Echte ervaringen met Bernard Favier's Simpel Slank methode

Recensie van Simpel Slank boek van Bernard Favier

Het Simpel Slank Programma (PDF e-book) van Bernard Favier is een nieuwe dieetmethode die snel het internet aan het veroveren is. Het Simpel Slank Programma draait volgens Bernard Favier om het activeren van afslankhormonen. Dat klinkt natuurlijk heel mooi, de hormonen het zware werk laten opknappen. Maar is dit ook echt mogelijk en werkt het? Om dat te controleren legde ik het Simpel Slank boek onder de loep. Ook heb ik anderen naar hun ervaringen met deze methode gevraagd.

In deze review lees je eerst kort wat de Simpel Slank methode precies inhoudt. Daarna ga ik in op de voordelen en nadelen van dit programma. Ten slotte vind je hier ervaringen van anderen met dit boek, zoals onderstaande ervaringen van Lisette en Ivonne die ik op Facebook tegenkwam:

Ervaring met het Simpel Slank weekmenu van Lisette Ivonne over het Simpel Slank programma van Bernard Favier

Wat is het concept achter het Simpel Slank programma (PDF)?

De Simpel Slank methode focust heel erg op hormonen. Dat betekent niet dat je hormonen moet gaan slikken. Nee, het Simpel Slank boek richt zich er op om je eigen hormoonhuishouding beter in balans te brengen. Er zijn namelijk allerlei hormonen indirect of direct betrokken bij je gewicht. Zo zijn er hormonen die:

Wanneer je hormoonbalans verstoord is dan is afvallen vrijwel onmogelijk. Als je deze site al een tijdje volgt dan weet je dat ik dezelfde visie er op na houd. Gelukkig kun je met je gedrag en de dingen die je eet er voor zorgen dat je de vet-verbrandende hormonen stimuleert en de ongunstige hormonen in toom houdt. En dat is wat de Simpel Slank methode beloofd te doen. Maar voordat ik verder hier op in ga wil ik je eerst wat meer vertellen over de inhoud van het boek.

Waaruit bestaat het e-boek?

De digitale Simpel Slank methode in PDF

Het Simpel Slank boek is niet zozeer een receptenboek (al vind je er wel 70 recepten in) als wel een methode om je hormonen beter in balans te brengen. Bernard Favier zet in dit boek beknopt zijn visie op afvallen uiteen. Hij doet dit in 5 stappen. Dit is in het kort de inhoud van de Simpel Slank methode:

Hoe zijn de recepten samengesteld?

Ik heb door de recepten heen gebladerd en natuurlijk ook diverse recepten geprobeerd. Bernard Favier's recepten zijn koolhydraatarm en eiwitrijk en bevatten relatief veel gezonde vetten. Deze samenstelling staat bekend als een zeer succesvolle combinatie om snel af te vallen. Niet alle recepten vond ik even lekker, maar er zaten ook vele recepten bij die ik nu nog geregeld bereid.

De recepten uit het e-boek:

Voor wie is deze methode bedoeld?

Bernard Favier zegt dat Simpel Slank geschikt is voor iedereen die 5, 12 of meer dan 20 kilo wil afvallen. Dat hij dit zegt lijkt logisch, want hij wil natuurlijk graag aan alle type afvallers zijn boek verkopen. Ik denk zelf dat de methode vooral geschikt is om 5-10 kilo kwijt te raken. Meer kan wel, maar dan moet je het 3 weken plan meerdere keren herhalen.

Op basis van de recepten denk ik dat vrijwel iedereen wel voldoende gerechten moet kunnen vinden die hij of zij lust en makkelijk kan bereiden. De enige groep aan wie ik het boek echt niet zou aanraden zijn mensen die absoluut niet kunnen of willen koken.

Wat maakt de Simpel Slank methode anders dan andere dieetboeken?

Op het eerste gezicht lijkt het Simpel Slank boek het zoveelste dieetboek met koolhydraatarme recepten. Maar bij het grondiger inspecteren viel me op dat dat toch niet zo is. Er zit namelijk wel degelijk een bepaalde balans in de gerechten waarvan bekend is dat deze helpt om je hormoonbalans te optimaliseren.

Een ander punt waar ik erg over te spreken ben is de hulp die je na aanschaf krijgt. Je kunt al je vragen bij het Simpel Slank team kwijt via de e-mail. Dit is echt een punt waarmee Simpel Slank zich differentieert van andere methodes. Zeker als je bedenkt dat de totale prijs van de methode al lager is dan de kosten van een consult bij een diëtist.

De voordelen van Simpel Slank

De auteur van Simpel Slank, Bernard Favier

Het grote voordeel van de Simpel Slank methode is dat het meer omvat dan enkel wat weekmenu's en recepten. Het boek helpt je echt om anders naar voeding te kijken en slimmere keuzes te maken. Ik geloof er zelf erg in dat je om af te vallen naar je hele lichaam moet kijken. Niet calorieën tellen, maar vooral echte voeding eten, goed slapen, zorgen voor ontspanning en balans in je leven. Ik ben blij om te zien dat in deze methode de nadruk hier op ligt.

Ook vind ik het erg mooi dat je al je vragen via de mail kan voorleggen aan het Simpel Slank team. Daarmee is het naast een e-boek (PDF) eigenlijk ook direct een online diëtistenservice.

Bernard Favier heeft bovendien zoveel vertrouwen in zijn methode dat je hem gratis kunt proberen. Bevalt Simpel Slank niet dan stuur je een mailtje en krijg je je geld terug. Deze niet-goed-geld-terug-garantie geldt voor 60 dagen.

De voordelen op een rijtje:

De nadelen van Simpel Slank

Het boek mist hier en daar de diepgang die ik wel terug vind bij andere producten. Als je vooral snel aan de slag wil om je hormoonbalans te herstellen door slimmer te eten, dan maakt het je echter waarschijnlijk niet zoveel uit dat er niet zo veel achtergrondinformatie in het boek staat. Wil je meer leren en een stap verder gaan met bijvoorbeeld ook de juiste workouts en motivatiemethodes, dan kan het zijn dat Simpel Slank net te kort schiet.

De nadelen op een rijtje:

Ervaringen met Simpel Slank van Puur Figuur

Om te kijken of mensen positieve resultaten behalen met de Simpel Slank methode heb ik enkele gebruikers naar hun ervaringen met Simpel Slank gevraagd. Deze ervaringen vind je hieronder.

Daarnaast heb ik ook nog wat reacties op Facebook opgezocht. Ik heb geprobeerd om ook wat negatieve ervaringen te vinden, maar die ben ik niet tegengekomen.

Ervaringen met Simpel Slank van Bernard Favier Ervaringen met Simpel Slank van Bernard Favier

Hoeveel kan ik afvallen met dit receptenboek?

Met de drie complete weekmenu's kun je direct aan de slag en zo'n 2-3 kilo per week verliezen, zo blijkt uit de ervaringen van gebruikers die ik online tegenkwam. Hierna kun je zelf een keuze maken uit alle verschillende recepten om je streefgewicht te behalen en vast te houden.

Conclusie: een goede koop of niet?

In essentie is Simpel Slank een koolhydraatarm en eiwitrijk dieetplan. En daar zijn er velen van, juist omdat deze combinatie zo goed werkt. Simpel Slank onderscheidt zich echter op twee belangrijke punten van andere dieetboeken, namelijk:

Als je al veel hebt geprobeerd om af te vallen maar...

....dan is het slim om eens iets geheel nieuws te proberen. Ik raad mijn lezers altijd aan om in zulke gevallen goed rekening te houden met eventuele disbalansen in hun hormoonhuishouding. En daarom ben ik ook blij verrast dat de Simpel Slank methode juist hier de nadruk oplegt en je helpt om je hormoonhuishouding in balans te brengen. Daarnaast zijn de recepten makkelijk te bereiden en bijna allemaal lekker.

Het grote nadeel van de Simpel Slank methode is dat het om een digitaal boek gaat. Kun je hier mee leven? Dan is de Simpel Slank methode een prima keuze. Toch liever een echt boek? Dan raad ik je aan om in plaats van Simpel Slank te kiezen voor het 7x7 Afslank Programma. Dit boek is vergelijkbaar maar dan in een hardcover, met meer recepten en iets goedkoper.


Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl