FitChef 1 & 2 (Turbo): ervaringen & reviews + kortingsbon

Ervaringen met het FitChef 1 en Turbo boek

De FitChef community staat voor eiwitrijk eten om slanker en fitter te worden. Overweeg jij om een van de FitChef boeken te kopen of een abonnement te nemen op de op maat gemaakte weekmenu's? En ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen? Op deze pagina vind je mijn review en veel ervaringen met de FitChef producten. Ook heb ik een speciale kortingscode voor je geregeld zodat je de FitChef boeken (deel 1 en FitChef Turbo) met 5 euro korting kunt aanschaffen.

Na het lezen van dit artikel weet je als het goed is precies wat je kunt verwachten als je een Fit Chef boek koopt of een abonnement neemt op de weekmenu's op maat.

Ook heb ik een speciale korting van 5 euro voor je geregeld. De precieze instructies voor het krijgen van je 5 euro korting lees je onderaan deze pagina.

Activeer je kortingscode (5555)

De FitChef recepten en weekmenu's op maat: de samenstelling

De recepten uit de FitChef kookboeken en weekmenu's op maat zijn vrijwel zonder uitzondering koolhydraatarm en eiwitrijk. Daarnaast bevatten ze relatief veel gezonde vetten. Deze samenstelling staat bekend als een succesvolle combinatie om spiermassa te kweken en/of snel af te vallen. Daarom raad ik mijn lezers ook altijd aan om wat meer eiwitten te gaan eten.

Wie minder koolhydraten en juist meer eiwitten eet, kan namelijk rekenen op de volgende (wetenschappelijk bewezen) voordelen:

Als je gaat eten volgens de richtlijnen en recepten in de FitChef kookboeken en weekmenu's op maat, dan kun je er van uitgaan dat je vetmassa afneemt en je spiermassa juist wat toeneemt. Je wordt dus waarschijnlijk een stuk strakker.

Wil jij weten hoeveel eiwitten jij precies moet eten om je doelstelling (afslanken, aankomen of op gewicht blijven) te bereiken? Bereken het hier.

Wat voor soort kookboeken zijn FitChef 1 en Turbo? En wat zijn de verschillen?

In zowel het originele als het FitChef Turbo kookboek tref je eiwitrijke en koolhydraatarme recepten. Het originele boek bevat meer dan 100 recepten, het Turbo boek bevat 85 snel-klaar-recepten.

De boeken bevatten echter niet alleen maar recepten. Er staat ook veel achtergrondinformatie in de boeken.

Zo vind je bijvoorbeeld in het begin van FitChef deel 1 een berekening om te bepalen hoeveel je mag eten per dag. Ook helpt Mark van Oosterwijck je met hoeveel eiwitten, vetten en koolhydraten je het beste kunt eten om je doel te bereiken.

FitChef Turbo bevat nieuwe extra tips, zoals een handig stappenplan om snel je eigen persoonlijke voedingsschema op te stellen.

Een van de vele positieve Fit Chef beoordelingen online

Bovendien is al het advies in deze kookboeken afgestemd op jouw persoonlijke doelstelling. Of je nu eiwitrijk gaat eten om af te vallen of juist om spiermassa te kweken, in het boek vind je concrete stappen om dit met je voeding te bereiken.

De inhoud van deze kookboeken is gebaseerd op de volgende 5 pijlers:

Mijn ervaring met het originele FitChef kookboek

Toen ik dit kookboek een tijdje geleden ontving via de post viel een ding direct op: dit is een kwalitatief product. Het boek is mooi dik en stevig gebonden en met dit kookboek zou je zelfs bij intensief gebruik makkelijk jaren vooruit moeten kunnen.

De gemiddelde waardering voor het Fit Chef kookboek

Vormgeving
De FitChef boeken zijn heel heldere en mooi vormgegeven kookboeken. Vooral de afwisseling tussen foto's en illustraties geven het boek een unieke en luxe uitstraling. Al had ik het wel fijn gevonden als er bij het originele boek bij elk recept een foto zou hebben gestaan. Dat is wat mij betreft het enige verbeterpuntje in de vormgeving. In FitChef Turbo staat gelukkig wel bij elk recept een foto.

Smaak
De afgelopen weken heb ik geregeld een gerechtje bereid uit het originele kookboek. Vrijwel alles dat ik geprobeerd heb was lekker. Wat opvalt is dat het over het algemeen vrij simpele gerechten zijn, zonder al te vreemde ingrediënten en smaken. Dit betekent ook dat je (vrijwel) alles gewoon in je supermarkt kunt kopen.

Bereidingstijd
De aangegeven bereidingstijd is meestal behoorlijk correct. Dat betekent dat er genoeg snelle receptjes in staan die je daadwerkelijk in no-time op tafel kunt zetten.

Gebruiksgemak
Wat handig is aan deze boeken is dat je op verschillende manieren gerechten kunt vinden. Allereerst natuurlijk per moment van de dag. Maar ook bijvoorbeeld per eiwitbron. Dus als je nog wat eieren of kipfilet hebt liggen, dan vind je gemakkelijk een passend recept om die voedingsmiddelen in te gebruiken.

Wie is Mark van Oosterwijck?

Mark is de oprichter van het blog DrogeSpieren.nl. Hij was als kind altijd een "dikkerdje" en mede vanwege deze strijd met zijn gewicht, heeft hij zich verdiept in gezonde voeding en fitness.

Mark's visie over afvallen is het makkelijkste samen te vatten als: het maken van kleine maar consequente aanpassingen zorgt uiteindelijk voor gewichtsverlies.

Mark van Oosterwijck is fan van eiwitten, omdat deze de honger onderdrukken en de vetverbranding stimuleren. Bovendien zijn het de bouwstenen voor een strakker lichaam bij vrouwen en een gespierder lichaam bij mannen.

Is Mark van Oosterwijck te vertrouwen?

Om te testen of Mark te vertrouwen is, heb ik het originele boek besteld en vervolgens mijn geld terug gevraagd. Dit werd keurig binnen een paar dagen gedaan. Dat Mark zich houdt aan zijn niet-goed-geld-terug-garantie is voor mij het beste bewijs dat hij te vertrouwen is.

Verder hoef je alleen maar naar de vele positieve reacties op internet te kijken, om te weten dat het wel goed zit.

Voordelen en nadelen van FitChef

Dit zijn naar mijn mening de belangrijkste voordelen en nadelen van de FitChef boeken:

FitChef Ervaringen op het internet

Ik heb het internet voor je afgestruind naar ervaringen van anderen met het FitChef en FitChef Turbo boek. Het Turbo boek is nog relatief nieuw, maar toch zijn er al behoorlijk wat reviews te vinden. Deze reviews zijn eigenlijk zonder uitzondering positief. Hieronder vind je enkele ervaringen zoals ik ze tegenkwam.

Ervaring van Bella met FitChef Ervaringen met FitChef op Facebook Review van FitChef op Bol.com

De Recepten in de FitChef kookboeken

De meeste mensen die deze boeken overwegen te kopen, zullen dit vooral doen vanwege de recepten. Deze recepten vind je in de boeken handig ingedeeld per moment van de dag:

Conclusie: een goede koop of niet?

Als je mijn artikelen al een tijdje leest dan weet je dat ik een groot fan ben van eiwitten. Niet alleen helpen eiwitten de honger te onderdrukken, ook verhogen ze je metabolisme waardoor je dus meer energie verbruikt. Eiwitten zijn kortom een goed wapen in de strijd tegen overgewicht. Maar ook als je graag een gespierder of strakker lichaam wilt, zijn eiwitten onmisbaar.

Ik was dan ook blij om met het eerste FitChef boek weer eens een echt eiwitrijk receptenboek te mogen reviewen. En het boek heeft me positief verrast, het originele FitChef boek is een kwaliteitsproduct. De recepten zijn makkelijk te maken en bovendien erg lekker. Het FitChef Turbo boek zet deze goede lijn gelukkig door en is op enkele punten zelfs een vooruitgang. Zo staan er weekmenu's in het FitChef Turbo boek en heeft elk recept nu wel een mooie foto. Iets dat in het originele boek nog niet het geval was.

Voor veel mannen en vrouwen zijn deze boeken dan ook een goede koop:

De voorkant van het FitChef boek

De FitChef boeken zijn dus goede boeken, maar toch zou ik ze niet aan iedereen aanraden. Wil je bijvoorbeeld graag precies verteld krijgen wat te eten? Dan is het originele FitChef boek niet voor jou. In dit boek staan geen weekmenu's. In het Turbo boek staan wel enkele weekmenu's, maar het is nog steeds meer een receptenboek dan een dieetboek.

Geef je niet zoveel om achtergrondinformatie en wil je vooral recepten en weekmenu's die precies op jouw situatie, smaak en doelen zijn gemaakt? Dan zijn de nieuwe weekmenu's op maat de beste keuze voor je.

Waar is FitChef te koop met 5 euro korting?

Je kunt de FitChef boeken online op diverse plaatsen kopen, zoals op bol.com en bij Bruna. Het boek is daar echter duurder dan via de webshop van Fitchef, daarom raad ik je aan om het boek direct online bij Mark Oosterwijck te kopen.

Ook is het boek lokaal in sommige boekhandels te krijgen. Uit reacties op internet blijkt echter dat het niet makkelijk is om het boek te vinden in de winkel.

Fitchef receptenboek met korting kopen

Overweeg je dit boek te kopen? Dan raad ik je aan het direct bij Mark van Oosterwijck te kopen.

Met de kortingscode 5555 krijg je hier namelijk 5 euro korting op je bestelling en betaal je maar 32,95 euro. Zo krijg je deze korting:

Je ontvangt je boek, zodra je voor 21:00 's avonds bestelt, de volgende dag al in huis. (Voor België geldt een levertijd van <72 uur) Ook betaal je via de website van Mark geen verzendkosten.

Daarnaast kun je het boek als je het direct op FitChef.nl bestelt gratis uitproberen. Bevalt het niet dan stuur je het boek terug en krijg je je geld terug (dit heb ik getest voor je en is inderdaad het geval).

FitChef Turbo kookboek met korting kopen

De cover van FitChef Turbo

Wil je FitChef Turbo met korting kopen? Koop het dan direct bij Mark van Oosterwijck. Klik hier om de webwinkel te bezoeken.

Nog meer korting? Als je deel 1 en Turbo samen koopt krijg je 25% korting op beide boeken.

Bezoek de webshop.

P.S. Als je op zoek bent naar een plek om het FitChef boek (gratis) te downloaden als ebook of PDF, dan moet ik je helaas teleurstellen. Dit boek is niet in digitale versie (PDF) verkrijgbaar. Wel is er een gratis inkijkexemplaar (PDF) beschikbaar.


Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl