Ervaringen: Het Recepten Afslankplan (Judith Vermeer)

Ervaringen met het Recepten Afslankplan van Judith Vermeer

Het Recepten Afslankplan van Judith Vermeer is door sommige websites al uitgeroepen tot het dieet van 2019. Is dat terecht? En kun je echt tot 3 kilo per week afvallen met dit afslankplan? Of is Judith Vermeer vooral erg goed in marketing? Op deze pagina krijg je een antwoord op al deze vragen en meer.

Om een goed oordeel te kunnen geven over dit afslankplan, heb ik het plan zelf gevolgd en de recepten uit dit boek bereid.

Mijn ervaring - en de ervaringen van kopers - met het Recepten Afslankplan vind je verderop op deze pagina. Eerst zal ik bespreken wat de basis van dit afslankplan is.

Wat is het concept achter Het Recepten Afslankplan?

Het Recepten Afslankplan is een receptenboek, maar het is ook meer dan dat. In het boek word je op een 'afslankreis' genomen die bestaat uit 4 fases van elk een week. Judith Vermeer beweert dat het wetenschappelijk bewezen is dat je in 4 weken effectief gedrag kunt veranderen en gewicht kunt verliezen. En dat klopt inderdaad, er zijn diverse studies die aantonen dat vier weken voldoende is om een gedragsverandering te bereiken en daardoor af te vallen.

De vier fases uit het boek zijn:

Hoe zijn de recepten samengesteld?

De recepten in Het Recepten Afslankplan bevatten een beproefde combinatie die je tegenwoordig steeds vaker terugziet bij receptenboeken, zoals bijvoorbeeld ook in het populaire 7x7 Afslank Programma. De recepten in het afslankplan zijn:

Deze samenstelling staat bekend als een succesvolle combinatie om snel af te vallen.

Om je een idee te geven van het type recepten dat je zult aantreffen in deze receptenboeken, geef ik je hieronder enkele voorbeelden:

Wie is Judith Vermeer? Is zij te vertrouwen?

Het Recepten Afslankplan is een gedrukt hardcover boek

Er is heel weinig informatie over Judith Vermeer te vinden. Zelf zegt ze dat ze jarenlang heeft rondgelopen in een lichaam waarmee ze niet gelukkig was. Elke keer als ze zichzelf in de spiegel zag, zag ze iemand staan die eigenlijk veel te dik was. Ze besloot actie te ondernemen en nam contact op met haar huisarts. Zo belandde ze bij een diëtist die haar langzaam de basis voor een blijvend gezond gewicht bijbracht. Naar eigen zeggen heeft Judith vervolgens gezonde gerechten leren bereiden door als vrijwilliger te koken in een verzorgingstehuis.

Hoewel Judith dus geen officiële scholing als diëtiste heeft, lijkt ze wel over de juiste kennis te beschikken. Haar recepten volgen, zoals ik al eerder zei, een bekend patroon van koolhydraatame en eiwitrijke ingrediënten. Hiervan is al vaak wetenschappelijk aangetoond dat het goed werkt om kilo's te verliezen.

Ik heb het boek netjes en zoals beloofd op de mat ontvangen. Verder ben ik geen reacties tegengekomen van mensen die het boek niet geleverd hebben gekregen. Ook wat dat betreft kun je dus wel op Judith Vermeer vertrouwen.

De voordelen van Het Recepten Afslankplan

Het grote voordeel van Het Recepten Afslankplan is dat je een compleet plan krijgt om direct je eetgedrag te veranderen en gewicht gaan te verliezen. Het boek bevat niet alleen veel goede tips en strategieën maar ook veel recepten.

De recepten zijn zorgvuldig samengesteld zodat je goede hoeveelheden gezonde vetten en eiwitten binnenkrijgt. Hoewel ik niet alle recepten lekker vond, staan er genoeg in het afslankplan, waardoor iedereen iets zou moeten kunnen vinden wat hij of zij lekker vindt.

Het is erg fijn dat je van Het Recepten Afslankplan zowel een hardcover boek krijgt thuisgestuurd als een digitaal boek ontvangt, en dat voor een lagere prijs dan de meeste dieetboeken in de winkel.

Judith Vermeer heeft pallets vol laten drukken

De nadelen van Het Recepten Afslankplan

Het grootste nadeel van deze methode is dat het je tijd gaat kosten. Tijd om de informatie tot je te nemen en tijd om de recepten te bereiden.

Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat deze methode wat aanpassingsvermogen van je gaat vergen. Om het tot een succesvol einde te brengen zul je daarom zeker de nodige motivatie en inzet moeten tonen. Afvallen gaat helaas ook met deze methode namelijk niet als je je er niet voor inzet.

Kun je 3 kilo per week afvallen met Het Recepten Afslankplan?

Judith zegt dat het mogelijk is om drie kilo per week af te vallen. Mij is dat niet gelukt, maar ik hoefde ook maar weinig gewicht kwijt te raken. Als je echt veel gewicht kwijt moet raken dan lukt het je misschien om 3 kilo per week kwijt te raken, anders is het reëler om te denken aan 5-8 kilo over de gehele 4 weken, dus ongeveer 1,5 tot 2 kilo per week.

Ervaringen met Het Recepten Afslankplan

De beste plek om te zoeken naar echte ervaringen is op Facebook. Daarom ben ik daar op zoek gegaan naar ervaringen van de kopers van het Recepten Afslankplan. Omdat het boek nog vrij nieuw is kwam ik niet veel reacties tegen, maar in elk geval wel een paar. Hieronder vind je de ervaringen die ik op Facebook tegenkwam.

Ervaringen op Facebook met het Recepten Afslankplan van Judith Vermeer

Conclusie: een aanrader of niet?

Afvallen met gezonde en onbewerkte voeding heeft altijd mijn voorkeur gehad boven crashdiëten en shakediëten. Als je deze site al een tijdje leest dan weet je dat. Daarom ben ik blij dat het Recepten Afslankboek vol staat met gezonde Paleo-proof recepten. Bij mij heeft het boek een plaatsje gekregen op de tablet die in de keuken staat (en het hardcover boek in de kast). Ik bereid namelijk nog geregeld enkele van de gerechten uit het boek die ik erg lekker vond.

Belangrijker voor jou is natuurlijk of het Recepten Afslankplan ook werkt. En ja, ik denk dat de meeste mensen goed kunnen afvallen met deze methode. Bij mij zelf werkte het, en ook op internet heb ik eigenlijk alleen maar positieve reacties gelezen.

Natuurlijk is het Recepten Afslankplan geen wondermiddel. Maar het is wel een goede basis om vandaag nog te beginnen met gezonder eten en afvallen. Wat mij betreft is dit boek van dan ook een goede koop.


Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl