De 6 beste koolhydraatarme en low carb kookboeken & receptenboeken

Koolhydraatarme Kookboeken overzicht

Koolhydraatarm koken is hot. Niet zo gek als je ziet dat mensen slanker, fitter en energieker worden van deze manier van eten (ook wel low carb genoemd). Op deze pagina heb ik de beste kookboeken en dieetboeken met koolhydraatarme recepten voor je verzameld. Je vindt hier low carb receptenboeken voor als je wilt beginnen met koolhydraatarm eten, boeken met recepten die snel klaar zijn, maar ook een kookboek voor mensen die juist houden van uitgebreid koken.

Direct naar de voor jou relevante categorie? Klik hieronder:

Mijn favoriete algemene koolhydraatarme kookboek:
Gewoon Koolhydraatarm

Het boek Gewoon Koolhydraatarm

Gewoon Koolhydraatarm is een kookboek dat je helpt om op een zo gewoon mogelijke manier koolhydraatarm te eten. Het boek Gewoon Koolhydraatarm bevat meer dan 100 recepten en enkele handige weekmenu's om direct te beginnen met koolhydraatarm koken.

De nadruk in dit boek ligt op lekker eten, zodat je kunt genieten en toch gezonder eet. Je kunt met dit boek afvallen en/of gezonder worden (als dat een doel van je is), maar je vindt er geen strenge dieetvoorschriften in.

De voordelen van Gewoon Koolhydraatarm:

Dit boek bevat relatief weinig achtergrondinformatie over koolhydraatarm eten. Wil je graag meer weten over low carb eten en waarom het zo goed werkt? Dan kun je beter kiezen voor het boek Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer of Het Pioppi Dieet. Beide bespreek ik hieronder uitgebreider.

Bekijk Gewoon Koolhydraatarm op bol.com

Beste boeken voor beginnen met koolhydraatarm eten

Als je wilt beginnen met koolhydraatarm eten dan raad ik je aan om een boek te kopen dat een compleet programma omvat. Dit geeft je de steun en handvatten om anders te gaan eten en dit vol te houden. Hieronder vind je mijn twee favoriete boeken om te beginnen met koolhydraatarm eten.

Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer

Het boek Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer is een zeer geschikt programma om in 28 dagen op een gezonde manier koolhydraatarm te leren koken en eten. Het is een flexibel programma dat vooral zo gemaakt is dat het makkelijk is vol te houden en makkelijk is aan te passen op jouw voorkeuren.

Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer Receptenboek

Voordelen van Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer:

Bekijk en bestel dit boek op bol.com

Het Pioppi Dieet

Een ander goed boek voor beginners, vooral voor mensen die graag meer willen weten over de voordelen van koolhydraatarm eten, is het Pioppi Dieet.

Het Pioppi Dieetboek

Dit dieetboek ontleent zijn naam aan een Italiaans dorpje waar de mensen op een gezonde manier erg oud worden. Het is Mediterraans eten, maar dan koolhydraatarm.

Het Pioppi Dieet werd bekend door het televisieprogramma Dokters van Morgen met Antoinette Hertsenberg. Hierin vielen enkele proefpersonen veel af en verbeterden de bloedwaarden op een spectaculaire manier.

Voordelen van Het Pioppi Dieet:

Het grootste nadeel van dit boek is dat het wat saai vormgegeven is en dat de foto's niet van de allerbeste kwaliteit zijn.

Bekijk en bestel op bol.com

Beste koolhydraatarme receptenboek voor snel afvallen:
Het Ketodieet: de snelle recepten

Wil je vooral (heel) snel afvallen? Dan kan het helpen om niet alleen koolydraatarm te eten maar je stofwisseling een extra duwtje te geven en extreem koolhydraatarm te gaan eten. Deze manier van zeer low carb eten wordt ook wel ketogeen eten, het keto dieet of ketogene dieet genoemd.

Mijn favoriete boek om "keto te gaan" is Het ketodieet: de snelle recepten. Keto eten is behoorlijk lastig, zeker in het begin. Daarom is het slim om te kiezen voor gemakkelijke recepten. Dit keto kookboek helpt je om altijd snel en gemakkelijk iets te kunnen eten dat binnen de keto richtlijnen valt. Je kunt de recepten uit het boek ook gebruiken als variatie binnen een gewoon koolhydraatarm dieet.

Het boek Het Ketodieet

Voordelen van Het Ketodieet: de snelle recepten:

Een nadeel van dit kookboek is het veelvuldige gebruik van zoetstoffen voor de desserts.

Bekijk en bestel dit boek op bol.com

Wil je eerst meer leren over het keto dieet? Dan is de Keto Revolutie een goede keuze. Lees mijn review over de Keto Revolutie.

Beste kookboek voor snelle low carb gerechten:
Lekker & makkelijk koolhydraatarm

Wil je vooral snel klaar zijn in de keuken zonder al te veel gedoe? Dan is het boek Lekker & makkelijk koolhydraatarm een goede keuze. In deze bestseller vind je lekkere en makkelijke koolhydraatarme recepten voor je ontbijt, voor een tussendoortje bij de koffie, je lunch, de borrel en natuurlijk het avondeten.

Het boek Lekker & makkelijk koolhydraatarm van Anna-Karina van Denderen

De voordelen van Lekker & makkelijk Koolhydraatarm:

Bekijk en bestel Lekker & makkelijk koolhydraatarm op bol.com

Beste receptenboek voor bijzondere koolhydraatarme maaltijden:
Het ultieme low carb kookboek

Hou je van koken? Vind je het leuk om (af en toe) wat uitgebreidere maaltijden op tafel te zetten? Of gerechten met wat minder voor de hand liggende combinaties en verrassende smaken? Dan is Het ultieme low carb kookboek wat voor jou.

In dit kookboek vind je 100 zeer smakelijke low-carb recepten. Denk aan verrassende combinaties zoals zalm met een laagje feta, panna cotta met mangogelei en risotto van bloemkoolrijst. Naast de wat uitgebreidere recepten staan er ook snel-klaar recepten in dit boek.

Het ultieme low carb kookboek. Schrap de koolhydraten uit je voeding, eet voldoende natuurlijke vetten en voel je langer verzadigd en boordevol energie

Voordelen van Het ultieme low carb kookboek:

Een nadeel van dit boek is dat je soms wat meer je best moet doen om ingrediënten te vinden om de lekkere gerechten te bereiden.

Bekijk en bestel Het ultieme low carb kookboek op bol.com

Beste koolhydraatarme online programma

Het Koolhydraatarm 50 dagen programma

Ben je op zoek naar meer dan alleen een receptenboek? Wil je ook graag support en een stok achter de deur bij het afvallen? Dan is het Koolhydraatarm 50 dagen programma wellicht wat voor jou.

Dit 50 dagen programma bevat een hardcover receptenboek, maar dat niet alleen. Zo ontvang je elke dag via de mail motivatie en tips. Lees hier mijn review van het 50 dagen koolhydraatarm programma.

Tot Slot

Veel van mijn lezers hebben dankzij het eten van minder koolhydraten hun doelen bereikt. De meeste mensen gaan anders eten om wat af te vallen en zijn positief verbaasd over de bijeffecten van minder koolhydraten zoals energieker zijn of een betere nachtrust hebben. Sommige van mijn lezers hebben me zelfs gemaild dat ze geen medicatie meer hoeven te slikken voor hun diabetes nadat ze over zijn gestapt op low carb eten.

Het lijkt misschien ingewikkeld om bijvoorbeeld minder brood te gaan eten, maar met de juiste recepten kan iedereen het. Twijfel je welk boek je wilt aanschaffen? Ik zou beginnen met het boek Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer. Maar eigenlijk kun je geen foute keuze maken. Alle boeken op deze pagina zijn aanraders!


Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl