HelloFresh ervaringen, reviews & klachten in 2023

Eerlijke review van de HelloFresh maaltijdboxen

HelloFresh is de grootste bezorgdienst van maaltijdboxen in Nederland. Overweeg jij HelloFresh te proberen? En ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen met deze maaltijdboxen? Dan ben je hier op de juiste plek. Op deze pagina heb ik de ervaringen van anderen met HelloFresh verzameld en lees je wat de grootste voor- en nadelen van HelloFresh zijn. Ook beantwoord ik hier de meest gestelde vragen over HelloFresh.

Voordat ik de ervaringen met je deel, zal ik eerst nog wat dieper ingaan op het concept van HelloFresh.

Als je al weet hoe HelloFresh werkt, dan kun je het hier onderstaande stuk dus overslaan.

Wat is HelloFresh?

Waarschijnlijk weet je al wat HelloFresh is, maar mocht dat niet zo zijn dan volgt nu een korte uitleg.

HelloFresh is een maaltijdboxbezorger. Een maaltijdbox is een pakket met daarin verse ingrediënten en een recept om precies op maat snel een lekkere maaltijd te maken. Je kunt zelf kiezen voor hoeveel personen je de maaltijdbox bestelt (1 tot 6 personen) en hoeveel maaltijden je wenst te ontvangen per week (3 of 5).

Je ontvangt vervolgens wekelijks een kartonnen doos vol met de maaltijden die je zelf hebt gekozen. Met een maaltijdbox hoef je dus niet zelf na te denken over wat je eet en hoef je geen boodschappen te doen.

HelloFresh beoordelignen op Trustpilot

Hoe werkt HelloFresh?

Wie een maaltijdbox bestelt bij HelloFresh, gaat een flexibel lidmaatschap aan. Dit betekent dat er wekelijks een box met ingrediënten bij je thuis bezorgd zal worden.

Je kunt zelf via een online account inplannen wanneer je de box ontvangt. Dit kan op zaterdag, zondag, dinsdag of woensdag (en in de Randstad ook op maandag). Ook kun je op de site van HelloFresh zien welke ingrediënten en recepten er in de volgende box zitten en hier een keuze uit maken (elke week zijn er 10 recepten om uit te kiezen).

Wil je niet elke week handmatig recepten selecteren? Dan kun je ook je culinaire voorkeuren doorgeven. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

Geef je voorkeuren door aan HelloFresh

Het lidmaatschap is flexibel, wat betekend dat je elke week kunt kiezen om een box wel of niet te ontvangen. Dit is handig, als je bijvoorbeeld de gerechten van de aankomende box niet lekker vindt, of als je weinig thuis bent, bijvoorbeeld door een vakantie.

Een lidmaatschap op HelloFresh kun je ten alle tijden annuleren.

Wat zit er in de maaltijdboxen van HelloFresh?

HelloFresh biedt je de keuze uit 3 verschillende maaltijdboxen. Deze boxen kun je vervolgens zelf verder personaliseren.

Je kunt kiezen uit:

Wanneer je kiest voor één van de bovenstaande maaltijdboxen dan ga je automatisch een flexibel lidmaatschap aan. Voor mensen die eerst willen kijken of HelloFresh bevalt, is er de mogelijkheid om eenmalig een maaltijdenbox bestellen: de Proefbox. Je ontvangt hierbij eenmalig de inhoud van één van de bovenstaande drie maaltijdboxen naar keuze.

HelloFresh biedt de mogelijkheid om de bovenstaande maaltijdboxen uit te breiden met één van de onderstaande boxen:

Bovenstaande boxen zijn niet los te bestellen, maar enkel als uitbreinding op een maaltijdbox.

Ervaringen met HelloFresh

Hieronder vind je de ervaringen met HelloFresh zoals ik ze in 2018 en 2019 tegenkwam op social media, zoals YouTube, Facebook en Twitter. Verreweg de meeste ervaringen zijn positief, al zijn er ook wel een paar negatieve reviews te vinden.

Bij onderstaande reacties heb ik de achternamen weggehaald, verder zijn de reacties helemaal eerlijk en onbewerkt.

HelloFresh ervaringen op Facebook

Als de box komt dan is het eigenlijk altijd een feestje, een verrassing wat er in zit. Wat ik mooi vind aan het concept van HelloFresh is dat alles vers is en dat je alles zelf moet maken.

Het leukste van HelloFresh is dat je gerechten krijgt waarvan je eigenlijk niet eens wist dat het bestond. De kwaliteit is altijd goed. In de maaltijdbox hebben we eigenlijk altijd prima vlees en prima vis, echt wel anders dan wanneer je het in de supermarkt koopt. HelloFresh neemt een hoop tijd uit handen: Het is gezond en toch redelijk snel.
- Ervaring met HelloFresh van René en Heleen.

Ik heb veel geleerd door het koken met HelloFresh. Ik heb sowieso veel meer groenten leren kennen en hoe ze smaken, die ik voorheen nog helemaal niet kende. Ook de kooktechnieken begin ik steeds meer onder de knie te krijgen.

Ik hoef geen boodschapjes te doen; het is gewoon hartstikke fijn dat je een box krijgt met daarin alles wat je nodig hebt die week. We eten hierdoor veel gestructureerder en veel gezonder. We zijn zeer te spreken over de kwaliteit van het vlees. Het smaakt zo anders dan wanneer je het gewoon in de supermarkt haalt.
- Ervaring met HelloFresh van Ruby en Iente

Miranda over HelloFresh Ralfs review van hellofresh

Klachten over HelloFresh

HelloFresh is een aantal keren negatief in het nieuws geweest. Vooral in februari 2016 was dit het geval. De klachten gingen niet zo zeer over de inhoud van de maaltijdboxen of de kwaliteit van de recepten, maar vooral over de agressieve marketingstrategie van het bedrijf. Zo zouden de verkopers agressief, jolig en respectloos zijn.

Ook werd er veel geklaagd omtrent de onduidelijke communicatie over de kortingskaarten van het bedrijf. Zo verplicht het bedrijf bij gebruik van een kortingskaart om tenminste twee boxen af te nemen. Volgens veel consumenten is dit vooraf niet duidelijk.

HelloFresh heeft beterschap beloofd en zegt inmiddels duidelijker te communiceren en de agressieve verkoopmethodes te veranderen. Het is inderdaad zo dat dit inmiddels niet meer zo is.

Ook in de reviews op de website TrustPilot.com zijn de klachten van de lezers terug te zien. Er zijn daar zowel een hoop positieve ervaringen als enkele zeer negatieve ervaringen te vinden.

In de negatieve ervaringen wordt vooral geklaagd over de onduidelijkheid omtrent het aangaan van een lidmaatschap en de verplichte afname van minimaal twee maaltijdboxen bij het gebruik van een kortingskaart. Maar deze negatieve ervaringen stammen vooral uit 2016 en het gemiddelde cijfer is inmiddels een 7,4. HelloFresh lijkt dus daadwerkelijk zijn zaakjes een stuk beter op orde te hebben.

De voordelen en nadelen van HelloFresh op een rijtje

Hieronder vind je de voordelen en nadelen van HelloFresh op een rijtje.

Voordelen van HelloFresh:

Nadelen van HelloFresh:

Tot Slot: is HelloFresh de moeite waard?

HelloFresh is ideaal voor mensen die graag gezond willen eten, maar de inspiratie en/of tijd missen om zelf op zoek te gaan naar gevarieerde recepten en bijbehorende ingrediënten.

Maar is HelloFresh ook de beste keuze voor jou? Dat hangt er van af:

Als je op bovenstaande vragen 'ja' hebt geantwoord, dan is HelloFresh waarschijnlijk een goede keuze voor je.

P.S. Veelgestelde vragen over HelloFresh + antwoord (FAQ)

De onderstaande vragen worden mij geregeld gesteld over HelloFresh. Ik heb geprobeerd ze zo goed mogelijk te beantwoorden.

Waar komen de HelloFresh producten vandaan?

HelloFresh zegt de volgende criteria te hanteren voor het selecteren van producten voor in de maaltijdbox. De producten moeten:

De producten in de HelloFresh maaltijdboxen komen zowel uit de traditionele landbouw als uit de biologische landbouw. Geef je de voorkeur aan een maaltijdbox met uitsluitend ecologische en/of biologische producten, dan kun je beter kiezen voor een andere aanbieder.

Voor hoeveel personen is een maaltijdbox van HelloFresh?

De maaltijdboxen van HelloFresh kun je bestellen voor 1 persoon tot aan 6 personen. Met de Familybox haal je recepten en ingredi?nten in huis die ook geschikt zijn voor kinderen.

Wat kost HelloFresh?

Bij HelloFresh betaal je een vast bedrag per week. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het aantal maaltijden dat je bestelt en voor hoeveel personen je een maaltijdbox wenst te ontvangen.

De kosten per persoon variëren nogal. In het algemeen geldt dat voor hoe meer mensen je de maaltijdbox bestelt, hoe minder je per persoon per maaltijd betaalt.

De prijzen per maaltijd per volwassen persoon lopen op van ongeveer € 4,30 (voor 6 personen) tot ongeveer € 11,30 (voor 1 persoon).

Wanneer je een maaltijdbox bestelt voor een gezin met (kleine) kinderen dan moet je ongeveer rekenen op € 4,- tot € 5,- per persoon per maaltijd.

De HelloFresh prijzen per maaltijdbox

Wat voor recepten kun je verwachten in de HelloFresh boxen?

In de HelloFresh maaltijdboxen tref je zowel redelijk alledaagse recepten als wat avontuurlijkere voedselcombinaties.

HelloFresh beperkt zich niet enkel tot de Nederlandse of Europese keuken, en je kunt dan ook recepten uit alle hoeken van de wereld verwachten. Ook streeft HelloFresh er naar om je geregeld te verrassen met ingrediënten die je zelf wellicht niet zo snel zou kopen of vinden in de supermarkt.

Een greep uit enkele recente recepten:

In elke maaltijdbox zit altijd een vegetarisch gerecht, tenzij je kiest voor de veggiebox. Dan zijn alle recepten vegetarisch.

Biedt HelloFresh keuze uit diverse gerechten?

Ja, je kunt elke week weer kiezen uit 10 recepten.

Een Hellofresh gerecht

Afhankelijk van de maaltijdbox die je kiest, kun je 3, 4 of 5 recepten uit deze 10 gerechten kiezen. Zie je helemaal niks dat je lekker lijkt? Dan kun je er ook voor kiezen om de box een weekje over te slaan.

Hoe lang duurt het om de recepten uit de HelloFresh-box te bereiden?

Alle recepten van HelloFresh zijn gemiddeld binnen een half uur te bereiden.

Bij elk recept krijg je een receptenkaart met daarop duidelijke kookinstructies. Ook staan er op de receptenkaarten foto's om de verschillende stappen verder te verduidelijken.

Is HelloFresh ook geschikt voor mensen die geen ervaren koks zijn?

Om de maaltijden die je in de maaltijdbox vindt te bereiden, worden er geen speciale kookvaardigheden van je verwacht. Bovendien zijn de instructies op de receptenkaarten tot in detail uitgewerkt, zodat het moeilijk is om een maaltijd te verprutsen.

Ik ben zelf ook maar een amateurkok en heb het bereiden van de maaltijden ging mij erg gemakkelijk en snel af.

Zijn de HelloFresh maaltijden gezond?

HelloFresh stelt de gerechten samen op basis van de Richtlijnen Voedselkeuze van de Gezondheidsraad. In deze richtlijnen staat onder andere dat gerechten voldoende groenten moeten bevatten, niet te veel vet en bovendien gevarieerd moeten zijn.

Niet elke afzonderlijke maaltijd voldoet aan de richtlijnen, maar het gemiddelde van de maaltijden die je in de maaltijdbox treft doen dat wel. Zo eet je dus gezond en gebalanceerd.

Per recept wordt duidelijk aangegeven hoeveel koolhydraten, vetten en eiwitten de maaltijd bevat. Wil je graag afvallen? Dan kun je bovendien het Calorie-focus profiel kiezen, zodat je gezonde maaltijden met minder koolhydraten en calorieën krijgt.

Kan ik de box zo samenstellen dat er rekening wordt gehouden met mijn allergieën?

Je kunt bij elk recept zien welke allergenen er in de maaltijd verwerkt zijn en vervolgens op basis daarvan wel of niet kiezen voor het gerecht (uit je wekelijkse 10 keuzes).


Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl