De Diabetes Revolutie en OERsterk cursus getest: review & ervaringen

Test van het OERsterk programma van Richard de Leth

Richard de Leth belooft je leven te veranderen met zijn cursussen. Zo beweert Richard de Leth dat zijn OERsterk cursus je kan helpen om van vermoeidheid, darm- en huidklachten en stemmingswisselingen af te komen. Daarnaast heeft Richard een programma om diabetes tegen te gaan, de Diabetes Revolutie. En dat allemaal door anders te eten en anders naar je leven te kijken. Op deze pagina lees je of je met OERsterk en de OERsterke recepten inderdaad in korte tijd gezonder, gelukkiger en fitter kunt worden. En of je diabetes kunt omdraaien met de Diabetes Revolutie.

Ik bespreek hieronder eerst kort wie Richard de Leth is en wat hij voor ogen heeft met OERsterk en de Diabetes Revolutie. Daarna ga ik in op de diverse programma's die Richard aanbiedt, en bespreek ik de voordelen en nadelen van elke cursus en programma. Ten slotte vind je hier de eerlijke ervaringen van ex-cursisten, zoals hieronder die van Esther. Verderop de pagina vind je nog enkele ervaringen.

Ervaring van Esther met Richard de Leth

Wie is Richard de Leth en wat is OERsterk?

Richard de Leth

Richard de Leth (1982) studeerde geneeskunde in Amsterdam. Maar hij besloot tijdens zijn co-schappen, nog voor zijn artsexamen dus, om de reguliere geneeskunde achter zich te laten. Hij specialiseerde zich vervolgens in de orthomoleculaire geneeskunde en psycho-neuro-immunologie. Daar leerde hij naar eigen zeggen hoe ziektes kunnen worden voorkomen, bijvoorbeeld door echte en gezonde voeding. Tegenwoordig helpt hij mensen in zijn eigen praktijk voor integrale geneeskunde gezonder te leven.

Richard de Leths visie
Echte voeding voedt. Geeft je energie. Verbetert je stoelgang, je nachtrust en je stemming. Als je lekkerder in je vel zit, functioneer je beter. Op alle fronten. Dat is de overtuiging van Richard de Leth.

De OERsterk formule & de OERsterk Academy

Richard vat zijn kennis graag samen met het woord OER dat een dubbele betekenis heeft. OER staat hier zowel voor 'oer' in de zin van oorspronkelijk, als voor de afkorting OER: O - ontspanning, E - eten, R - regelmatige lichaamsbeweging.

Om alle geleerde kennis te delen met een groot publiek besloot Richard een boek te schrijven en zelf uit te geven. Zijn eerste boek OERsterk, Gezond, fit en slank volgens de natuur werd direct een bestseller. Er volgden nog 5 boeken: OERsterk koken! (met veel recepten), OERsterk Leven, OERsterk in een notendop, OERsterk Eten en in 2017 Persoonlijk leefstijlplan - voor een gezond en gelukkig leven. Van deze boeken zijn inmiddels meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

Na zijn boeken, lezingen, masterclasses en wildplukdagen heeft Richard nu de OERsterk Academy opgestart. Dit is een nieuw middel om nog meer mensen te bereiken. Op dit moment biedt Richard via de OERsterk Academy twee online cursussen aan. Namelijk:

Verderop op deze pagina bespreek ik al deze programma's kort.

Voor wie is OERsterk bedoeld?

Volgens Richard de Leth is OERsterk er voor iedereen die gezonder wil leven en eten. Dat hij dit zegt is natuurlijk niet zo vreemd, want zo pakt hij een grote doelgroep voor zijn cursussen. Ik denk dat deze programma's niet voor iedereen altijd even geschikt zijn. Hieronder lees je voor wie de online cursussen - in mijn ogen - het meest geschikt zijn.

De Diabetes Revolutie is er voor iedereen die Diabetes type 2 heeft of op weg is om deze ziekte te ontwikkelen. Richard bespreekt in de cursus aan welke symptomen je kunt zien dat je insulineongevoelig bent en hoe je er met voeding en leefstijl voor kunt zorgen dat je lichaam weer gevoelig wordt voor insuline.

De Cursus Gezond in 4 weken is geschikt voor mensen die willen leren over gezonde en holistische voeding en die bereid zijn (soms flinke) wijzigingen in hun dieet te maken. Ook moet je er voor open staan om dingen te gaan eten die je waarschijnlijk nu niet eet. Want sommige recepten bevatten ingrediënten die je niet zo maar in de supermarkt zult tegenkomen.

Gezond, fit en slank in 10 weken

Gezond, fit en slank in 10 weken is vooral geschikt voor mensen die al een goede start hebben gemaakt met hun dieet en graag nog een verdiepingsstap willen maken. Je kunt merken dat er vele honderden uren studietijd in dit programma zitten, zo volledig is het. Of dit programma voor jou geschikt is hangt vooral af van je wil om over zeer uiteenlopende thema's te leren, en daar voor te betalen. Want het programma is met een prijs van 249,- euro een stuk duurder dan de 4-weekse cursus. Die 4-weekse cursus is wat wat betreft een beter startpunt.

OERsterke Online Cursus - Gezond in 4 Weken

Met de OERsterke online cursus wil Richard de Leth je de basiskennis over gezonde voeding bijbrengen. De cursus duurt 4 weken:

Elke week bestaat uit een video (van ongeveer 15-20 minuten), een sheet, een weekmenu (ontbijt- lunch en dinerrecepten) en een speciale bonus (vaak materiaal om je extra in de les van die week te verdiepen).

De voordelen en de nadelen van Gezond in 4 Weken

Deze cursus is relatief kort maar biedt je in die korte tijd wel direct erg veel nieuwe inzichten. Ik vind het fijn dat de cursus echt hands-on is: er wordt van je verwacht dat je direct de geleerde kennis gaat toepassen. Bijvoorbeeld door je te houden aan de recepten uit het weekmenu.

OERsterk Koken

De voordelen op een rijtje:

De nadelen op een rijtje:

De Diabetes Revolutie

De Diabetes Revolutie is een 5-weekse online cursus. In deze cursus leer je je leefstijl te veranderen om Diabetes terug te draaien of te voorkomen.

Nog niet zo lang geleden werd er lacherig gedaan over het effect van voeding op de ontwikkeling en genezing van diabetes. Inmiddels zijn er echter wel 50 wetenschappelijke onderzoeken die het nut aantonen van anders eten. In deze cursus leer je hoe je het slimst kunt eten om Diabetes te genezen en voorkomen.

De Diabetes Revolutie bestaat uit 5 wekelijkse modules:

De Diabetes revolutie

Elke module bestaat uit weekmenu's, boodschappenlijstjes, video's en vragenlijsten. En erg veel achtergrondinformatie.

Je kunt goed zien aan deze cursus dat Richard gepassioneerd is over het onderwerp en bovendien veel kennis over diabetes heeft. Deze cursus kan echt een groot verschil maken in het leven van mensen. Zo blijkt ook als je de reacties van klanten van Richard, die deze cursus hebben gevolgd, op sociale media bekijkt. Het is daarom eigenlijk gek dat zorgverzekeraars de Diabetes Revolutie niet vergoeden of aanbieden aan hun klanten. Wie weet gebeurt dat nog een keer!

De voordelen en de nadelen van De Diabetes Revolutie

Deze online cursus gaat heel specifiek in op Diabetes type 2, en is daarmee de meest specifieke van alle OERsterk cursussen. Doordat de cursus erg gericht is op actie, zien vele mensen al snel resultaat.

De voordelen van de Diabetes Revolutie op een rijtje:

De nadelen op een rijtje:

Bekijk een aanbieding voor de Diabetes Revolutie.

Het OERsterk Programma - Gezond, fit en slank in 10 weken

Het OERsterk programma is een volledig programma om te gaan leven volgens de OER-principes van Richard de Leth. Het is volgens Richard een online videotraining voor iedereen die een ander, gezonder en beter leven wil... en die daar vandaag nog mee wil beginnen.

Het Gezond, fit en slank in 10 weken programma bestaat uit 10 wekelijkse modules:

Het programma

Elke module bestaat uit diverse video's en vragenlijsten. En erg veel achtergrondinformatie.

De voordelen en de nadelen van Gezond, fit en slank in 10 weken

Het 10-weekse programma is een zeer uitgebreid trainingsprogramma. Eigenlijk kun je het zien als een 10-weeks actieplan om totaal anders met je gezondheid, voeding en je leefstijl om te gaan. Het programma is erg gericht op actie, waardoor je al snel resultaat zult merken.

De voordelen op een rijtje:

De nadelen op een rijtje:

Ervaringen met OERsterk en Richard de Leth

Hierboven heb je mijn ervaring met en mening over de OERsterk programma's gelezen. Maar dat is maar een mening van 1 persoon. Daarom heb ik ook nog op Facebook voor je gezocht naar ervaringen van cursisten.

Ervaring met OERsterk van Germa Ervaring met de OERsterk Cursus van Helga


Over het algemeen is iedereen zeer te spreken over deze online cursussen. Ik ben geen negatieve ervaringen tegen gekomen. Richard de Leth heeft ook enkele bekende aanhangers, waaronder Ard Schenk, Nicolien Sauerbreij en Vivian Reijs.

Ervaring met Oersterk van Ard Schenk

Conclusie: is OERsterk een aanrader? + Korting

Als je gelooft in de kracht van echte voeding, en het belang van preventie voor het behouden van een goede gezondheid, dan is OERsterk waarschijnlijk wat voor jou. Ik raad je aan om te beginnen met de 4-weekse Cursus in plaats van het 10 weekse Programma.

Ben je diabeet en wil je met behulp van voeding en leefstijl je insulineongevoeligheid terugdraaien? Dan is de Diabetes Revolutie een aanrader. Deze cursus gaat je op een praktische manier helpen om je gedrag zo te veranderen dat je wellicht nooit meer insuline hoeft te spuiten.

Bekijk via de links hieronder de speciale kortingen die nu gelden voor deze programma's:


Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl