorgen. Je kunt een tijdslot selecteren van 08:00 tot 22:00 wanneer je het wilt laten bezorgen. Die tijdvakken zijn als volgt: 08:00-14:00, 12:00-18:00 en 17:00-22:00.

Als je op werkdagen voor 13:00 uur je sappen hebt besteld, worden ze de volgende dag nog bij je bezorgd.

In België bezorgt Sapje op woensdag en zaterdag, van 8.00 tot 18.00 uur.

Hoe werkt detoxen met Sapje?

Detoxen met Sapje is simpel. Je selecteert in de webshop je kuur, kiest wanneer de kuur bezorgd kan worden en rekent af. Je ontvangt vervolgens op het afgesproken tijdstip een pakket met alles wat je nodig hebt om te detoxen.

Sap.je biedt diverse detox kuren. Afhankelijk van je wensen kun je kiezen tussen:

Voordat je begint met je Sapje detox doe je er goed aan om een pretox te doen. Je ontvangt hiervoor instructies, maar in het kort houdt het in dat je gedurende een paar dagen voor de detox:

Unboxing van de Sap.je detox kuur

Je ontvangt op de dag dat je kuur afgeleverd wordt meerdere berichten van de bezorgdienst. Zo weet je precies wanneer ze voor de deur staan. Op de foto zie je wat je krijgt van de bezorger.

Unboxing van de sapje detoxbox


In het geval van de drie dagen kuur ontvang je een doos met 21 flesjes met juices en shots, drie flesjes met soep, kamillethee en een instructieboekje. Alles wordt bevroren geleverd.

Bij je bestelling ontvang je ook twee detox menu's:

Bovenstaande menu's bevatten in totaal meer dan 50 gezonde recepten. Hiermee kun je je goed voorbereiden op de detox (de Pretox) en na de detox op een slimme manier afbouwen (de Aftertox).

Mijn ervaring met de 3 dagen detox kuur van Sapje

De Sap.je detox kuur beviel me erg goed. De sapjes smaken over het algemeen licht zoetig (door de natuurlijke suikers in de groenten en het gebruik van een beetje fruit) en zijn verrassend lekker. Ik vond het heel fijn dat er een warm gerecht in de vorm van een soepje in de kuur zit. Ik heb meerdere kuren geprobeerd, en alleen bij Sapje zat dit groentesoepje in de kuur. Dit maakt de kuur makkelijker vol te houden.

De eerste dag van de kuur was ik 's middags wat moe, maar verder heb ik gedurende de drie dagen nergens last van gehad, ook niet van honger. De laatste dag had ik juist meer energie dan normaal.

De meeste reviews voor sapkuren op internet beschrijven zeer uitgebreid hoe de beleving is van de reviewer. Een ervaring met een sapkuur is erg subjectief en ik denk dat je er meer aan hebt als ik als reviewer objectief kijk naar de groentesappen van Sapje. Daarom lees je hieronder hoe de groentesappen van Sap.je verschillen van die van andere producenten.

Een groentesap van sap.je

Voordelen van Sap.je / verschillen met ander groentesap

Dit zijn wat mij betreft de voordelen van Sapje, vergeleken met andere aanbieders van detox kuren.

Nadelen van de Sap.je detox kuur

Ervaringen van anderen met de Sap.je detox kuur

Bij het schrijven van een review kijk ik ook altijd even op internet naar de ervaringen van anderen. De reviews voor Sap.je zijn bijna zonder uitzondering zeer positief. Sap.je is de hoogst beoordeelde leverancier van detox kuren in Nederland en Vlaanderen, met een 5 op 5 uit meer dan 330 reviews op Facebook en een 4,9 op 5 op Google reviews.

Hieronder vind je enkele van de ervaringen en beoordelingen zoals ik ze online tegenkwam. Ik heb deze ervaringen geanonimiseerd door de achternamen weg te halen, maar de inhoud is niet bewerkt.

De Sapje review van Alexandra De ervaring van Bethly met sap.je Beoordeling van Simone Ron Blaauw over sap.je

Sapje kortingscodes en kortingen

Hoewel sommige websites doen alsof ze over kortingscodes voor sap.je beschikken, is dit niet het geval. Sapje geeft alleen af en toe kortingscodes aan vaste klanten. Je kunt jezelf dus de moeite besparen om te googlen naar kortingscodes.

Wil je graag korting? Dan kun je kiezen voor een van de abonnementen. De abonnementen zijn als het ware flexibele pre-orders met korting. Hoe meer je vooruitbestelt, hoe meer korting je krijgt:

De abonnementen van Sapje zijn geheel flexibel. Dus je kan binnen een week opnieuw laten leveren, maar ook bijvoorbeeld 3 maanden of een paar jaar later. Een order bestaat uit minimaal 14 losse groentesapjes (en/of een van de boxen).

Conclusie: is het groentesap van Sapje goed?

Als je deze review helemaal tot hier hebt gelezen dan zal het je niet verbazen dat ik positief ben over de producten van Sap.je

Een dag uit de detox kuur van Sap.je

De groentesappen van Sapje zijn namelijk anders dan veel van de groentesappen die ik geprobeerd heb en wel hierom:

Het resultaat van deze keuzes merk je. De groentesappen van Sapje zijn voller van smaak en bevatten meer nuttige nutriënten dan de sappen van andere producenten die ik heb geprobeerd. Dit maken de groentesappen van Sapje wat mij betreft op dit moment de beste keuze.

Overweeg je een detox van Sapje? Realiseer je dan goed dat detoxen niet noodzakelijk om je lichaam te ontgiften: je lichaam kan zichzelf prima reinigen. Toch zijn er genoeg redenen om eens een sapkuur te proberen. Een detox is bijvoorbeeld een goed moment om jezelf te "resetten" en je bewust te maken van je eigen (eet)gedrag. Ook kan een detox kuur helpen om je wilskracht en zelfvertrouwen te vergroten. Immers, als je een sapkuur succesvol ten einde kunt brengen, dan weet je dat je nog veel meer veranderingen kunt doorvoeren.

Ik ben positief verrast door de groentesappen van Sapje en ik kan je deze dan ook van harte aanbevelen. Bestel de Sap.je groentesappen en detox kuren hier extra voordelig.

Auteur: Benne Holwerda (Msc. Public Health) | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl