Review: Body en Fit maaltijdvervangers om af te vallen

Body en Fit Smart Protein de voordelen & nadelen

Body & Fit is een van de grootste producenten van sport- en dieetvoeding in Nederland. Body & Fit is vooral bekend van de eiwitpoeders, zoals Whey Perfection en Smart Protein, maar ze verkopen inmiddels nog veel meer producten. In deze review ga ik in op de maaltijdvervangers van Body & Fitshop die gericht zijn op het afslanken, waaronder Smart Protein, het Body & Fit SlankPlan 5+2 en Low Calorie meals. Je leest hier voor wie deze producten geschikt zijn, of ze werken bij het afvallen en wat de ervaringen van anderen zijn.

Ben je op zoek naar actuele Body & Fit kortingen en aanbiedingen? Ik verzamel maandelijks de beste aanbiedingen (vanaf 1 januari 2023):
Tot 60% korting op geselecteerde producten + Gratis t-shirt bij bestellingen vanaf € 60 | + 5% extra korting met kortingscode NL5).

Body en Fit Smart Protein maaltijdvervangers

De Smart productlijn bevat producten die ontwikkeld zijn om af te vallen. Deze lijn bestaat uit eiwitrijke shakes (Smart Protein) maar ook uit een heleboel met eiwitten verrijkte producten:

Smart protein shakes is een eiwit shake om af te vallen

Het meeste verkocht worden de shakes. De Smart Protein Shakes kun je als tussendoortje nemen of na het sporten. De shake is echter ook een prima eiwitrijk ontbijt. Smart protein bevat per shake 90 kcal en 18 gram eiwit. De smaak en structuur van deze shake lijkt na bereiding op een milkshake, zeker als je deze met melk bereidt.

Voor wie zijn de Body & Fit Smart producten geschikt?

De Smart Protein shakes, Smart Bars, Smart Protein pancakes en mousses zijn geschikt voor mannen en vrouwen die:

De Body en Fit Smart protein producten passen in een koolhydraatarm- of eiwitdieet. Let er wel op dat je ook van dit soort producten te veel kunt eten, dus neem ze met mate. Doe je niet aan een dieet, maar zoek je wel een gemakkelijke maaltijdvervanger? Daar zijn de Smart Protein producten ook geschikt voor, maar de Low Calorie Meals van Body en Fit zijn dan waarschijnlijk een betere keuze. Hieronder lees je meer over de Low Calorie Meals.

Body en Fit SlankPlan

De meeste mensen beginnen met de Smart Protein shakes. Wil je naast de shakes ook repen en pannenkoekjes dan is het SlankPlan pakket een goede keuze voor je. Er zijn twee keuzes, je kunt kiezen uit het SlankPlan 5+2 waarbij je de weekenden vrij hebt, of het strengere SlankPlan, waarbij je zeven dagen per week eet volgens een menu.

Het SlankPlan 5+2 is een pakket voor 28 dagen waarbij je geregeld een maaltijd of tussendoortje vervangt door een Smart Protein product. De weekenden zijn vrij, en doordeweeks eet je volgens een speciaal menu.

Enkele Body En Fit producten

Hieronder zie je een dag uit het SlankPlan 5+2:

Body en Fit SlankPlan kun je volgen gedurende maximaal 12 weken, en bestaat dan uit 3 fases van elk 4 weken.

Smart Protein voordelen & nadelen

De volgende voordelen en nadelen worden vaak genoemd door gebruikers van Smart Protein:

Voordelen van Smart Protein

Nadelen van Smart Protein

Body & Fit Low Calorie Meal maalijdvervangers (en Low Calorie Diet pakket)

Naast Smart Protein heeft Body & Fit ook de Low Calorie productlijn. Waar je Smart Protein vooral als een tussendoortje neemt, zijn de Low Calorie Meals complete maaltijdvervangers in de vorm van poeders, maar ook als repen en bijvoorbeeld pannenkoeken.

Low Calorie Meals is een complete eiwitrijke maaltijdvervanger

Met de Low Calorie Meals kun je (af en toe) een complete maaltijd vervangen en toch voldoende voedingsstoffen en voedingsvezels binnen krijgen. Doordat er 23 gram eiwitten in de Low Calorie Meals zitten eet je minder (eiwitten onderdrukken de honger), waardoor je sneller afvalt.

Het Low Calorie Diet pakket is een compleet pakket voor 10 dagen met daarin shakes, repen, wafels en pannenkoekmix. Je vervangt met het pakket geregeld tussendoortjes en maaltijden.

Er bestaat ook een Low Calorie Meals voor veganisten: Vegan Low Calorie Meal, waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van eiwit met een dierlijke oorsprong.

Voor wie is Low Calorie Meals geschikt?

De Low Calorie Meals zijn ontwikkeld als maaltijdvervangers die binnen een eiwitrijk dieet passen. Deze shakes, repen en pannenkoekjes bevatten meer vezels en minder suikers dan veel andere maaltijdvervangers.

Wil je graag zo gezond mogelijk afvallen door middel van maaltijdvervangers? Dan zijn de Low Calorie Meals een goede keuze voor jou. Wil je vooral zo snel mogelijk afvallen, dan is de Smart Protein lijn waarschijnlijk een betere keuze voor jou.

Voordelen en nadelen van de Low Calorie Meals

Body & Fit Low Calorie Meal is door de Consumentenbond als beste getest in een grote vergelijking van maaltijdvervangers en shakes (bron). Met name de relatief lage hoeveelheid suikers in deze producten werden door de Consumentenbond als positief genoemd. Ook bevatten de producten meer voedingsvezels dan veel concurrerende producten.

Doordat deze productlijn minder suiker bevat is de smaak ook minder zoet. Sommige mensen vinden dat minder lekker, persoonlijk vind ik het fijner dan de Smart Protein shakes.

Een ander nadeel van Low Calorie Meal ten opzichte van Smart Protein is dat de shakes bijna 2,5x zoveel calorieën bevatten per serving. Daar staat wel tegenover dat er 5 gram meer eiwitten in de Low Calorie Meal shakes zitten, en dus meer voedingsvezels.

Wat zit er in de Body en Fit shakes?

Dit zijn in het kort de belangrijkste bestanddelen van de Body en Fit Shakes:

Wat is het verschil tussen Smart Protein en Low Calorie Meal?

Zowel de Smart Protein als Low Calorie Meal shakes zijn ontwikkeld voor mensen die graag willen afvallen. Maar er zit wel een verschil in de samenstelling en het gebruik van deze shakes. Dit zijn de grootste verschillen tussen Smart Protein en Low Calorie Meal:

Body en Fit ervaringen

Als je overweegt om Body en Fit te proberen dan ben je vast benieuwd naar de ervaringen van anderen met deze producten. Om te beginnen met mijn eigen ervaring: die is positief. Het bestelde werd snel geleverd. Over de prijs-kwaliteit van de producten ben ik ook te spreken. De shakes hebben waarschijnlijk de beste prijs-kwaliteitsverhouding van alle afslankproducten die ik heb geprobeerd.

Zoals bij elke review kijk ik ook altijd even op het internet naar de ervaringen van mensen die producten van Body & Fit gekocht hebben. Het valt op dat de mensen over het algemeen postief zijn over de producten, maar dat er de laatste tijd wat meer problemen zijn met de klantenservice die leiden tot diverse negatieve reviews. Hieronder vind je enkele (geanonimiseerde) ervaringen zoals ik ze online tegenkwam:

Ervaring met Body en Fit Smart Protein Ervaring met Low Calorie Meal

Slotwoord en actuele aanbiedingen

De gezondste manier van afvallen is door voldoende te bewegen en gezond te eten. Maar niet iedereen heeft de tijd en/of zin om zich hier voor in te zetten. Voor deze mensen kunnen hulpmiddelen als eiwitrijke shakes en snacks soms uitkomst bieden.

Wil jij afvallen met behulp van maaltijdvervangers en shakes? Het brede assortiment en de hoge prijs-kwaliteitsverhouding maken Body en Fit een van de betere keuzes. Wil je vooral tussendoortjes vervangen? Kies dan voor de Smart Protein shakes of de Smart Bars, wil je geregeld een complete maaltijd vervangen, dan kun je beter kiezen voor de Low Calorie meals.

Ben je van plan om snel af te vallen en een tijdje strikt een eiwitdieet met maaltijdvervangers te volgen? Dan is het SlankPlan Fase 1 Pakket een goede keuze, dit bevat Smart producten voor 4 weken. Liever de weekenden zelf bepalen wat je eet? Dan kies je voor het SlankPlan 5+2 pakket. Bekijk de SlankPlan pakketten hier.

Hieronder vind je enkele actuele aanbiedingen:


Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl