OneFit onbeperkt sporten: Review & Ervaringen + Kortingscode

OneFit review en korting

Onbeperkt allerlei sporten en wellness-activiteiten ondernemen en niet vastzitten aan één sportschool of vast abonnement: Dat is wat OneFit zegt te zijn. Klinkt ideaal natuurlijk, maar is dit all-in-one-abonnement ook echt zo goed? In deze uitgebreide review sta ik stil bij de voordelen en nadelen van OneFit en lees je veel ervaringen van gebruikers. Na het lezen van deze pagina weet je dan als het goed is ook precies of OneFit wat voor jou is.

Ook plaats ik hier recente kortingscodes en kortingsacties, zodat je altijd voor het beste tarief kunt starten met OneFit.

Kijk voor je actuele kortingscode onderaan deze pagina.

Wat is onbeperkt sporten met OneFit?

OneFit is een alles-in-een sportabonnement in de vorm van een app op je smartphone (Android en Apple iOS). Je betaalt een maandelijks bedrag en krijgt hiermee toegang tot alle aangesloten sportscholen en studio's.

Op dit moment wordt de app aangeboden in en rond de vier grote steden in Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Een abonnement sluit je af per stad. Met het Amsterdamse abonnement kun je ook terecht bij alle locaties in de andere drie steden. Met een abonnement voor Rotterdam, Den Haag en Utrecht kun je in alle steden sporten, behalve in Amsterdam.

OneFit review en korting

Op maandag spinnen, op woensdag pilates en in het weekend zwemmen of thaiboxen? Met OneFit kun je allerlei sporten en activiteiten proberen in de stad van jouw keuze. Het gaat hierbij om duizenden lessen per week en tientallen locaties waar je vrij kunt sporten.

Een paar voorbeelden van de mogelijkheden:

Maar ook bijvoorbeeld kickboxen, barre, boulderen en nog veel meer.

In de app kun je altijd het actuele aanbod zien van lessen en activiteiten bij gym's en studio's bij jou in de buurt.

Aangekomen bij de sportschool of studio check je vervolgens in met je smartphone, dus je hoeft je niet bij de sportscholen in te schrijven en hebt ook geen aparte membercard nodig.

OneFit prepaid

Eerder bood OneFit ook een dienst aan waarmee je kon sporten met een tegoed, genaamd OneFit prepaid. Dit product wordt inmiddels niet meer aangeboden.

De voorwaarden en regels van OneFit

OneFit hanteert een aantal basisregels en voorwaarden. Deze zijn als volgt:

 • Je mag elke dag maximaal 2x sporten, maar dit mag niet twee keer op dezelfde locatie zijn.
 • Elke locatie mag je maximaal 4x per maand bezoeken.
 • Je mag maximaal 6 reserveringen vooruit inplannen.
 • Lessen kun je tot 2 weken van te voren reserveren.
 • Lessen kunnen meestal tot 2 uur van te voren worden geannuleerd. Annuleer je niet op tijd dan krijg je een waarschuwing en bij herhaling een boete.
 • Je kunt je abonnement altijd stopzetten of pauzeren. Hou wel rekening met een verwerkingstermijn van 10 dagen.

Voor wie is OneFit bedoeld?

OneFit staat vooral voor flexibiliteit. Je bent niet gebonden aan één locatie en ook niet aan één type sport of activiteit. Als je een druk leven hebt en je workouts echt handig moet inplannen dan is OneFit waarschijnlijk wat voor jou.

Wil je liever altijd op één en dezelfde plek sporten, dan kun je beter een abonnement bij die locatie zelf nemen. Met OneFit mag je maandelijks maximaal vier keer bij dezelfde locatie inchecken.

OneFit is daarnaast echt gemaakt voor de digitale generatie. Van je abonnement pauzeren of stopzetten tot het maken van reserveringen en een sport-schema: alles doe je gemakkelijk in de app (of de website). Je hebt bovendien altijd een smartphone nodig om bij de sportscholen en studio's in te checken.

De voordelen van OneFit

Dit zijn de grootste voordelen van OneFit:

 • All-in-one abonnement
  Enige in zijn soort: alles-in-een abonnement voor al je sport- en wellness activiteiten.
 • Enorm aanbod
  Zeer uitgebreid en divers aanbod van sportscholen en studio's, over het algemeen van hoge kwaliteit.
 • Flexibel sporten
  Sporten wanneer het jou uitkomt: van de meeste sporten zijn op vrijwel elk uur wel ergens in de buurt lessen te vinden.
 • Makkelijk reserveren
  Alles handig zelf regelen in een app of via de website.
 • Werkt motiverend
  Veel gebruikers geven aan dat de app motiverend werkt: je gaat er vaker door sporten en probeert vaker iets nieuws.
 • Samen sporten
  Je kunt via de app makkelijk afspraken maken met vrienden (door ze uit te nodigen).
 • Flat Fee, ongeacht gebruik
  Je betaalt een vast maandelijks tarief: er zijn geen toeslagen of andere vervelende "verrassingen".
 • Nergens aan vast: geen jaarcontracten of andere langdurige verplichtingen
  OneFit is een flexibel abonnement (je betaalt telkens voor 30 dagen) dat je altijd kunt opzeggen en pauzeren. Zo kun je het in principe dusdanig plannen dat je niet betaalt als je bijvoorbeeld een paar weken op vakantie bent. Je betaalt bovendien geen inschrijfkosten.
 • Ook sporten in andere steden
  Ook buiten je eigen stad sporten (ideaal als je bijvoorbeeld werkt in Utrecht en woont in Amsterdam). Met het Amsterdamse abonnement kun je bij alle OneFit locaties sporten, dus ook in Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Met de andere abonnementen kun je in alle steden sporten behalve in Amsterdam.
 • Vriendelijke en snelle klantenservice
  Vrijwel altijd snel een antwoord op je vragen, of je die nu stelt via Twitter, Facebook of de mail.

De nadelen van OneFit

Dit zijn de meest gehoorde nadelen en klachten:

 • Beperkt sporten op dezelfde locatie
  Je mag niet onbeperkt sporten op dezelfde locatie (max 4x per maand bij elke locatie)
 • Populaire lessen zijn snel vol
  Je moet tijdig reserveren voor de populaire lessen.
 • Boete bij vergeten te annuleren
  Een les vergeten (zonder tijdig annuleren) kost je na een eerste waarschuwing 10 euro.
 • Inchecken met je telefoon
  Je moet je telefoon altijd meenemen bij het sporten (om in te checken bij de sportschool of studio). Sommige mensen vinden dat vervelend.
 • Soms beperkte beschikbaarheid
  Op sommige locaties kun je alleen tijdens de daluren terecht. Daarnaast hebben sommige locaties maar een beperkt aantal plaatsen gereserveerd voor OneFit leden.
 • Duurder dan de meeste sportschool-abonnementen
  Afhankelijk van je voorkeuren is OneFit vaak duurder dan sportschoolabonnementen. Ben je iemand die nu verschillende abonnementen heeft (bijv. een voor yoga of zwemmen en een ander voor de sportschool)? Dan ben je vrijwel zeker goedkoper uit met OneFit.

Ervaringen met OneFit

Voor je iets nieuws probeert, wil je natuurlijk graag weten wat de ervaringen van anderen zijn. Zonder daarbij alleen op mijn mening af te gaan.

OneFit recensies op internet

Als ik dit soort reviews schrijf, maak ik daarom ook altijd even een "rondje langs de velden". Ik kijk op Facebook, Twitter en de bekende review-sites naar de ervaringen van mensen die al een tijdje OneFit gebruiken. Hieronder vind je enkele van de reviews en ervaringen zoals ik ze onlangs (begin 2018) tegenkwam.

De meeste ervaringen met OneFit zijn erg positief, dat blijkt ook wel uit de gemiddelde cijfers die de dienst op review-sites heeft.

Hieronder tref je een paar van de positieve recensies, om je een idee te geven wat mensen aanspreekt aan OneFit (de achternamen heb ik verwijderd ivm privacy van de review schrijvers).

Ervaringen met OneFit

Er zijn echter ook wel mensen die wat minder positief reageren, het gaat daarbij vooral om de nieuwe reserveringsregels.

Ervaringen met OneFit

Kosten OneFit in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht + kortingscode

OneFit hanteert een flat fee voor zijn maandelijkse abonnement waar alles bij in zit, onafhankelijk van hoeveel je het gebruikt (vergelijkbaar met Spotify en Netflix dus).

Afhankelijk van de stad waar je gaat sporten is dit bedrag:

 • Amsterdam: 59 euro (met kortingscode eerste maand 39 euro)
 • Rotterdam: 49 euro (met kortingscode eerste maand 29 euro)
 • Den Haag: 49 euro (met kortingscode eerste maand 29 euro)
 • Utrecht: 49 euro (met kortingscode eerste maand 29 euro)

Het Amsterdam-abonnement geeft je recht om naar alle locaties te gaan, ook in Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De abonnementen voor die laatste drie steden geven toegang tot de OneFit locaties in alle steden behalve in Amsterdam.

Door gebruik te maken van een kortingscode krijg je 20 euro korting op je eerste maand.

Naast een kortingscode voor de eerste maand zijn er ook geregeld acties en speciale aanbiedingen voor trouwe leden. Hou daarom je mail en/of de social media van OneFit na aanmelding goed in de gaten.

Alternatieven

Er bestaat bij mijn weten (en ik heb goed gezocht en nagevraagd) geen dienst in Nederland die op dezelfde manier het aanbod van verschillende sportscholen en studio's verenigt in 1 abonnement.

Er zijn natuurlijk wel alternatieven waarmee je kan sporten bij alle locaties van een bepaalde keten. Denk aan Fit for Free en Basic-Fit. Deze abonnementen zijn vooral een goed alternatief als je voornamelijk wilt fitnessen en het liefst elke keer naar dezelfde locatie wilt gaan.

Wil je wekelijks of maandelijks meerdere sporten en activiteiten ondernemen, dan is OneFit echter vrijwel altijd een slimmere keuze dan losse abonnementen bij elke gym of studio.

Conclusie

Het gebeurt niet vaak dat ik in deze sector een geheel nieuw concept onder ogen krijg, met OneFit is dat weer eens het geval. Hoewel OneFit al een tijdje bestaat is het concept voor mij namelijk nog nieuw. Ik wist niet dat zoiets in Nederland bestond, en ik moet zeggen: I like it!

Voor drukke mensen is dit alles-in-een-sport-app-abonnement ideaal. Je kunt vrijwel onbeperkt sporten en allerlei nieuwe activiteiten proberen. Altijd al eens barre, hot yoga of boulderen willen proberen? Het kan allemaal met OneFit.

Start vandaag

Uiteraard is OneFit niet perfect, dat is geen enkele dienst of product. Zo is het OneFit abonnement niet helemaal 100% onbeperkt. Je kunt bijv. niet meer dan 4x per maand naar dezelfde locatie. Ook is het aantal plaatsen soms wat beperkt en moet je snel reserveren om een plaatsje te kunnen bemachtigen bij populaire lessen.

Door het enorme aanbod (werkelijk duizenden lessen per week) kun je gelukkig altijd snel een alternatief vinden. Deze kleine nadelen wegen wat mij betreft dan ook niet op tegen de grote voordelen, zoals de flexibiliteit en het gemak van alles regelen vanuit een enkele app.

Kortom, een regelrechte aanrader wat mij betreft.

Door: Benne Holwerda | Laatst gewijzigd:

Ontwikkeld door jannico.nl